Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Στα όρια της αντισυνταγματικότητας το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγάλης Τρίτης, 14 Απριλίου 2020

Ανακοινώθηκε* (;) ότι την Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου 2020 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα με τηλεδιάσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν μόνον** οι επί κεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων!

 
Και ρωτάμε: 
Γιατί γίνεται αυτό, από τη στιγμή που, από τις 25 Μαρτίου 2020, η ΚΕΔΕ ενημέρωσε ότι μέσω του συστήματος Webex υπάρχει πλέον η δυνατότητα δωρεάν τηλεδιάσκεψης για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των Επιτροπών, τις οποίες μπορούν να τις παρακολουθήσουν ως καλεσμένοι μέχρι και 100.000 πολίτες, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να βγουν και στο youtube;

«Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να εξασφαλίσει τη δυνατότητα παρακολούθησης της συνεδρίασης με τις ζωντανές τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων ως δημόσιας δημοκρατικής διαδικασίας, από όποιον πολίτη το επιθυμεί. 
Οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν και γραπτά, στο chat.
Οι συνοπτικές (γραπτές) διαδικασίες στερούν από το Δημοτικό Συμβούλιο τη δυνατότητα διαλόγου και συνδιαμόρφωσης με τους δημοτικούς συμβούλους και τελικά τη βελτίωση των προτάσεων της διοίκησης.
Και αυτή η διαδικασία του "ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε" δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία ούτε με τη συνταγματική αρχή της δημοσιότητας της συνεδρίασης» // Μιχάλης Τρεμόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Απόσπασμα από ΕΔΩ.

Ρωτάμε επίσης: 
Γιατί μέχρι σήμερα, Σάββατο, 11 Απριλίου 2020 κι ώρα 11.20 π.μ., δεν έχει ανακοινωθεί η πρόσκληση για την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης;

Τέλος ρωτάμε τους επί κεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Βύρωνα και τους δημοτικούς συμβούλους:

«Κυρίες, κύριοι, γιατί συναινείτε;»


*Παραπομπή:
Η ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου-επαναλαμβάνουμε, μέχρι στιγμής- έγινε εμμέσως στο άρθρο του Δήμου: "Πρόταση της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο για μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων της πόλης" https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=9515 

**Αρχικά είχαμε αυτή την ενημέρωση, αργότερα όμως πληροφορηθήκαμε ότι, στις 6 Απριλίου 2020, από το Γραφείο Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου υπήρξε η ακόλουθη ανακοίνωση προς τους Δημοτικούς Συμβούλους: 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Σας ενημερώνουμε ότι προτιθέμεθα για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη παρουσία όλων των Δημοτικών Συμβούλων στις 14/04/2020 (Μεγάλη Τρίτη) και ώρα 15:00. Οι εισηγήσεις των θεμάτων θα σας σταλούν έγκαιρα. Παρακαλώ να μας απαντήσετε αν θα είσαστε έτοιμοι για την συμμετοχή σας στη συγκεκριμένη διαδικασία // Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020 στις 3:15 μ.μ.

Επειδή δεν είχαμε ενημέρωση για το εάν θα μπορούν να είναι "παρόντες" όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, το κείμενο εγράφη όπως έχει.

11 Απριλίου 2020  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου