Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Το αποτέλεσμα μιας έρευνας: Διαρροές και Αντιπαραθέσεις!

Η πρόθεση μας αρχικά ήταν εντελώς διαφορετική. Για το λόγο που θα γράψουμε παρακάτω, αλλάξαμε γνώμη κι έτσι αποφασίσαμε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, τρεις (3) μήνες πριν τις εκλογές, να προχωρήσουμε, σε μια φωτογραφική απεικόνιση της στιγμής, δηλαδή, σε μιαν έρευνα-δημοσκόπηση και, για τα αποτελέσματα της, με την τονισμένη επισήμανση ότι: Η δημοσκόπηση αυτή δεν πρόκειται να δει το "φως της δημοσιότητας", γιατί δεν έγινε από εταιρεία δημοσκοπήσεων, ενημερώσαμε τους δημοτικούς συμβούλους κκ Γώγο, Μπαντή, Σωτηρόπουλο, Πάλμο, Τζιορτζιώτη, την κα Σάρολα, τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου του δήμου κ. Δ. Βαγιανό, καθώς και τη συλλογικότητα "Πολίτες του Βύρωνα" και τον κ. Δ. Σουλιώτη του ΚΙΦΒ.
Την έρευνα αυτή που διέρρευσε,


όχι πάντως από εμάς, μας τη ζήτησαν και την έλαβαν επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κόνσουλας και ο δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας "Επικοινωνία" κ. Φλοράν Σελάι ο οποίος μάλιστα μας πληροφόρησε ότι εχθές γινόταν χαμός στο fb σχετικά με αυτήν.

Εμείς, μη εξυπηρετώντας συμφέροντα, δεν πρόκειται να αναμιχθούμε στις πολιτικές  διαμάχες ή σχεδιασμούς των υποψηφίων δημάρχων (ή δημοτικών συμβούλων) και εμμένουμε σε αυτό που διατυπώσαμε: Η δημοσκόπηση αυτή δεν πρόκειται να δει το "φως της δημοσιότητας", τουλάχιστον στην ιστοσελίδα  "Βύρωνας η Πόλη μας" γιατί δεν έγινε από εταιρεία δημοσκοπήσεων. 

Η πρόθεσή μας αρχικά ήταν να πάρουμε συνεντεύξεις από όλους τους υποψήφιους δημάρχους. Αλλά, αλήθεια, τι θα μπορούσαν να μας πούνε ορισμένοι εξ αυτών για τη στάση τους στο θέμα των  Παιδικών Χαρών, όταν ήδη από το 2014, η κατάστασή των θα έπρεπε να είχε καταγγελθεί στον Εισαγγελέα και να είχαν κλείσει όλες! Μόνον με αυτό τον τρόπο, η υπόθεση θα έπαιρνε διαστάσεις, πρώτα στο εσωτερικό, μετά στο εξωτερικό και το θέμα σίγουρα θα έφθανε μέχρι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αλήθεια, πως μπορούσαν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι να κοιμούνται ήσυχοι όταν ελλόχευε το ενδεχόμενο ατυχήματος σε κάποιο αγγελούδι (ή διαβολάκι, πάρτε το όπως θέλετε) στις εξαθλιωμένες Παιδικές Χαρές;

Και τι θα μπορούσαν να μας πουν και για τόσα άλλα θέματα που αδράνησαν ή έκλεισαν τα μάτια; Και ποιος υποψήφιος θα καθόταν να "δεχθεί τέτοιο σφυροκόπημα" ή ποιο αναγνωστικό κοινό θα ανεχόταν "τη λήξη του αγώνα από τα πρώτα λεπτά του Α’ γύρου";

 
Αυτός ήταν ο λόγος που εγκαταλείφθηκε η σκέψη των συνεντεύξεων και προτιμήθηκε η έρευνα, που από ότι όμως φαίνεται, κατέληξε και αυτή σε κοκορομαχίες !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου