Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Θα μας αλλάξουν τα φώτα...


"Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να πάρουμε ένα δάνειο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή για την αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης με λαμπτήρες LED. Απαιτείται ένας ακόμη ισολογισμός, ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι προς το τέλος του χρόνου ώστε να προχωρήσουμε στο αίτημα για δάνειο από το Ταμείο Δανείων & Παρακαταθηκών, ενεργειακού χαρακτήρα, με φθηνό επιτόκιο, ύψους 2.600.000 ευρώ, για ένα μεγάλο έργο αντικατάστασης περίπου 4.000 λαμπτήρων με LED, που θα δημιουργήσει καλύτερη ποιότητα στο φωτισμό, και φθηνότερη αξία ρεύματος, και το οποίο θα πληρώνει το δάνειο".

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Γ. Κατωπόδης κατά τη χθεσινή (Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019) Γενική Συνέλευση της δημοτικής πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα" σε ερώτηση πολίτη σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στον φωτισμό της πόλης.

Είχε προηγηθεί η απάντηση του Αντιδημάρχου Τ/Υ, που μίλησε περί έλλειψης προσωπικού τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο -αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνον ένας ηλεκτρολόγος, ενώ ο χειριστής του γερανοφόρου οχήματος λόγω προσωπικών προβλημάτων απουσιάζει αρκετό καιρό- σε αντίθεση με ότι συνέβαινε παλιά, που υπήρχαν αρκετοί ηλεκτρολόγοι, αλλά ταυτόχρονα υπήρχε και σημαντική έλλειψη υλικού-προμηθειών, πράγμα που δεν υφίσταται πλέον.

Επικουρικά μιλώντας ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης και συμπληρώνοντας τα όσα απάντησε ο Αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης, πρόσθεσε και μιαν άλλη παράμετρο για τα προβλήματα που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στον ηλεκτροφωτισμό της πόλης. Είπε επί λέξει:
"Εδώ και 2-3 χρόνια, φταίει και η δουλειά που έγινε με τις οπτικές ίνες, επειδή ο Δημοτικός φωτισμός σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι επιφανειακός, κατέστρεψε και έκοψε πολλά καλώδια, η αποκατάσταση δεν είναι πάντα καλή, δεν μπορεί να είσαι κι από πάνω, πρέπει να είμαστε, αλλά δεν μπορούμε και να είμαστε από πάνω εκεί που γίνεται η ζημιά, να προλαβαίνουμε και να φτιάχνουμε το καλώδιο. Εάν κοπεί ένα καλώδιο κι ενωθεί πρόχειρα, στην πρώτη υγρασία, στην πρώτη βροχή, σε λίγο καιρό θα ρίχνει της ασφάλειες". 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου