Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η "ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ" επανέρχεται στο θέμα των κακοτεχνιών. Ερώτηση για το Δ.Σ. της 1ης Ιουνίου


ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η – Α Ι Τ Η Σ Η
Της δημοτικής παράταξης με την επωνυμία 
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ : ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»
 
Κοιν. : Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βύρωνα, δια του Προέδρου του κ. Γεωργίου Πλακίδα.

Θέμα : «Κακοτεχνίες ασφαλτοστρώσεων και μπετοστρώσεων σε δρόμους της πόλης μας»
 
 
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11-5-2020 απαντήθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κο Καραγιάννη η από 8-5-2020 ερώτηση της παράταξής μας με θέμα τις κακοτεχνίες των εκτελούμενων στην πόλη μας ασφαλτοστρώσεων και μπετοστρώσεων. Με την ερώτησή μας αυτή ζητούσαμε να πληροφορηθούμε αφενός σε πόσες και ποιες από τις οδούς που συμπεριλαμβάνονται στην εν εξελίξει εργολαβία ζητήθηκε η επανάληψη των έργων λόγω κακοτεχνιών και σε πόσες και ποιες από τις οδούς τα εκτελεσθέντα έργα θεωρούνται ποσοτικά και ποιοτικά επαρκή και αφετέρου αν οι διαπιστωθείσες κακοτεχνίες και το αίτημα για επανάληψη των έργων λόγω κακοτεχνιών αφορούν μόνο κακής ποιότητας ασφαλτοστρώσεις ή και μπετοστρώσεις, καθώς και άλλες κακοτεχνίες (κάλυψη φρεατίων, κάλυψη ή καταστροφή ρείθρων κλπ), ζητούσαμε δε παράλληλα να μας χορηγηθούν αντίγραφα της αλληλογραφίας για το θέμα αυτό μεταξύ του Δήμου και της εργολήπτριας εταιρίας.

Στην απάντηση του ο κος Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε γενικά στις κακοτεχνίες αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι έχει αποστείλει στην εργολήπτρια εταιρεία δύο έγγραφα (στις 14-2-2020 και 22-4-2020) και ότι, αφού γίνουν περαιτέρω έλεγχοι (με λήψη «καρότων» κλπ), επίκειται η αποστολή και τρίτου εγγράφου, χωρίς όμως να κατονομάσει τις οδούς, στις οποίες ζητήθηκε η επανάληψη των έργων (πολύ δε περισσότερο αυτές, στις οποίες εξ αντιδιαστολής θεωρήθηκε επαρκής). Σ` ό,τι δε αφορά το αίτημά μας για χορήγηση αντιγράφων της αλληλογραφίας ο κος Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι θα κατέθετε τα σχετικά έγγραφα στην γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου για να μας χορηγηθούν αντίγραφά τους.

Μέχρι και σήμερα όμως ουδέν σχετικό έγγραφο έχουμε λάβει και σε επικοινωνία με την γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερωθήκαμε ότι δεν έχει κατατεθεί κανένα απολύτως έγγραφο από την αλληλογραφία με την εργολήπτρια εταιρία. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αοριστία της απάντησης του κου Αντιδημάρχου στις 11-5-2020, όπου δεν ανέφερε συγκεκριμένα όλες τις οδούς, των οποίων οι ασφαλτοστρώσεις ή μπετοστρώσεις κρίθηκαν μη ικανοποιητικές και ζητήθηκε η επανάληψή τους, καθιστά κατ` ουσίαν αναπάντητο το ερώτημά μας. 

Ενόψει των ανωτέρω επανερχόμενοι στην ανωτέρω από 8-5-2020 ερώτησή μας ζητάμε για μία ακόμη φορά :
  1. Να μας απαντήσετε συγκεκριμένα σε πόσες και ποιες ονομαστικά από τις οδούς που συμπεριλαμβάνονται στην εργολαβία ζητήθηκε η επανάληψη των έργων λόγω κακοτεχνιών και σε πόσες και ποιες από τις οδούς τα εκτελεσθέντα μέχρι σήμερα έργα θεωρούνται ποσοτικά και ποιοτικά επαρκή και 
  2. Να μας χορηγήσετε αντίγραφα της αλληλογραφίας για το θέμα αυτό μεταξύ του Δήμου και της εργολήπτριας εταιρίας.
Βύρωνας, 29 Μαΐου 2020

Οι ερωτώντες-αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι
Αλέξης Σωτηρόπουλος

Νεκτάριος Αποστολάκης
Ορέστης Καππάτος
Θανάσης Κλειάσιος
Θανάσης Οικονόμου
Λευτέρης Τριανταφύλλου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου