Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΤΑΚΗ: βρωμιά, εγκατάλειψη, ψέματα και εμπαιγμός...

Πλατεία Βαγγέλη Μαρτάκη (ήρωα Εθνικής Αντίστασης), Μάρτιος 2019!


Ο Βαγγέλης Μαρτάκης, ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ σε μάχη με Γερμανούς (και ταγματασφαλίτες), στις 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 1944. Ζητήσαμε να αλλάξει η στήλη-μνημείο και να αναγράφεται η σωστή ημερομηνία θανάτου του, δεν έγινε τίποτα. Ζητήσαμε να αποτίνουν φόρος τιμής την ημέρα εκείνη, δεν έγινε τίποτα.

 Πλατεία Μαρτάκη  ένας απέραντος  περιστερώνας


Οι αυθαίρετες κατασκευές και τα ψεύδη της διοίκησης

Ήταν 16 Σεπτεμβρίου του 2015, όταν κατά την ημέρα της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος: «Συζήτηση αναφορικά με την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πεζών και διοικητικές κυρώσεις κατόπιν αιτήματος δημοτών» ο Αντιδήμαρχος της Τ/Υ κ. Μ. Καραγιάννης αναφέρθηκε, εκτός των άλλων ζητημάτων, και στις καταλήψεις των κοινοχρήστων χώρων και τη μετατροπή αυτών σε κλειστούς χώρους από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), ως εξής:
"Και θα σας πω παραδείγματα: Στην πλατεία κάτω, του «Δεληολάνη», τη Μαρτάκη, το τι γίνεται εκεί. Εμείς μετά από 4-5 μήνες, τους καλέσαμε εγγράφως εδώ, και τους είπαμε, θα κατεδαφιστούν. Έχουμε τη βούληση να κατεδαφιστούν, τους το είπαμε: «Κοιτάξτε, σας δίνουμε μία προθεσμία». Δεν τους είπαμε πότε. Θέλουμε να κατεδαφιστούν!


Όχι μόνον δεν κατεδαφίστηκαν οι αυθαίρετες κατασκευές, είχαμε και νέα παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου ενάντια σε κάθε Νομοθεσία...
 


Δείτε (για πολλοστή φορά) το Νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου πρέπει να γίνεται η παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων από την Δημοτική Αρχή, το οποίο όμως η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου διαχρονικά ΣΚΟΠΙΜΩΣ παραβλέπει! 

Το Άρθρο 2, της Απόφασης του Υπ. ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. 52488/2002 (ΦΕΚ 18Β’/02)
[Ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ] αναφέρει ότι:
"Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών (πεζόδρομοι), επιβάλλεται ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ΟΔΕΥΣΗΣ ΠΕΖΩΝ με απαραίτητο ελάχιστο πλάτος 1,50 μέτρα ελεύθερο από κάθε είδους εμπόδιο, που χρησιμοποιείται για τη συνεχή, ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία κάθε κατηγορίας χρηστών.
Οποιαδήποτε εξυπηρέτηση (σήμανση, φύτευση, αστικός εξοπλισμός κλπ) τοποθετείται υποχρεωτικά εκτός της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΖΩΝΗΣ ΟΔΕΥΣΗΣ
".

Η διάταξη 970 του ΑΚ κανόνα περί του ανεμπόδιστου της κοινής χρήσης, έχει ως εξής:
"Τα κοινόχρηστα πράγματα δεν μπορούν να παραχωρηθούν προς ιδιαίτερη χρήση, παρά μόνο εφόσον από την παραχώρηση δεν παρεμποδίζεται, κατά οποιοδήποτε τρόπο η κοινή χρήση του πράγματος, ή άλλως, η παραχώρηση από τη διοίκηση, επί τη βάσει των κατ’ ιδίαν διατάξεων, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιαίτερων δικαιωμάτων επί κοινοχρήστων, καθώς και η χορήγηση των αδειών που απαιτούνται από τον νόμο για την άσκηση των δικαιωμάτων αυτών, είναι νόμιμη, μόνον εφόσον, μετά την παραχώρηση των ιδιαίτερων αυτών δικαιωμάτων, εξακολουθεί να εξυπηρετείται ή τουλάχιστον να μην αναιρείται, η κατά τον προορισμό του πράγματος κοινή αυτού χρήση".

 Για τα περίπτερα τι να πει κανείς!


"ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ"!
Ήταν αρχές του Δεκεμβρίου 2016, όταν τα τοιχία στήριξης των χωμάτων της πλατείας Μαρτάκη ύστερα από μια καταρρακτώδη βροχή, κατέρρευσαν (παρά τις προειδοποιήσεις μας! Δείτε, στο τέλος, παραπομπή στα σχετικά άρθρα) και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προχώρησε σε μια πρόχειρη στήριξη με την προϋπόθεση ότι, επρόκειτο να υλοποιηθεί -σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοίκησης Άκη Κατωπόδη- η ανάπλαση της πλατείας μέσα στο 2017.
Είχαμε γράψει γι' αυτό:
"Προς το παρόν γίνεται πρόχειρη υποστήριξη των χωμάτων, τα οποία παρεμπιπτόντως συγκρατούνται από το ριζικό σύστημα των φυτών και των δένδρων, μέχρι την ημέρα που θα υλοποιηθεί η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής περί Ανάπλασης της πλατείας μέσα στο 2017".

Δείτε πως έχει σήμερα η κατάσταση στην παρακάτω φωτογραφία, της 13ης Μαρτίου 2019! ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ!


Να θυμίσουμε επίσης ότι, η διοίκηση Άκη Κατωπόδη στον έντυπο "Απολογισμό του 2016" ανέφερε χαρακτηριστικά: "Διεκδικούμε από την Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτήσεις για την ανακατασκευή ... καθώς επίσης της πλατείας Μαρτάκη". 
Απολογισμός ενεργειών του 2016 υπήρξε, απολογία-λογοδοσία για τον εμπαιγμό θα υπάρξει;




Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα:
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016
"ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΤΑΚΗ - Υπό κατάρρευση τα τοιχία, απογοητευτική η εικόνα της πλατείας"
https://vironasipolimas.blogspot.com/2016/07/blog-post.html

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
"ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΤΑ ΤΟΙΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΤΑΚΗ ΒΥΡΩΝΑ"






 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου