Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Με επιμονή και αποφασιστικότητα το δίκιο... δικαιώνεται! "+"



Ανασύρουμε από το αρχείο μας και δημοσιοποιούμε μιαν επιστολή του 2010 (δεν έχει νόημα ο αριθμός Πρωτοκόλλου) προς τον τότε δήμαρχο κ.  Ν. Χαρδαλιά, με σκοπό να αναδείξουμε, με την διαδρομή που είχε ακολουθηθεί, το γεγονός ότι, η αλαζονεία και η απερισκεψία του τότε δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου αντίστοιχα, τελικά "πληρώθηκε", αλλά και για να επιστήσουμε την προσοχή του νυν δημάρχου και των αντιδημάρχων (συμπεριλαμβανομένων και των υποψηφίων δημάρχων) για το ότι θα πρέπει -για το δικό τους κυρίως καλό- να αναγνωρίζουν εκείνους που, με όπλο τους τη Νομοθεσία, επιδιώκουν με επιμονή και αποφασιστικότητα την δικαίωση τους, και παίζουν το παιγνίδι*** έως το τέλος!

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 
Το αυτό είχε συμβεί κ. Δήμαρχε και στις 3 Απριλίου και 6 Μαΐου 2009. Είχαμε ζητήσει να σας συναντήσουμε και να σας ενημερώσουμε για μια υπόθεση παράνομης αναπηρικής θέσης στάθμευσης. Άφαντος. Τελικά, με τις με επιμονή υποστηριζόμενες αιτήσεις μας, το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την 23η Ιουλίου 2009. Απόφαση 268/2009. 
Ήταν μια απόφαση που έδινε το δικαίωμα στον ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΑ να επανεξεταστεί το θέμα του, με την προσκόμιση νέων δικαιολογητικών. 
Έτσι, για την επίλυση του προβλήματος, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ: 
Με την αίτηση Αρ. Πρωτ.: 25116/03-09-2009
Με την αίτηση Αρ. Πρωτ.: 25727/09-09-2009, με στοιχεία και 
Με ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ (κόστους 250 ευρώ) προς τον Δήμο!

Επειδή όμως την απάντηση της με Αρ. Πρωτ.: 32662/12-11-2009 ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΜΑΣ [βλέπε συνημμένο ΥΒ1] ΤΗΝ περιμέναμε μήνες και δεν υπήρξε, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ να την υποβάλλουμε μέσω δικηγόρου στην Περιφέρεια Αττικής βάσει του Νόμου 2690/99. 

Όλη αυτή τη διαδρομή θα την είχαμε αποφύγει, εάν, ως ο Δήμαρχος Βύρωνα, μας είχατε δεχτεί και είχαμε συζητήσει όλες τις παραμέτρους και είχατε δει εξαρχής τα στοιχεία που οι κάτοικοι της οδού ..... αρ. ... ΔΙΕΘΕΤΑΝ!

 
 

Από την άνω φωτογραφία-ένθετο απόσπασμα της απόφασης της Επιτροπής του 2ου Άρθρου του Νόμου 2690/99 ευκόλως διαπιστώνεται ότι, η χρηματική ικανοποίηση του συμβολικού ποσού των 50 ευρώ, πληρώθηκε τελικά από το Ταμείο του Δήμου, δηλαδή, από την τσέπη όλων...
Και λέμε συμβολικό ποσό γιατί: 
250 ευρώ η δαπάνη της Εξώδικης Διαμαρτυρίας, μείον 50 ευρώ η χρηματική ικανοποίηση, η διαφορά ήταν 200 ευρώ σε βάρος της "τσέπης" των αιτούντων! Οι οποίοι όμως ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ με το άμεσο ξήλωμα της παράνομης θέσης στάθμευσης, ενός ατόμου που δεν είχε κανένα πρόβλημα αναπηρίας, αλλά είχε βρει "παράθυρο ανοικτό" για να διαθέτει μόνιμη θέση στάθμευσης !!!   

ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
α) Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, ζητήσαμε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γραφείο Δημάρχου, συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Α. Κατωπόδη, για ένα πολύ σημαντικό θέμα. Καμία απόκριση εκ μέρους του! 
Αποτέλεσμα; Αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στην προτελευταία κίνηση αυτού του συγκεκριμένου "παιχνιδιού" που ξεκίνησε το 2012...
Αγαπητοί αναγνώστες όταν έρθει η ώρα της κίνησης Ρουά-Ματ, θα ενημερωθείτε σχετικά!

β) Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, ως επιτροπή πολιτών ζητήσαμε, σε τηλεφωνική πάλι επικοινωνία με το Γραφείο Δημάρχου, συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Α. Κατωπόδη για ένα άλλο επίσης σημαντικό  θέμα. Και πάλι, καμία απόκριση εκ μέρους του...
Οσονούπω θα ανακοινωθεί, και γι' αυτό το παιχνίδι, η επόμενη ΜΑΣ (-τελευταία κι εδώ) κίνηση...

Επιλογή φωτογραφίας και ετικέτες του άρθρου δίνουν αρκετά στοιχεία στους ενδιαφερόμενους!

Συμπερασματικά, εκείνοι που, όπως αποδεικνύεται, δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τα προβλήματα της πόλη ΜΑΣ αλλά από ότι φαίνεται δεν γνωρίζουν και το συμφέρον τους, στο τέλος φαγώνονται από το ίδιο τους το κεφάλι!  



*** Μιλήσαμε για παιχνίδι γιατί πως αλλιώς να περιγράψει κανείς την κουτοπονηριά με την οποία αντιμετωπίζουν τα θέματα οι εκάστοτε διοικούντες. "Τα παιδία παίζει", αλλά κάποια στιγμή έρχεται και η Νέμεσις...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου