Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Νέα εποχή διώξεων και μαύρης λίστας αποκλεισμένων;

Νέα εποχή διώξεων και μαύρης λίστας αποκλεισμένων;


20 Μαρτίου 2019, λαμβάνουμε ένα Η/μήνυμα από τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας «Βύρωνας τριγύρω», με τίτλο-θέμα: «Μας την πέσανε» και το οποίο ανέφερε: Μετά από συνεχείς αναφορές "για ανάρμοστο περιεχόμενο" !!!! το facebook έχει βάλει στην μαύρη λίστα το Blog της κίνησης και δεν εμφανίζεται καμία ανάρτηση μας σε αυτό!

1η Απριλίου 2019, λίγο μετά την πρωταπριλιάτικη φάρσα περί δήθεν καθόδου μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, βιώσαμε και εμείς αυτό το «μαύρο» της ενημέρωσης στο facebook, και μάλιστα για ένα θέμα απλό-αγνό που είχε τίτλο: «Ο Κλεισθένης και οι κυριότερες αλλαγές που φέρνει».

Προφανώς βρεθήκαμε στο στόχαστρο ορισμένων (γνωστών-αγνώστων), γιατί με την ασυμβίβαστη στάση μας στα «κακώς κείμενα» του δήμου, και με το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε, το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, ήρθαμε αντιμέτωποι στα συμφέροντα των.

Το περιμέναμε, άλλωστε, το ζήσαμε και στο παρελθόν, και γι' αυτό γράψαμε τον Δεκέμβριο του 2018 ότι είμαστε μια κίνηση αυτόβουλη, χωρίς πολιτικές δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, καινοτόμα, «απροσδιόριστη και άρα  επαναστατική» και ταυτόχρονα "επικίνδυνη" για όλους τους εγνωσμένους φορείς της δημοτικής έκπτωσης.

Αυτή η προσπάθεια φίμωσης ενισχύει την πεποίθηση μας ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο! Προσπαθούν να μας φιμώσουν "τώρα που είμαστε οι δυνατότεροι άνθρωποι στην πόλη" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο θεατρικός ήρωας Στόκμαν στο έργο του  Ερρίκου Ίψεν "Ένας εχθρός του λαού". Ένα έργο που τελείωνε με τη φράση: "Ο δυνατότερος άνθρωπος του κόσμου είναι αυτός που είναι και ο πιο μόνος..."

Δεν θα μας φιμώσουν! Δεν θα τα καταφέρουν! Αντιθέτως, μας γιγαντώνουν ψυχικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου