Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Βανδαλισμοί στο Άλσος της Αγίας Τριάδας του Δήμου Βύρωνα; Τί και πότε θα κάνετε κάτι, Δήμαρχε;

Ανακοίνωση εξέδωσε η Διοίκηση Βύρωνα σχετικά με το νέο κρούσμα βανδαλισμού σε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου, όπου, ναι μεν γίνεται αναφορά στο γεγονός και ότι ζητήθηκε περισσότερη και καλύτερη φύλαξη των δημόσιων χώρων από την Αστυνομία, αλλά όχι, με ποιο τρόπο, είναι αποφασισμένη η ίδια να προστατέψει τη δημόσια περιουσία και τα δημόσια κονδύλια που δαπανώνται για τη συντήρηση τους και κυρίως το πότε!

Αυτό οφείλει να ανακοινώσει και να ενημερώσει η Διοίκηση και όχι την είδηση!

Η ανακοίνωση του Δήμου  
Θέμα: Βανδαλισμοί στο Άλσος της Αγίας Τριάδας

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης (31/3) άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο του Άλσους της Αγίας Τριάδας, που έχει σφραγιστεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε εγκαταστάσεις του πάρκου.

Στόχος τους ήταν κυρίως ο φωτισμός του χώρου, που πρόσφατα είχε αποκατασταθεί πλήρως και το φυλάκιο, στο οποίο εισέβαλαν, αποκολλώντας με λοστό τα κάγκελα του παράθυρου. Αφού μπήκαν στο φυλάκιο κατέστρεψαν τον εσωτερικό του χώρο και κυρίως τον πίνακα ηλεκτροφωτισμού που βρίσκεται εκεί.Έσπασαν επίσης,λάμπες και καλύμματα ηλεκτροφωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βανδαλισμών κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, γεγονός που γεννά εύλογο προβληματισμό και ανησυχία, στην δημοτική αρχή Βύρωνα, η οποία είναι αποφασισμένη να προστατέψει με κάθε τρόπο, τη δημόσια περιουσία αλλά και το δημόσια κονδύλια που δαπανώνται για τη συντήρηση τους. Ήδη από χθες έγινε από την πλευρά του Δήμου Βύρωνα καταγγελία και δόθηκαν καταθέσεις στην Αστυνομία, η οποία αναζητά τους δράστες των βανδαλισμών, ενώ ζητήθηκε περισσότερη και καλύτερη φύλαξη των δημόσιων χώρων.



Παραθέτουμε τα όσα έγραψε για το θέμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αλλά και την απάντηση συνδημότη μας:

"Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!!! Καταστροφές στο Άλσος της Αγ.Τριαδος, τις βραδινές ώρες της τρίτης. Άγνωστοι εισέβαλαν στο κλειστό Άλσος (λόγω εκτάκτων μέτρων) και προξένησαν εκτεταμένες ζημιές, τόσο στον φωτισμό όσο και στο φυλάκιο. Ο φωτισμός είχε αποκατασταθεί πρόσφατα από τον δήμο" (Μιχάλης Καραγιάννης)

"Η συγκεκριμένη ζημιά έγινε από ορισμένα "γνωστά" άτομα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είχατε ενημερωθεί κύριοι Αντιδήμαρχοι, πριν γίνουν μεγάλες ζημίες. Συγκεκριμένα την ημέρα που επισκευάσατε τον Ηλεκτροφωτισμό του Άλσους. Πριν τον "εγκλεισμό" μας λόγο του Ιού. Σας δείξαμε τα όσα κάνουν και μας απαντήσατε ότι: "Δεν είναι δική σας αρμοδιότητα", αλλά πρέπει να καλέσουν οι περίοικοι την Αστυνομία. Τα αποδυτήρια του χώρου του μπάσκετ δεν είναι Δημοτικά; Γιατί δεν τα σφραγίσατε, όταν είδατε ξηλωμένες πόρτες και παράθυρα χωρίς σιδεριές η τα σπασμένα παγκάκια; Εμείς κάναμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Αυτό που γράφετε ότι: "Άγνωστοι εισέβαλαν στο κλειστό Άλσος (λόγω εκτάκτων μέτρων)" δεν στέκει. Δεν είναι καθόλου "άγνωστοι" και δεν "εισέβαλαν" λόγω κανενός μέτρου. Η εισβολή έχει γίνει πριν την αρχή του χειμώνα, όταν αναγκαστήκαμε να μαζέψουμε τα τραπέζια και τους πάγκους, για πρόληψη περαιτέρω ζημιών. Δεν γίνετε, όμως να τους επιβληθούμε. Δεν είναι στο χέρι μας. Η Δημοτική Αρχή είναι ενήμερη. κ. Καραγιάννη" (Γιώργος Κ.)








Η ανακοίνωση του Δήμου:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου