Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ: 3. Εγκαταλελειμμένες Υπηρεσίες...



Τα μαύρα χάλια των Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα είναι αληθινά περιστατικά και όχι προϊόν μυθοπλασίας.

Τον Απρίλιο του 2019 κάτοικοι του Βύρωνα ειδοποιούν την Υπηρεσία Περιβάλλοντος που είναι αρμόδια για την απομάκρυνση και αποκομιδή των εγκαταλελειμμένων μηχανών που από χρόνια ρημάζουν στο δρόμο τους (βλέπε φωτογραφία), ενώ απευθύνονται και σε εμάς για αρωγή.

Στις 20 Μαΐου 2019 και ώρα 11:58 π.μ. ενημερώνουμε την υπεύθυνη της Υπηρεσίας με ηλεκτρονικό μήνυμα που τελείωνε ως εξής: 
"Αν και γνωρίζουμε ότι, για την συγκεκριμένη κατάσταση, έχετε ήδη ενημερωθεί από τους κατοίκους, Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την αποκομιδή τους".
Σε δε τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά μας διαβεβαίωσαν ότι, το πρόβλημα θα λυνόταν προς τα τέλη Μαΐου, ενώ αργότερα όρισαν ημερομηνία για τις 18 Ιουνίου (μιλάμε πάντα για το 2019).

Συνέπεια στο ραντεβού δεν υπήρξε! Τα μηχανάκια παρέμειναν εκεί και μάλιστα τέσσερα (4) στον αριθμό.

Επανήλθαμε στο θέμα με Η/Μ προς την Υπηρεσία Περιβάλλοντος στις 26 Αυγούστου 2019,  και ώρα 9:51 π.μ, ζητώντας το χρονοδιάγραμμα αποκομιδής των τεσσάρων (4) εγκαταλελειμμένων μηχανών και υπενθυμίζοντας τις προηγούμενες ημερομηνίες αποκομιδής των. Απάντηση δεν υπήρξε!

Μετά από αρκετές άγονες τηλεφωνικές αναζητήσεις, στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, συναντηθήκαμε
στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος με την υπεύθυνη κα Δημητρίου. Αφού πρώτα ζήτησε συγγνώμη που δεν απάντησε στο ηλεκτρονικό μήνυμά μας, "γιατί δεν ήξερε τι ν' απαντήσει", μας μίλησε για μιαν ανύπαρκτη ουσιαστικά Υπηρεσία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει!
Την ακούσαμε με προσοχή, και φύγαμε βυθισμένοι σε σκέψεις. Να γράψει κανείς τί, από όλα αυτά που άκουσε; Και πως; Οργίλως; Αυτό δεν είναι Δήμος. Είναι ένα Αίσχος!

Την ίδια ημέρα, στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, απευθυνθήκαμε προς το Δήμο με Η/Μ που, μετά από ένα σύντομο ιστορικό, κατέληγε:

"... αφού ενημερωθείτε λεπτομερώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κα Δημητρίου ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΜΕΣΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, και ας φροντίσει η διοίκηση ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ώστε να λειτουργεί η διαδικασία όπως πρέπει!"

Δύο βδομάδες μετά, ακόμη περιμένουμε την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, δηλαδή, της διοίκησης Γρηγόρη Κατωπόδη, που αυτή τη φορά δεν πρέπει να λέει τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, όπως αυτά που έλεγε τέλη Αυγούστου του 2016: "Απελευθερώνονται θέσεις στάθμευσης και αποσυμφορείται ο αστικός ιστός από οχήματα που αποτελούν εστίες μόλυνσης, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης”, αλλά την ΑΛΗΘΕΙΑ,  ώστε εμείς να κάνουμε απλώς την αναδημοσίευση της ενημέρωσης...  

Όσον αφορά τα 4 μηχανάκια της οδού τάδε; Ίσως μέσα στο επόμενο τετράμηνο να απομακρυνθούν!  


Μακροσαγιτάρης Α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου