Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Δημοτικοί Σύμβουλοι του Βύρωνα υποψήφιοι βουλευτές

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Βύρωνας Καθαρή Επιλογή» κατεβαίνουν ως υποψήφιοι βουλευτές στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, αλλά μακριά από τον Τομέα Νότιας Αθήνας που ανήκει ο Βύρωνας. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Κόνσουλα που συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) στον Τομέα της Εκλογικής Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής και τον Γιάννη Λοβέρδο που ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, στον Δυτικό Τομέα Β' Αθηνών.

Προσφάτως όμως και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Τάσος Μαυρόπουλος και επί κεφαλής, ως υποψήφιος δήμαρχος, στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, της νεοεμφανιζόμενης δημοτικής παράταξης "Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα" (ΡΕΚ) με την οποία κέρδισε 1 έδρα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

"Ενημερώνω τις φίλες και τους φίλους, ότι στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιούλη είμαι υποψήφιος με τη ΛΑΪΚΉ ΕΝΟΤΗΤΑ, στο ψηφοδέλτιο του Β3 ΤΟΜΕΑ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ (Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Βύρωνας, Γλυφάδα, Δάφνη-Υμηττός-Ελληνικό-Αργυρούπολη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Καλλιθέα, Μοσχάτο-Ταύρος, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο)..."


Βιογραφικό:
Ο Τάσος Μαυρόπουλος γεννήθηκε στο Βύρωνα το 1961 στον οποίο κατοικεί μέχρι σήμερα, νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών. Απόστρατος Αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο οποίο υπηρέτησε από το 1982 έως το τέλος του 2010 που αποστρατεύθηκε, από τη θέση του διοικητή στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού Π/Μ. Ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος από το 1989, μέλος των προσωρινών διοικήσεων, Γεν. Γραμματέας της Ένωσης και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων προσωπικού Λιμενικού Σώματος 2002-2007.
Συντονιστής του τμήματος Σωμάτων ασφαλείας του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 μέχρι το 2015, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας το 2012 και στην Β’ Αθήνας το 2015. Γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παραιτήθηκε στις 27/8/2015 μετά τη μνημονιακή στροφή της. Υποψήφιος βουλευτής με ην ΛΑΕ στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη 2015. Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος από το 2014 με την «Στάση Βύρωνα», διετέλεσε Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης. Τον Φεβρουάριο του 2016 ανεξαρτητοποιήθηκε, διαφωνώντας με τις επιλογές της δημοτικής αρχής (Άκη Κατωπόδη) και την εναρμόνισή της με τις μνημονιακές κατευθύνσεις της κυβέρνησης.

Το Βιογραφικό προέρχεται από την τοπική εφημερίδα «Επικοινωνία» (Τεύχος #53 – Μάιος 2019).

Η "Λαϊκή Ενότητα" (ΛΑΕ) μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατέρχεται αυτόνομη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 με επί κεφαλής τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή.

Από την ανάρτηση στο fb του κ. Τάσου Μαυρόπουλου επιλέγουμε ένα απόσπασμα: 
"Να ψηφίσουμε με κριτήριο το ταξικό μας συμφέρον.
Τη ζωή την κρατάμε στα χέρια μας.
Να μην την παραδώσουμε σ΄αυτούς που την εκμεταλλεύονται για να πλουτίσουν, σ΄αυτούς που μας βλέπουν σαν καύσιμο στη μηχανή που αυξάνει τα πλούτη τους.
Τη δύναμη την έχουμε εμείς οι πολλοί που μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα.
Να δώσουμε το μήνυμα έστω και στην ανώδυνη διαδικασία των εκλογών. Ότι είμαστε εδώ και την επομένη των εκλογών θα είμαστε πάλι στους δρόμους για να χαλάσουμε τα σχέδιά τους. Μονόδρομοι δεν υπάρχουν.
Στη φτώχεια, στη λιτότητα και στην εκμετάλλευση δεν προσαρμοζόμαστε.
Αφήνουμε στην άκρη την ήττα, την απογοήτευση, την αποστράτευση.
Στεκόμαστε και πάλι στα πόδια μας.
Διλήμματα για μας δεν υπάρχουν. Τα βάζουν για να μας κρατάνε σκυφτούς. Γιατί φοβούνται μήπως συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας και την χρησιμοποιήσουμε".

σ.σ: Η δημοσίευση γίνεται προς ενημέρωση και μόνο. Εάν οι κύριοι Κόνσουλας και Λοβέρδος κατέβαιναν υποψήφιοι βουλευτές στον Β3Τομέα Νότιας Αθήνας, θα υπήρχε ενιαία παρουσίαση για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου