Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ: σχετικά με τη μη συζήτηση του θέματος των παιδικών Χαρών στο Δ.Σ., πράγμα που συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος κυρίως του Προέδρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ενημερώνουμε τους πολίτες του Βύρωνα ότι, με μηχανορραφίες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να αποφύγει τη συζήτηση του θέματος «Ανακατασκευή των εναπομεινάντων 11 Παιδικών Χαρών» το οποίο, στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 (ΑΠ: 23242), είχαν υποβάλει προς το Δημοτικό Συμβούλιο τρεις συλλογικότητες του Δήμου Βύρωνα και συγκεκριμένα (αλφαβητικά) η κίνηση πολιτών "Βύρωνας και Τριγύρω", η "Δημοκρατική Ενότητα Βύρωνα" και η "Ενάργεια", ή άλλως 30 πολίτες.
 
Όταν στην παράγραφο 6, του 5ου Άρθρου του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται ότι, «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη», τότε το θέμα για τις Παιδικές Χαρές θα έπρεπε κανονικά να συμπεριληφθεί, ως τακτικό θέμα, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου 2019, και ως εκ τούτου, να συζητηθεί, στην εξ αναβολής συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, πράγμα όμως που δεν έγινε, και που συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος, τόσο του Δημάρχου όσο και του Πρόεδρου του Δ.Σ., αφού, «για την κατάρτιση της ημερήσιας διάταξης ο Πρόεδρος συνεργάζεται με το Δήμαρχο και τα άλλα όργανα του Δήμου και τις υπηρεσίες αυτού».

Και σαν να μην έφτανε αυτό καθώς και η αθέτηση λόγου/συμφωνίας από την πλευρά του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Γ. Πλακίδα, όσον αφορά την ημερομηνία συζήτησης του θέματος, υπήρξε και προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών, με έμμεση συζήτηση του, ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ, μέσω συμψηφισμού κάποιας ερώτησης της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα» του κ. Μίλτου Μπαντή, σχετικά με ζημιές σε Παιδική Χαρά, παρότι, στο άρθρο με τις αρμοδιότητες των μελών του Προεδρείου ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου με σαφήνεια αναφέρει ότι, ο Πρόεδρος «ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης συμπεριλαμβάνονται αιτήσεις, αναφορές ή προτάσεις τους».

Διατρανώνουμε ότι, δεν θα ανεχτούμε άλλες Γκαιμπελίστικες μεθοδεύσεις και προσπάθειες στέρησης του, εκ του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δικαιώματος των πολιτών για την ανάπτυξη των θέσεων και των προτάσεών τους, και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το συγκεκριμένο θέμα –με νέα στοιχεία που «θα προκύψουν» και τα οποία θα προσκομιστούν από εμάς- να συζητηθεί, ως Τακτικό Θέμα, στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019. 

Διαφορετικά, ενημερώνουμε όσους δεν το γνωρίζουν ότι, ο Νόμος 3852/2010 δεν περιέχει μόνον το άρθρο 67 με το οποίο συγκαλείται κάθε φορά το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και το άρθρο 214 παρ. 1 που ορίζει ότι «Στους δήμους και τις περιφέρειες, καθώς και στα νομικά πρόσωπα αυτών ασκείται εποπτεία από το Κράτος, η οποία συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεών τους και σε πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών»…


Κίνηση πολιτών "Βύρωνας και τριγύρω"
και
Συλλογικότητα "Ενάργεια"

Βύρωνας, 18 Νοεμβρίου 2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου