Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Διασφαλίστηκε η ακώλυτη άσκηση των δικαιωμάτων των πεζών στον Βύρωνα!

Συγχαίρουμε τη Στάση των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Βύρωνα στην υπόθεση της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πεζών στην πόλη μας!
 
Επιτέλους χάρις στην παρέμβασή τους ελευθερώθηκαν όλοι οι κοινόχρηστοι δημόσιοι χώροι! Δεν θα δούμε ποτέ ξανά στην πόλη του Βύρωνα αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, γλάστρες, καρέκλες, σκαλοπάτια, και οτιδήποτε άλλο βλέπαμε τόσα χρόνια πάνω στα πεζοδρόμια. Η νομιμότητα επέστρεψε και όσον αφορά τις αυθαιρεσίες των περιπτέρων ή την ασυδοσία στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστίαση-καφφετέριες). Είναι σαν να βλέπουμε όνειρο και να μην θέλουμε να ξυπνήσουμε.
 
 
Δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να καταγγελθούν τέτοια περιστατικά. Δεν θα χρειαστούν ποτέ πια οι αναφορές, στον Ευρωπαϊκό χάρτη δικαιωμάτων των πεζών (Ψήφισμα της 12 Οκτωβρίου 1998), στο 2ο Άρθρο της Απόφασης του Υπ. ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. 52488/2002 (ΦΕΚ 18Β’/02) και στο  Άρθρο 65 παρ. 2 του Νόμου 4688/2020, που ανέφεραν ότι, σε κάθε περίπτωση, κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, πρέπει να εξασφαλίζεται η λωρίδα ελεύθερης όδευσης πεζών τουλάχιστον ενός μέτρου και πενήντα εκατοστών (1,50 μ.), ούτε φυσικά και στο απόσπασμα της απόφασης 966/2009 του Ειρηνοδικείου Αθηνών το οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «Η δυνατότητα χρήσεως του πεζοδρομίου, απορρέει εκ του προστατευμένου δικαιώματος της προσωπικότητάς των και αποτελεί εκδήλωση της ελευθερίας, η οποία αποτελεί στοιχείο της προσωπικότητας τούτων, Συνταγματικώς κατοχυρωμένο»...
 
Όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν!
 
Ένα μπράβο λοιπόν ή ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό για εκείνους που αποφάσισαν να τιμήσουν τον όρκο τους! Η ευγνωμοσύνη μας θα πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη!
 
Βέβαια, θα είναι κρίμα να μην αναφέρουμε και τη συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος, για τον τιτάνιο αγώνα που έδωσε - εφαρμόζοντας την παρ. 2 του άρθρου 50 του Ν. 4257/2014 σύμφωνα με την οποία: «Η αυθαίρετη χρήση διαπιστώνεται από το δήμο ή τις αστυνομικές αρχές» - για να επιβάλλει την τάξη! Γιατί κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου.
 
Τους ευχαριστούμε όλους...!!!!!!!
 
(ειρωνευόμενη) Ενάργεια
2 Ιουνίου 2021
 
Η φωτογραφία είναι από τις φωτογραφίες της Google και προέρχεται από την Περιφέρεια της Σικελίας στην νότια Ιταλία και την οδό Francesco Mormino-Penna, του Δήμου Σίκλι, της επαρχίας της Ραγκούζας, που έγινε γνωστή ως τοποθεσία του αστυνομικού τμήματος (Commissariato) του Επιθεωρητή Μονταλμπάνο (Commissario Montalbano) της ομώνυμης δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου