Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Γεφύρι της Άρτας για τον Βύρωνα η Διαμόρφωση του Αύλειου Χώρου του 8ου Δημοτικού Σχολείου



Γεφύρι της Άρτας για τον Βύρωνα η Διαμόρφωση του Αύλειου Χώρου του 8ου Δημοτικού Σχολείου

"Πέφτει Ιούλιος πέφτει και Αύγουστος και δεν ξέρω εάν ο άνθρωπος έχει διάθεση να έρθει να κάνει τίποτα… Υπάρχει πρόβλημα, για να το ξέρετε. Έχει λήξει και δεν ισχύει η σύμβαση. Εμείς για να κατοχυρωθούμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο και σαν Τεχνική Υπηρεσία και για να προχωρήσουμε στα περαιτέρω πρέπει να είναι σε ισχύ η σύμβαση. Αυτή τη στιγμή έχει λήξει η σύμβαση. Πρέπει να πάρουμε μιαν απόφαση, να προχωρήσουμε στην ανανέωση, στην παράταση, για να μπορέσουμε και μεις από δω και πέρα να τον καλέσουμε, ήδη τον έχουμε καλέσει δύο φορές και δεν έχει έρθει. Επικαλέστηκε εκλογές, δουλειές και τα λοιπά και δεν έχει έρθει. Τώρα, εάν τυχόν πάμε για τις 21 Ιουλίου μπορεί να μας πει εγώ σε 10 μέρες δεν μπορώ να συνεχίσω να κάνω τίποτα, γι’ αυτό λοιπόν… και τον Αύγουστο, τα συνεργεία, τα πάντα είναι κλειστά, γι’ αυτό πάμε τον Σεπτέμβριο να τον καλέσουμε ενδιάμεσα να δούμε τις προθέσεις του… Μένει η υποχρέωση του εργολάβου, το μπάσκετ και οι κερκίδες. Εάν τυχόν δεν έρθει και λήξουμε τη σύμβαση να πάει στο καλό ο άνθρωπος να ξεμπερδέψουμε γιατί πραγματικά όλοι μας έχουμε τραβήξει τα πάνδεινα. Αυτή είναι όλη η ιστορία. Και γι' αυτό ζητάμε την παράταση".

Αυτή ήταν χθες (Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019) στο Δημοτικό Συμβούλιο η εισήγηση του Αντιδημάρχου Τ.Υ.Δ.Β. σχετικά με το 10ο θέμα της ημερησίας διάταξης: "Νέα παράταση της προθεσμίας περαίωσης με αναθεώρηση του έργου: “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ 8ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ”.

Μην τα ξεχνάμε αυτά! 

Αξίζει στο σημείο αυτό να θυμηθούμε και τι είχε ακουστεί, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, από τον Αντιδήμαρχο Τ.Υ.Δ.Β. Μιχάλη Καραγιάννη, πάλι για την ίδια σύμβαση, αλλά εκτός μικροφώνου, για να μην καταγραφεί στα πρακτικά εκείνης της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και στο θέμα: "Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου: “Διαμόρφωση Αύλειου Χώρου 8ου Δημοτικού Σχολείου Δήμου Βύρωνα”. 
Ότι, η καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο που έχει αναλάβει τη διαμόρφωση του Αύλειου χώρου του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα δεν έγινε, γιατί "υπογράφει η κόρη του... και δεν θέλει να της δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον"!!
Ο Αντιδήμαρχος μπορεί να είχε κλείσει το μικρόφωνο, δεν είχε ζητήσει όμως να κλείσουν και οι κάμερες ή τα κινητά που καταγράφουν τις συζητήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Εργοτάξιο των 500 ημερών !

Από τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Α. Βαλλιανάτο που πήρε αμέσως μετά το λόγο, και απάντησε σε ερωτήσεις, ακούστηκαν ότι, υπάρχει Επιτροπή παρακολούθησης του έργου που παρακολουθεί τη σύμβαση επί της ουσίας και ότι ο εργολάβος έχει πληρωθεί το αντίστοιχο ποσό που αναλογεί στις εργασίες που μέχρι σήμερα έχει εκτελέσει, ενώ το υπόλοιπο των εργασιών που απομένουν, δηλαδή το γήπεδο μπάσκετ και η επικάλυψη με deck των κερκίδων, κοστίζει γύρω στις 15-16.000.
Είπε επίσης ότι για να μπορέσει ο Δήμος να κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο, χρειάζεται την παράταση, γιατί πρέπει το έργο να είναι εν ενεργεία. Για αυτό προσπαθούν να τον πιέσουν να ολοκληρώσει τις εργασίες που απομένουν, όχι γιατί του κάνουν χάρη, αλλά επειδή οι διαδικασίες για να κάνουν κάτι διαφορετικό είναι χρονοβόρες, φανταστείτε ότι για να εγγράψουν έναν κωδικό σε ένα προϋπολογισμό θέλουν τροποποίηση, χρειάζεται αναμόρφωση, απαιτούνται τρεις μήνες. Μίλησε επίσης για τις πιστώσεις, για το ότι ο εργολάβος δεν είχε την απαιτούμενη οικονομική επιφάνεια για να προχωρήσει τις εργασίες και μετά να πληρώνεται γι' αυτές, όπως θα έπρεπε, και ένα σωρό γραφειοκρατικές δικαιολογίες. Κάπου στην δευτερολογία του ανέφερε και κάτι για ευθύνες της Τεχνικής Υπηρεσίας. Ε, και λοιπόν; Εκεί βρίσκεται, στη θέση αυτή για χρόνια. Το ίδιο και ο αιρετός Αντιδήμαρχος. Υπάρχουν ευθύνες είπε. Και κάτι τρέχει στα γύφτικα.

Από τον Δ/ντη του 8ου Σχολείου ακούστηκαν τα εξής: "Είχατε δεσμευτεί ότι τα Χριστούγεννα (του 2018) θα είναι έτοιμο το έργο, πήραμε παράταση για τέλος Μαΐου (του 2019), ούτε αυτό έγινε και τώρα πάμε για Οκτώβριο. Το Σχολείο δεν έχει φωτισμό, έχει αστοχήσει ο διάδρομος... Οι μήνες περνάνε, μας κοροϊδεύετε, πραγματικά μας κοροϊδεύετε, 1,5 χρόνο τώρα, να είστε λίγο πιο αξιόπιστοι, στο χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον! Η παράταση χωρίς ρήτρες, όπως είχαμε πει σε προηγούμενο Δ,Σ, δεν τις βάλατε, είχαμε πει να κάνουμε εξώδικο στον εργολάβο, δεν το κάνατε. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγιναν". 

Από τον εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων εκτός από τις ερωτήσεις ειπώθηκαν και τα εξής:
"Δεν θέλουμε τίποτα άλλο από το να τελειώσει αυτό το έργο επιτέλους! Όταν πέρσι το καλοκαίρι φοβόμασταν και εκφράζαμε δημοσίως τους φόβους μας ότι το έργο δεν θα παραδοθεί αρχές της σχολικής χρονιάς, όπως αναμενόταν, θεωρούμασταν ότι κάνουμε μικροπολιτική, ότι κάναμε αντιπολίτευση, ότι είμαστε μάντεις κακών.
Σήμερα ακούμε να λέει ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας ότι προβλεπόταν όλο το έργο να είχε ολοκληρωθεί το 2018, και τώρα ερχόμαστε και συζητάμε πάλι, με τη νέα σχολική χρονιά, για τέλη Σεπτέμβρη, πάλι με τα σχολεία ανοικτά, ένα εργοτάξιο 360 μέρες το Σχολείο του 8ου.
Δεν μπορεί σε όλη αυτή την ιστορία να είναι κακός ο εργολάβος, κακοί οι γονείς, όλο αυτό το διάστημα, σε αντιπαράθεση με τους γονείς η Δημοτική αρχή, κακή η Ένωση, και η επιβλέπουσα αρχή, αυτού του έργου, να μην έχει αναλάβει την ευθύνη, να μην ακούσουμε έκανα λάθος εκεί!



«Ομορφαίνουμε το Παρόν αλλάζουμε το Μέλλον»
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου