Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ο υποψήφιος Δήμαρχος που δεν ανέχεται την κριτική και την αντιπολίτευση


Ξεφυλλίζοντας κανείς την τοπική μηνιαία εφημερίδα Βύρωνα-Καισαριανής "Επικοινωνία" και συγκεκριμένα το φύλλο Αρ. 53, Μάιος 2019, στη σελίδα 16, βρίσκει τη συνέντευξη με τίτλο: "Ζητάμε καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή των εκλογών" του υποψήφιου Δημάρχου Άκη Κατωπόδη που έδωσε στον δημοσιογράφο Φλοράν Σελάυ.

Θα παρουσιάσουμε ένα απόσπασμα της συνέντευξης όπου ο υποψήφιος δήμαρχος "δίνοντας πόνο"*, ξεκάθαρα δηλώνει ότι δεν πρέπει να γίνεται κριτική του έργου της διοικήσεώς του από τους άλλους υποψήφιους δημάρχους, αλλά αρκεί η δική του δήλωση ότι έγιναν λάθη ή υπήρξαν καθυστερήσεις, ξεχνώντας ότι η κριτική ακριβώς σε αυτό συνίσταται, δηλαδή, στην αδυναμία του έργου που κρίνεται, στα λάθη και στις καθυστερήσεις.


 "Σταματώ εδώ λόγω περιορισμών του χώρου. Σας καλώ να αναζητήσετε το απολογιστικό έντυπο της θητείας μας που κυκλοφορεί στην πόλη ώστε να ενημερωθείτε λεπτομερώς για όλο το εύρος των παρεμβάσεών μας και των σχεδίων μας.
Είμαι βέβαιος ωστόσο πως μετά από όσα παρουσίασα, δύσκολα θα κατανοήσει κάποιος την κριτική που μας ασκείται από ορισμένους υποψήφιους για "καλά παιδιά, αλλά…". Είναι παράδοξο, κάποιες φορές αστείο και κάποιες εξοργιστικό να μηδενίζεται ένα πολύπλευρο έργο σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η συλλογική προσπάθεια μιας αποφασιστικής ομάδας που απέδειξε με την προσήλωσή της στο στόχο που δεν μπορεί να είναι άλλος παρά η εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινότητας σε όλα τα επίπεδα, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα στη διαχείριση κρίσεων, έμπρακτη ευαισθησία και αποδεδειγμένη ικανότητα στην επίτευξη ευρύτερων κοινωνικών συναινέσεων χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έγιναν λάθη ή δεν υπήρξαν καθυστερήσεις.
Είναι παράδοξο, κάποιες φορές αστείο και κάποιες εξοργιστικό πως η κριτική προέρχεται από υποψηφίους που εμφανίζονται στο δημόσιο χώρο και διεκδικούν την ψήφο σας σαν αθώες και πάνω απ’ όλα… ικανές περιστερές την ώρα που είναι συνυπεύθυνοι ως μέλη της προηγούμενης διοίκησης για την τραγική κατάσταση στην οποία παρέδωσαν την πόλη. (**)
Είναι παράδοξο, κάποιες φορές αστείο και κάποιες εξοργιστικό ότι η κριτική προέρχεται επίσης από υποψηφίους που δεν τόλμησαν να βάλουν τα δάκτυλά τους στη φωτιά αλλά αναπαύτηκαν στη στείρα καταγγελία αυτοθαυμαζόμενοι".

"Αεί δ’ ο σωθείς εστίν αχάριστος φύσει"! Ξεχνά μάλλον ο υποψήφιος Δήμαρχος ότι υπήρξαν κάποιοι υποψήφιοι που τον στήριξαν στην ψήφιση των προϋπολογισμών, κάποιοι που δεν μίλησαν για "παρατυπίες" προκειμένου να προχωρήσουν σημαντικά έργα υποδομής που είχε ανάγκη η πόλη μας, κάποιοι άλλοι που έδωσαν βοήθεια και βρήκαν λύση στο σημαντικό πρόβλημα της προσωρινής στέγασης του 4ου Δημοτικού Σχολείου, ξέχασε δηλαδή ότι επί 4,5 χρόνια βρέθηκε απέναντι σε μια ήπια και συναινετική αντιπολίτευση, μα πάνω απ' όλα ξέχασε πως αντιπολιτευόταν ο ίδιος από τη θέση εκείνη... 
Είναι όντως παράδοξο, κάποιες φορές αστείο και κάποιες εξοργιστικό το πώς από απερισκεψία και θράσος κρίνουν τα πράγματα ορισμένοι υποψήφιοι!

Σημειώσεις:
*Το "δίνοντας πόνο", βασίζεται στη δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή των Ελλήνων: «Έχετε πολύ πλάκα. Συνεχίστε, συνεχίστε, ανεβείτε. Δώστε πόνο».
(**) Ας το αναδείκνυε. Η διοίκηση Άκη Κατωπόδη είχε 4,5 χρόνια μπροστά της για να "εξοντώσει" τους πολιτικούς της αντιπάλους, εάν όντως αυτοί ήταν συνυπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση στην οποία παρέδωσαν την πόλη...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου