Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Ενίοτε η Δημο-κρατία περνάει σύριζα από τον Βύρωνα δίχως να κάνει στάση

Την ικανοποίησή του «για την ψύχραιμη αντιμετώπιση του θέματος, από όλες τις παρατάξεις και το επίπεδο της συζήτησης που έγινε, για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα» εξέφρασε σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, αναφορικά με το Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Φεβρουαρίου 2020 που είχε ως μόνο θέμα τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό. Και συνέχισε: «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Βύρωνα έκανε χθες μια πολιτισμένη και χρήσιμη συζήτηση και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Καταδίκασε ομόφωνα το περιστατικό βίας σε σχολείο της πόλης…».

Και πράγματι, έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα, ας μην κρύψουμε όμως τις παραφωνίες «κάτω από το χαλί»:

Α) Γιατί ξεκάθαρα υπήρξε περιστατικό «λογοκρισίας!»
 
Κατά τη διάρκεια της κόσμιας ομιλίας παρευρισκομένου πρώην εκπαιδευτικού που πήρε τον λόγο, αρχικά από τα έδρανα των δημοτικών συμβούλων ακούστηκε μια δυνατή «γηπεδική κραυγή: εεεε!!!» που διέκοψε τον ομιλούντα, παρότι είναι γνωστό ότι κάθε δημοτικός σύμβουλος οφείλει να συμπεριφέρεται με ευπρέπεια και αμοιβαίο προς τους άλλους σεβασμό, για να λάβει αμέσως μετά τον λόγο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που είπε ότι δεν συμφωνεί (;) με τα λεγόμενα του ομιλούντος… κατά παράβαση του Άρθρου 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που κατηγορηματικά αναφέρει ότι: «Οι διαλογικές συζητήσεις δεν επιτρέπονται. Διακοπή ομιλητή μπορεί να γίνει αν το επιτρέψει ο ίδιος…» και κατά καταστρατήγηση κάθε έννοιας ελευθερίας και έκφρασης της γνώμης. 

Φιλόλογος μεν ο Πρόεδρος, αλλά προφανώς ξέχασε την φράση [που επινοήθηκε από τη βιογράφο του Φραγκίσκου Μαρία Αρουέ (François-Marie Arouet) ή αλλιώς Βολταίρου (Voltaire), την Evelyn Beatrice Hall, που ιστορικά όμως έχει κατοχυρωθεί σε αυτόν]: «Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Μπορεί κάποιες λέξεις και ιδέες από τα λεγόμενα του ομιλούντος συνταξιούχου εκπαιδευτικού να ήταν κάπως «παρωχημένες» και να θύμισαν άλλες εποχές, όμως κανείς δεν είχε το δικαίωμα να τον διακόψει! Πόσο μάλλον να του κάνει παρατήρηση ή να τον λογοκρίνει. Εντός θέματος ήταν η ομιλία του, την άποψή του εξέφραζε!

Β) Γιατί
η ισονομία πήγε Περίπατο!
 
Στα Λακωνικά Αποφθέγματα του Πλουτάρχου υπάρχει και το εξής απόφθεγμα: Όταν κάποιος ομιλητής μιλούσε αρκετά για ανούσια πράγματα του είπε ο Λάβωτος: «Τι κάνεις άνθρωπέ μου, δεν ξέρεις ότι ο λόγος πρέπει να είναι ανάλογος με το θέμα;»

Στα 6 λεπτά όρισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου το χρόνο που θα είχαν στη διάθεσή τους οι επί κεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την πρωτομιλία τους. Και όταν ο κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος επί κεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» ξεπέρασε κατά πολύ τον προκαθορισμένο χρόνο,
τα 15 λεπτά έφθασε η ομιλία του, λόγω του θέματος, όπως δήλωσε και ο ίδιος, σαν άλλος Λάβωτος, ο Πρόεδρος είπε ότι δικαιολογείται, γιατί τις άλλες φορές ο κ. Σωτηρόπουλος ήταν εντός του χρονικού πλαισίου, και προφανώς έτσι σκεπτόμενος, ο Πρόεδρος, αθροίζοντας δηλαδή τους χρόνους ομιλίας όλων από τις προηγούμενες συνεδριάσεις, διέκοψε τον κ. Τάσο Μαυρόπουλο, επί κεφαλής της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης», που έμεινε με την τελευταία φράση «άφωνος» και εμφανώς απορημένος γι’ αυτό και μη διαμαρτυρόμενος… παρότι η πρωτομιλία του δεν είχε ξεπεράσει τα 8 λεπτά!

Γ) Γιατί, το "ως εμοί δοκέειν", δηλαδή, το καθώς μου φαίνεται, όταν υπάρχουν Κανονισμοί Λειτουργίας ενός θεσμού, δεν είναι και ότι το καλύτερο!

"Ως εμοί δοκέειν", κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Φεβρουαρίου 2020 με θέμα όπως γράψαμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό, το οποίο είχαν φέρει προς συζήτηση όλες σχεδόν οι Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πλακίδας Γεώργιος, όπως ο ίδιος δήλωσε, δεν ήθελε αυτή να πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς του φαινόταν πιο σωστό ότι έπρεπε πρώτα να πέσουν οι τόνοι, και να προηγηθεί του Δημοτικού Συμβουλίου μια συζήτηση ενημέρωση στον Κινηματογράφο "Νέα Ελβετία"-Λουίζα, αδιαφορώντας για τον Κανονισμό του Δ.Σ. που αναφέρει ότι: "Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται:
β) όποτε το απαιτούν οι τοπικές υποθέσεις, καθώς και όταν υπάρχουν κατεπείγουσες περιπτώσεις που δικαιολογούν την άμεση σύγκλισή του, 
δ) όποτε το ζητήσει το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας".

Τώρα εξηγείται το γιατί, στις 7 Οκτωβρίου 2019, το θέμα: «Κακοδιοίκηση και Αντισυνταγματική συμπεριφορά των Διοικήσεων του Δήμου» συζητήθηκε συγκεκαλυμμένο "ως συζήτηση επί της με αριθμ. Πρωτ:. 22881/20-09-2019 Αναφοράς" (sic!).

Τώρα επίσης εξηγείται το γιατί, το θέμα για τις 11 Παιδικές Χαρές, που κατέθεσαν στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 τρεις (3) συλλογικότητες της πόλη μας, θα συζητηθεί τον Απρίλιο του 2020. 
Γιατί παρά και τη συμφωνία Κυρίων, έτσι αποφάσισε ο Καίσαρας!
 
Γιατί απλά, ενίοτε η Δημο/κρατία περνάει σύριζα από τον Βύρωνα δίχως να κάνει στάση...

Συμπερασματικά, αυτή η διοίκηση του Βύρωνα αποδεικνύεται, όχι μόνο κατώτερη των περιστάσεων, αλλά συγκρινόμενη και με το προ 5,5 χρόνων ξεκίνημά της, χειρότερη του εαυτού της! Κρίμα για την πόλη μας.
 


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου