Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Θάβουν τον Μαζικό Αθλητισμό στο Δήμο Βύρωνα. Καταστρατηγούν τον Κανονισμό που οι ίδιοι ψήφισαν!



Στο Δήμο Βύρωνα, υπάρχουν διαθέσιμες ώρες για άτομα με ειδικές ανάγκες, για μεμονωμένα άτομα, καθώς και άτομα που δεν είναι αθλητές ή δεν ανήκουν σε οργανωμένο Σύλλογο για να αθληθούν; Η απάντηση είναι ΟΧΙ !

Και αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση  με την υπ’ Αρ. 126 Απόφαση της 13ης Ιουνίου 2016 του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την "Έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας Αθλητικών Χώρων του Δήμου Βύρωνα" και η οποία αναφέρει:

"Ο Δήμος Βύρωνα, όταν χορηγούνται ώρες προπόνησης, πρέπει να φροντίζει να υπάρχουν ώρες για τα προγράμματα της Γ.Γ.Α. (μαζικός αθλητισμός κ.λπ.), για άτομα με ειδικές ανάγκες, για μεμονωμένα άτομα (κοινό) που δύναται να κάνει χρήση, άτομα που δεν είναι αθλητές και δεν ανήκουν σε οργανωμένο σύλλογο σε ποσοστό 10%. Επίσης σε ποσοστό 10% σε κάθε γήπεδο τις ώρες από 15.00 έως 22.30 για υποχρεώσεις του Δήμου Βύρωνα". 

Θάβουν τον Μαζικό Αθλητισμό! Καταστρατηγούν τον Κανονισμό που οι ίδιοι ψήφισαν!

Φαγώνονταν χθες, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 κατά τη διάρκεια του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Διοίκησης Γ. Κατωπόδη, και κατά τη συζήτηση του 1ου Τακτικού θέματος της ημερησίας διάταξης, οι Αθλητικοί Σύλλογοι της πόλης για πάνω από 2,5 ώρες! Και η αιτία; Μία ώρα.... Ποιος δικαιούταν, λόγω επιτευγμάτων, λόγω ιστορίας, λόγω περισσοτέρων αθλητών, λόγω μεγέθους  και μοριοδότησης κλπ, μία ή δύο ώρες παραπάνω ο ένας σύλλογος, από τον άλλον. Αδιαφορώντας,
μέσα στο Αθλητικό πνεύμα που τους διακατέχει, για τον Κανονισμό που για χάρη τους καταστρατηγείται!

Και οι δημοτικές παρατάξεις που απόψε θα εγκρίνουν τα προγράμματα λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου για την Περίοδο 2019-2020;

Γιατί δεν καταγγέλλουν; Όχι στα λόγια, όπως πράττουν για να μην έχουν πολιτικό κόστος. Όχι με αποχές από τις ψηφοφορίες. Νομίζουν πως έτσι κάνουν στο ακέραιο το θεσμικό τους καθήκον; Και για τα δικαιώματα των πολιτών ποιος θα ενδιαφερθεί; Απαιτούμε καταγγελία στην πράξη!

Κυρίες κύριοι του Δ.Σ., όλη η δομή της πόλης πρέπει να στηρίζεται στον απόλυτο σεβασμό των Κανονισμών αυτής. Καμιά εξαίρεση δεν θα έπρεπε να είναι νοητή, γιατί η μία εξαίρεση θα έφερνε την άλλη, και η πρώτη εξαίρεση, δεν θα ήταν η τελευταία! (Παράφραση -κυρίως- από το θεατρικό έργο "Ο έμπορος της Βενετίας" του Σαίξπηρ).
  
 
Η φωτογραφία είναι από τις εικόνες Google.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου