Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Ηθικό τίμημα

Δεν γράψαμε ούτε αναδημοσιεύσαμε κάτι για το περιστατικό της προσωρινής εξαφάνισης παιδιού από τον 4ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Βύρωνα, ούτε απαιτήσαμε την παραίτηση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Παιδείας & Νέας Γενιάς.

Περιμέναμε όμως από την Εκπαιδευτικό στο επάγγελμα κυρία Λεμονιά Κλωνάρη την ανάληψη της ευθύνης για το συμβάν και για λόγους ευθιξίας την παραίτηση της, όχι μόνον από τη θέση ή αξίωμα που κατέχει, αλλά και από δημοτικός σύμβουλος.


Ήσυχη συνείδηση; Ας κλείσει κάποιος τα μάτια κι ας σκεφτεί και φανταστεί όλα αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν στο μικρό παιδί. Εξαφάνιση, κακοποίηση από ασθενείς-διεστραμμένους, αναπηρία ή και θάνατος από τροχαίο. Πως είναι δυνατόν να κοιμάται ήσυχος κανείς;

Στη βάρδια της Αντιδημάρχου συνέβη ένα ατυχές περιστατικό που, ως δώρο της τύχης, δεν είχε τραγική κατάληξη.

Θεωρούμε ότι, έστω και όψιμα, την έμμεση συμβολή της στο γεγονός, πρέπει να την αντιμετωπίσει με θάρρος ψυχής και εμπράκτως να αποδείξει ότι, η υπηρέτηση του παιδαγωγικού θεσμού έχει και κάποιο ηθικό τίμημα! Μην κρυφτεί πίσω από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). Το οφείλει στους μαθητές που δίδαξε!

Εκτός και αν η Αντιδήμαρχος πιστεύει ότι, "η υπερβολική ευθιξία είναι έκφραση ενός αισθήματος κατωτερότητας" όπως είχε γράψει ο Αυστριακός ιατρός και ψυχολόγος Άλφρεντ Άντλερ, οπότε...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου