Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Δήμαρχε, επαναφέρετε το θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας στην πόλη

Επειδή, από την ασυνειδησία ορισμένων, επικρατεί ασυδοσία στα πεζοδρόμια της πόλη μας με καταπάτηση των Συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πεζών από την στάθμευση πάνω σε αυτά μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, από την πλευρά μας, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη επαναφοράς της Δημοτικής Αστυνομίας.
Γιατί μπορεί το Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα να ισχυρίζεται εγγράφως ότι, "στα προβλήματα που εμπίπτουν στην εφαρμογή του Κ.Ο.Κ. η Υπηρεσία μας προέβαινε και συνεχίζει να προβαίνει στον έλεγχο των σταθμεύσεων και των κινήσεων οχημάτων στα πλαίσια της εποχούμενης περιπολίας και την βεβαίωση παραβάσεων στις περιπτώσεις διαπίστωσής των στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βύρωνα", όλοι μας όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, στην πράξη, κάτι τέτοιο δεν ισχύει!   

Θα μπορούσε λοιπόν, πιλοτικά, να υιοθετηθεί ένα ετήσιο πρόγραμμα Αστυνόμευσης με ποδήλατα, πλήρως εξοπλισμένα, και με στελέχωση από 5μελές κλιμάκιο που θα λειτουργεί με 6ωρη βάρδια και θα καλύπτει τις ανάγκες των περιπολιών, της προστασίας και της παροχής συνδρομής στους πολίτες.


Κατά τη γνώμη μας, αυτός ο τρόπος αστυνόμευσης εκτός των άλλων θα συνέβαλε κατά πολύ και στην αύξηση των εσόδων του Δήμου, αρκεί βέβαια να μην επιστρέψουμε στο παρελθόν, όπου ένα μεγάλο μέρος των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου απασχολείτο με τη διαγραφή χρεών από κλήσεις...

Δείτε μερικά παραδείγματα ασυνειδησίας και ασυδοσίας!
Φωτογραφίες 1 & 2: Πεζοδρόμιο οδού Μυσίας, στη διασταύρωσή της με την οδό Αδάνων! Απόγευμα της 22ας Ιουλίου 2019.



Φωτογραφία 3η: Το ίδιο πεζοδρόμιο, της οδού Μυσίας, στη διασταύρωσή της με την οδό Αδάνων! Μεσημέρι της 31ης Ιουλίου 2019. Άλλη σύνθεση, μα και πάλι Αδιέξοδο!


Τι να πει κανείς για τη στάθμευση πάνω στους χώρους εξυπηρέτησης των Αμέα! (Φωτογραφία από τη διασταύρωση Εμπεδοκλέους & Ιλιάδος)


Και τι να ειπωθεί για το εν είδει "δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης θέσης στάθμευσης" μοτοσυκλετών πάνω στα πεζοδρόμια. Έτσι και τολμήσει να διαμαρτυρηθεί κανείς ή θα ακούσει "βαριά Ελληνικά" ή θα συμπλακεί!



 Ένα τέτοιο αίτημα, θα εισακουστεί;


Η 1η φωτογραφία του κειμένου αλλά και στοιχεία αυτού προέρχονται από το άρθρο "Και οι αστυνομικοί με ποδήλατο στα Τρίκαλα", δείτε: https://trikalacity.gr/kai-oi-astynomikoi-me-podilato-sta-trikala/
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου