Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Επικίνδυνες πατέντες στον ηλεκτροφωτισμό αποκαλύπτει ρεπορτάζ της κίνησης πολιτών "Βύρωνας και τριγύρω"

Ενώ τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του Βύρωνα  σχετικά με τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο δίκτυο δημοτικού ηλεκτροφωτισμού συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, και οι Δημοτικές Παρατάξεις καταθέτουν ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων. καθ’ ην στιγμήν ο Δήμαρχος με καθησυχαστικές συνεντεύξεις διαβεβαιώνει ότι μέχρι το Μάρτιο θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της εταιρείας που θα αναλάβει το οραματικό του έργο, αν και όπως δηλώνουν οι Δημοτικές Παρατάξεις, μέχρι σήμερα που γράφονται αυτά, δεν έχουν καμία ενημέρωση, οι αποκαλύψεις της κίνησης πολιτών "Βύρωνας και τριγύρω" που αναδημοσιεύουμε, ανεβάζουν τον πήχη δυσκολίας του εγχειρήματος σε άλλη διάσταση...

"Στην προσπάθεια για αποκατάσταση του φωτισμού σε διάφορες περιοχές του Βύρωνα, ο δήμος καταφεύγει σε πατέντες επικίνδυνες.

Ο λόγος για την οδό Ταταούλων και Βενετίας δίπλα στο 5ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο, όπου για να φωτιστεί το ομολογουμένως θεοσκότεινο σχολικό συγκρότημα, ο δήμος πετάει στην κυριολεξία καλούμπες καλώδια από τον ένα στύλο στον άλλο προσπαθώντας έτσι να αποκαταστήσει τον φωτισμό στις κολώνες λόγω βλάβης των υπόγειων καλωδίων.


Βλάβες των υπογείων καλωδίων που φυσικά έχει γίνει λόγω φυσικής φθοράς στις περισσότερες περιπτώσεις και όχι λόγω έργων για τις οπτικές ίνες.

Γιατί κάποιοι έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι όλος ο δήμος έχει μείνει χωρίς φωτισμό λόγω των έργων.
Στις φωτογραφίες βλέπουμε λοιπόν καλώδιο από την μία κολώνα να κρέμεται, να πηγαίνει στην άλλη και εκεί να γίνεται μία πατέντα σύνδεσης για να αποκατασταθεί ο φωτισμός και στην δεύτερη.


Πόσο ασφαλές είναι αυτό από πλευράς ηλεκτροπληξίας και άλλων κινδύνων, φυσικά δεν μας έχει πει κανείς.

Ο τραγέλαφος βρίσκεται στο γεγονός ότι παρ όλη την πατέντα, ΤΑ ΦΩΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΥΝ!

Στην τρίτη δε φωτογραφία, στον δρόμο έξω από τα δημοτικά σχολεία τα καλώδια εκτίθενται σε κοινή θέα χωρίς καμία κάλυψη και ασφάλεια ούτε από υγρασία κλπ. και χωρίς να λαμβάνουν εκ του δήμου υπόψιν τους ότι από εκεί περνούν δεκάδες παιδιά που μπορεί να βάλουν το χέρι τους.


Η ίδια ακριβώς πατέντα στις κολώνες έχει γίνει και στην αρχή της οδού Κύπρου 10, στο παρκάκι με την προτομή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου που επίσης κυκλοφορούν παιδιά.

Ούτε η σύμβαση για προμήθεια 4000 φωτιστικών σωμάτων Led πρόκειται να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα αφού ο δήμος θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να αποκαταστήσει τις καλωδιακές βλάβες.
Μιλάμε για πρωτοφανή έλλειψη ασφάλειας στις συγκεκριμένες πατέντες που πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν".

Αναδημοσίευση από εδώ: Σχολεία στα Νταμάρια: Φωτισμός ανύπαρκτος - Δουλειές του ποδαριού - Επικίνδυνες πατέντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου