Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Κατευναστικές απαντήσεις του Δημάρχου Βύρωνα για τον οδοφωτισμό

Επειδή οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για την έλλειψη φωτισμού στην πόλη μας είναι καθημερινές, για να φωτίσουμε κάποιες πτυχές του σοβαρού αυτού προβλήματος, δημοσιοποιούμε το απόσπασμα  της πρόσφατης συνέντευξης του Δημάρχου Βύρωνα στην Εφημερίδα "Δήμος & Πολιτεία" αναφορικά με τον οδοφωτισμό:


Οδοφωτισμός

Ερ.: Τον Νοέμβριο του 2018 ψηφίσατε στο Δ.Σ. να πάρετε δάνειο ώστε να φωτίσετε την πόλη με λάμπες τύπου LED. Όπως γνωρίζουμε δεν εγκρίθηκε το δάνειο απ’ το Tαχυδρομικό Tαμιευτήριο, διότι στα προαπαιτούμενα για τη χορήγησή του είναι η ύπαρξη του ισολογισμού του 2017, ο οποίος δεν είναι έτοιμος. Γιατί καθυστερεί ο ισολογισμός και κατά συνέπεια το έργο, με δεδομένες μάλιστα τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για έλλειψη φωτισμού στην πόλη και τι προτίθεστε να κάνετε γι’ αυτό;

Απ.: Σε ότι αφορά το δημοτικό φωτισμό αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα, τα οποία μας μεταφέρονται σε καθημερινή βάση. Οι δυσκολίες μας οφείλονται τόσο στην έλλειψη προσωπικού και στην κακή κατάσταση του δικτύου, όσο και σε ζημιές που προκλήθηκαν από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών που εγκαταστήσαν δίκτυα οπτικών ινών. Για το πρόβλημα του οδοφωτισμού, αφού εξαντλήσαμε τις δυνατότητες του Δήμου, προχωρήσαμε σε σύμβαση με συνεργείο επισκευής προκειμένου να επισπεύσουμε την επιδιόρθωση των βλαβών. Σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα.
Το ζήτημα του οδοφωτισμού θα λυθεί οριστικά με το μεγάλο έργο που ετοιμάζουμε για την αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων του δήμου (συνολικά 3.800) με νέας τεχνολογίας LED.

Η μελέτη για το έργο είναι έτοιμη. Για τη χρηματοδότηση του δεν ζητήσαμε δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπως λέτε, λόγω του ότι η εταιρεία των ορκωτών λογιστών καθυστέρησε τον έλεγχο του ισολογισμού του 2017 και χάσαμε την προθεσμία.


Προχωράμε άμεσα, όμως, στην υλοποίηση του έργου με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης μέσω διαγωνισμού. Η μέθοδος αυτή είναι  περισσότερο συμφέρουσα και ευέλικτη για το Δήμο. Έχω τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το Μάρτιο θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της εταιρείας που θα το αναλάβει. Είναι ένα οραματικό έργο και είμαι αποφασισμένος να το υλοποιήσω μέσα στο 2020.

Σχολιασμός
Ο χρόνος και μόνον ο χρόνος θα δείξει. Λόγια και έργα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος!
Και για να μην ξεχνάμε, 18 Ιανουαρίου 2020 γράψαμε:
"Επίσης από την πλευρά των τριών συλλογικοτήτων προτάθηκε να υπάρξει το ταχύτερο δυνατόν από τον Δήμο, προς ενημέρωση των πολιτών, μια ανακοίνωση όσον αφορά τα προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό αλλά και τις νέες εξελίξεις σχετικά με την επίλυσή των", δείτε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου