Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Λένε (έστω και λανθασμένα) ότι "τα ράσα δεν κάνουν τον παπά"!


"Σε κάθε προεκλογική περίοδο οι αντεγκλήσεις, η σκληρή κριτική, ακόμα και οι "κακίες" περισσεύουν. Ίσως να πει κανείς ότι είναι κομμάτι αναπόσπαστο της πολιτικής. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία…".
Έτσι ξεκινά άρθρο με τίτλο "Κάποιοι έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια", του υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Γώγου επικεφαλής της παράταξης Νέα Εποχή Βύρωνα, στην τοπική μηνιαία εφημερίδα Βύρωνα-Καισαριανής "Επικοινωνία" και συγκεκριμένα στο φύλλο Αρ. 53, Μάιος 2019, σελίδα 3.


Αξίζει να σταθούμε στο παρακάτω απόσπασμα του άρθρου του:
"Κάποιοι, πριν να τείνουν με αυθάδεια το δάκτυλο και να κάνουν τον κριτή, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη.
Άλλος διαχειρίζεται τη Δημοτική Επιχείρηση ενώ η εκλεγμένη σύζυγός του, από προεδρική θέση στήριξε το Φεστιβάλ Μπύρας στο Δήμο, για να προωθήσει εταιρία παραγωγής και διανομής μπύρας συγγενών άλλων εκλεγμένων".

Εάν δεν πρόκειται για κακία ή αστήρικτη κατηγορία γιατί δεν προσωποποιείται η συγκεκριμένη καταγγελία; Ο αναγνώστης δεν πρέπει να γνωρίζει; 

Και συνεχίζει: "Αντιθέτως δεν μας εξηγεί τι παράνομο έχει συμβεί με το κυλικείο του Θεάτρου Βράχων και έχει τόση πρεμούρα να περάσει από Συμβούλιο, νέα σύμβαση; Προβλέπεται το καλοκαίρι να μην υπάρχει ούτε νεράκι στο κυλικείο;"

Εκεί όμως που μένουμε άφωνοι από τους "Άφρονες στη μέση του πεδίου της μάχης" είναι από το παρακάτω κομμάτι:

"Άλλος δεν έχει τη στοιχειώδη ευπρέπεια και ταπεινότητα, μετά τη σωματική του άσκηση να χρησιμοποιήσει τα ίδια αποδυτήρια και το ίδιο λουτρό με τους άλλους δημότες. Τόσο ακαταμάχητη είναι η σαγήνη της εφήμερης εξουσίας που σκιάζει κάθε λογική". 

Συ είπας ή μάλλον έγραψες: "Τόσο ακαταμάχητη είναι η σαγήνη της εφήμερης εξουσίας που σκιάζει κάθε λογική". Τι είδους δηλητηριώδες πολιτικό επιχείρημα είναι το τελευταίο υποψήφιε δήμαρχε; Η κακία από ματαιοδοξία περίσσεψε! Όντως χάθηκαν τα αβγά και τα πασχάλια!

Το ότι κάποιος είναι εξαίρετος επιστήμονας δεν σημαίνει αυτόματα ότι μπορεί να είναι και άξιος για δήμαρχος. Έκαστος στο είδος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου