Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Η μεγάλη εξαπάτηση


Και από ένα ελάχιστο δείγμα στην αρχή, μπορείς να καταλάβεις το τι διοίκηση θα έχεις στο μέλλον. 
"Μας αδικείτε", ήταν η προ ημερών έκφραση δημοτικού συμβούλου  και σημαίνοντος στελέχους της παράταξης "Στάση Βύρωνα"! 'Όχι! Εσείς αδικείτε εμάς τους πολίτες (και δυστυχώς αδικείτε και τον εαυτό σας), στηρίζοντας μια διοίκηση που επί 4,5 χρόνια δεν σεβάστηκε, ούτε σέβεται, τα δικαιώματα μας, που μας εμπαίζει με το φαινόμενο της Κακοδιοίκησης (έκφραση του Συνηγόρου του Πολίτη για τις περιπτώσεις που μια υπηρεσία δεν απαντά στα αιτήματα ή ερωτήματα των πολιτών) και μας εξαπατά, οδηγώντας μας από ανάδραση στην Αντί-Σταση Βύρωνα
Και μπορεί η Μάγια Αγγέλου να είπε ότι, "οι άνθρωποι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες, αλλά πάντα θα θυμούνται πώς τους έκανες να αισθανθούν", όμως, Λήθη και εξάλειψη της μνήμης όταν υπάρχουν τα γραπτά, αποκλείεται!

Η σημερινή ανάρτηση δεν τίποτα άλλο παρά το δεύτερο τμήμα ενός παλαιότερου άρθρου, της Τρίτης, 19 Δεκεμβρίου 2017 με τίτλο "Στο παρελθόν έκαναν αντιπολίτευση με "καλαμπούρια", σήμερα, αποδεικνύεται ότι διοικούν ανεύθυνα!" δείτε εδώ:
και ο λόγος που γίνεται κύριο θέμα, τώρα, 2 βδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019,  είναι γιατί μια τέτοια παρασκηνιακή μεθόδευση, τέτοια μηχανορραφία, δεν πρέπει-ποτέ- να ξεχαστεί!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ...
 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ, 2 χρόνια μετά, ότι, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ, λίγο πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου 2015, κάποιος είχε εκδιώξει τον ιερέα, που είχε νωρίτερα πάει στο Δημοτικό Κατάστημα, και τον οποίο είχε στείλει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, για να συμμετέχει στη συζήτηση, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι για την κατάσταση που επικρατούσε από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου (στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου), λέγοντάς του ότι, το θέμα επρόκειτο να αναβληθεί και δεν θα συζητείτο!

Αλήθεια, πως το γνώριζε αυτό εκείνος που τον ενημέρωσε; Και ποιός ήταν αυτός; Μήπως τελικά ήταν μια καλά μεθοδευμένη προσπάθεια για να μην συζητηθεί το κατόπιν αιτήματός μας θέμα αναφορικά με την Καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πεζών ή τις διοικητικές κυρώσεις που έπρεπε να επιβληθούν;
Όταν, μετά από μερικές ημέρες, ενημερώσαμε για το συμβάν, σε κατ΄ιδίαν συζήτηση, την τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σάρολα,  εκείνη δήλωσε άγνοια του περιστατικού.

Τελικά, το θέμα της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πεζών, παρά τις προσπάθειες ορισμένων δημοτικών συμβούλων, συζητήθηκε τη ημέρα εκείνη, χάρη στην παρέμβαση της αντιπολίτευσης.
Παρουσιάζουμε από τα πρακτικά της συζήτησης μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα δηλώσεων δημοτικών συμβούλων:


Κ. ΖΟΥΜΠΟΣ: Επί της διαδικασίας, συμφωνώ με την άποψή σας, να αναβληθεί το θέμα, λόγω μη ύπαρξης των ενδιαφερομένων.

ΣΤ. ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ: Μισό λεπτό κυρία Πρόεδρε. Αν ο κ. Β. θέλει να αναβληθεί, να αναβληθεί. Διαφορετικά, το θέμα θα συζητηθεί.
Π. ΠΑΛΜΟΣ: Άμα είναι υποχρεωμένοι, τελείωσε! ...για κάτι που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε; Τελειώσαμε τότε. Άμα είμαστε υποχρεωμένοι, τι κουβεντιάζουμε; Να το συζητήσουμε.
ΑΛ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή όμως είναι ένα θέμα, το οποίο, ακόμα και αν δεν το είχαν θέσει οι συνδημότες μας, θα έπρεπε να το έχουμε συζητήσει εδώ και θα έπρεπε να το έχουμε συζητήσει όχι σήμερα, αλλά εχθές, χρόνια τώρα σέρνεται, εγώ θεωρώ ότι ανεξάρτητα από το ότι δεν είναι εδώ οι συνδημότες μας, πρέπει να το συζητήσουμε. Γιατί αλλιώς, θα θεωρηθεί μια υπεκφυγή, ότι δεν θέλουμε να το συζητήσουμε.
Μ. ΜΠΑΝΤΗΣ: Και μεις δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συζητηθεί το θέμα ....

Το θέμα τελικά συζητήθηκε, κάποιες ενέργειες (ύστερα όμως από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη σε καταγγελία μας) όντως έγιναν, εκκρεμούν όμως πολλά ακόμη να γίνουν!
Προβλέπεται ένα θερμό 2018 και ένα ακόμη πιο "καυτό" 2019!


Σημειώσεις:
Ο τίτλος του άρθρου προέρχεται από τον τίτλο του τραγουδιού "the great deception" του Ιρλανδού τραγουδοποιού Βαν Μόρισον (Van Morrison) μέσα από το άλμπουμ του "Hard Nose the Highway"

Με την παράθεση του αποσπάσματος από τα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης δεν εννοούμε ότι ήταν ο κ. Σπυρόπουλος εκείνος που είχε εκδιώξει τον ιερέα.

Η ενημέρωσή μας για το περιστατικό που περιγράψαμε έγινε παρουσία μαρτύρων, την επομένη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 17 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10.45 π.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου