Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Εμείς, Κ Ρ Α Τ Α Μ Ε - Α Π Ο Σ Τ Α Σ Ε Ι Σ

Στις 7 Απριλίου 2020, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού SARS-CoV-2 (Covid-19) αντιπροσωπεία του Δήμου Βύρωνα με επικεφαλής το Δήμαρχο, Γρηγόρη Κατωπόδη και τους αντιδημάρχους Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Χρήστο Σπυρόπουλο και Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Καραγιάννη, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Βύρωνα και τη Μονάδα Υγείας του Δήμου, στην οδό Ρούμελης, και παρέδωσε στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το επικουρικό και διοικητικό προσωπικό, μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, αντισηπτικό υγρό και γάντια), δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου, την έμπρακτη συμπαράστασή του κλιμακίου, στον υπεράνθρωπο αγώνα που καταβάλλουν, ειδικά αυτήν την περίοδο, για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Το κλιμάκιο συζήτησε επίσης μαζί τους για τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό και εξοπλισμό αλλά και τους τρόπους που μπορεί ο Δήμος να βοηθήσει και να στηρίξει την καλύτερη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων.
Ταυτόχρονα φρόντισε για τις ανάγκες της είδησης να φωτογραφηθεί... όμως δίχως να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας! Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!

   
Την ιστορική αυτή φωτογραφία-παρακαταθήκη στηλιτεύσαμε περιπαικτικά στο facebook ως εξής:
 
Που είσαι Νίκο να τους δεις!
«Μοιράζονται στιγμές δίχως να κρατάνε αποστάσεις»…
Σαν τους στίχους του τραγουδιού του ΜΙΧΑΛΗ Γενίτσαρη που τραγούδησε το 1962 ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ Μπιθικώτσης «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν κρατούσες, εμένανε συμβούλευες κι εσύ παραστρατούσες» (ακούστε το)

https://www.youtube.com/watch?v=kMMcZDJWSkc
Η φωτογραφία είναι από το άρθρο-ενημέρωσης του Δήμου: «Δωρεά μέσων ατομικής προστασίας από το Δήμο στις Μονάδες Υγείας Βύρωνα, για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας» της 7ης Απριλίου 2020, δείτε εδώ: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=9513


Η ενέργειά μας αυτή "έβγαλε εκτός ρούχων" τους ένθερμους φίλους/οπαδούς της Δημοτικής Παράταξης του Δημάρχου οι οποίοι συμπεριφέρθηκαν ως γνήσια τρόλλ!
«Στη γλώσσα του Διαδικτύου η λέξη τρόλλ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, mailing list, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες» Βικιπαίδεια.



Δείτε ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα (μαζί και οι μοναδικές μας απαντήσεις):
 
Δαμιανός Π.: «Δεν γαμ@@@τε ρε λυσσασμένα κομματοσκυλα του χειριστού είδους».

VIRONAS.POLI: «Αξιότιμε και ευγενικέ κύριε Δαμιανέ Π., καλή σας μέρα.
Στηλιτεύτηκε με εύθυμη διάθεση και άκακη ειρωνεία η προβαλλόμενη στην φωτογραφία συμπεριφορά η οποία –κατά την δική μας άποψη- δεν συνάδει με τα θεσμικά πρόσωπα και την επικρατούσα κατάσταση. Αν έχετε αντίρρηση, ακόμη και στην άσκηση της οποιασδήποτε κριτικής, με ευχαρίστηση θα παρακολουθήσουμε να διατυπώνεται ξανά η με ευφράδεια κεκαλυμμένη Δημοκρατική σας γνώμη.
Θα μας ήταν επίσης πολύ χρήσιμο να αραδιαστεί η διαμορφωμένη περί «κομματόσκυλων» άποψή σας: Από τη στιγμή που δεν μας γνωρίζετε και ούτε προφανώς μας παρακολουθείτε από το ξεκίνημά μας και εφόσον ήδη έχετε αποκλείσει την πιθανότητα της εξ οικείων τα βέλη περίπτωσης, πείτε μας, σε ποιο πολιτικό σχηματισμό μας έχετε κατατάξει; Ευχαριστούμε
».

ΚΥΡΙΑ (β) ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑ (α): «χάνεις ενέργεα και φαια ουσία σε ανθρώπους που κρύβονται πίσω απο ψευδώνυμα, που ακόμα κι αυτα λάθος είναι, επειδή τυγχάνει ο Βύρωνας να είναι δήμος και όχι πόλη. Πόλη π.χ είναι η Αθήνα. Ακόμα κι απ αυτην την, φαινομενικά, άκακη υπέρβαση καταλαβαίνεις το επιπεδο αυτών που συνομιλείς και οτι έχεις να κάνεις με μια ομάδα γκρούπις που βρίσκουν πεδίο σ αυτην την σελίδα- σφηκοφωλια του νικχαρντ ( τρομαρα του), γιατι ποιος ξέρει τι "κοκκαλακια" γλύφουν τώρα που η εξουσία αναβαθμίστηκε!
Έτσι ήταν πάντοτε τα κομματοσκυλα! Καταλαβαίνω την αγανάκτιση σου αλλα ειλικρινά δεν τους αξίζει ουτε σάλιο! Άστους να νομίζουν οτι είμαστε λοβοτομημένοι! Μπροστά τους θα μας βρίσκουν πάντα, ο,τι κι αν κανουν, όσο κι αν προσπαθούν να μας μολύνουν με τον αμοραλισμό τους! Τους ξέρουμε...».

VIRONAS.POLI: «Αποφασίσαμε να ονομάσουμε την ιστοσελίδα μας «Βύρωνας, η πόλη μας» γιατί, πόλη, ονομάζεται και ο τόπος γέννησης και κατοικίας κάποιου, και αυτή για εμάς, με την ευρύτερη έννοια του όρου, δεν είναι η Αθήνα…
Θα πρέπει όμως να σας ενημερώσουμε, αν δεν το γνωρίζετε, ότι, στο Δήμο Βύρωνα, παλαιότερα, υπήρχε «Αντιδήμαρχος Πόλης»!





Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε, αν δεν το γνωρίζετε, ότι, υπάρχει τοπική εφημερίδα με ονομασία «Πόλις, Βύρωνας» που εκδίδει ο κ. Αθανασόπουλος Βασίλης, με ηλεκτρονική διέυθυνση e-mail: polis2017vyronas@gmail.com όπου μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε για την χρήση της λέξης «Πόλις»! Δείτε την φωτογραφία:



Τέλος, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε, αν δεν το γνωρίζετε, ότι, στις 15 Απριλίου 2020, ο Δήμος Βύρωνα, έβγαλε την εξής ανακοίνωση «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Βύρωνα διεκδικεί για την πόλη»  δείτε εδώ https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=9529 όπου μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά: «το Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα και από εισήγηση του Δημάρχου Βύρωνα αλλά και τις εισηγήσεις των παρατάξεων και των μελών του, έλαβε ομόφωνα την απόφαση να προχωρήσει σε επίσημη διεκδίκηση από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και την Κυβέρνηση πόρων που θα στηρίξουν τόσο την πόλη μας…».
Αφού λοιπόν σας ενοχλεί η ονομασία ΜΑΣ τόσο στην ιστοσελίδα όσο και στο facebook, Παρακαλούμε όπως εγγράφως παραπονεθείτε τόσο στον προαναφερθέντα εκδότη όσο και στον Δήμο για την (κακή) χρήση της λέξης «πόλη» σε ότι αφορά τη συνοικία του Βύρωνα!
Συλλογικότητα «Ενάργεια», Βύρωνας, 18/04/2020
». 

«Μη απαντάς στον άφρονα σύμφωνα με την αφροσύνη του, για να μη γίνεις κι εσύ όμοιος μ’ αυτόν» (μὴ ἀποκρίνου ἄφρονι πρὸς τὴν ἐκείνου ἀφροσύνην, ἵνα μὴ ὅμοιος γένῃ αὐτῷ·) 
Δεν απαντήθηκαν άλλα τρολλαρίσματα γιατί δεν θα είχε νόημα αφού «ουδεμία συνεννόησις επιτεύχθη ποτέ μεταξύ ετερογενών εγκεφάλων. "Δύο κεφαλαί δια να συνεννοηθούν πρέπει να είναι ή εξ ίσου κεναί ή εξ ίσου πλήρεις" είπε κάποτε επιγραμματικώτατα ο πρύτανις της Ελληνικής δημοσιογραφίας, διευθυντής της «Νέας Ημέρας».» {Απόσπασμα από την Κοινωνιολογική και Ψυχολογική Μελέτη του Ευαγγέλου Λεμπέση με τίτλο «Η τεραστία κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρονω βίω»}

Πως να πείσεις άλλωστε εκείνους που δίχως να μας γνωρίζουν ή να μας διαβάζουν κάνουν αναφορές για "ψευδώνυμα" και για "κομματόσκυλα"!



Εμείς, η  συλλογικότητα «Ενάργεια», κάνοντας την Υπέρβαση, ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ από την εκάστοτε διοίκηση!
Η υπογραφή μας βρίσκεται εδώ: "Δον Βυρωνιώτες"! 
Για να τελειώνουν η παραπληροφόρηση και τα παραμύθια https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/12/blog-post_27.html

Άλλοι είναι εκείνοι που, άλλα υποσχέθηκαν προεκλογικά, και άλλα "έπραξαν" ή καλύτερα δεν έπραξαν αυτά που υποσχέθηκαν... στα όρια της εξαπάτησης των ψηφοφόρων! Οικονομικός έλεγχος δεν πραγματοποιήθηκε στο Δήμο, παρά τις προεκλογικές φωνές για χρέος τουλάχιστον 22 εκατομύρια ευρώ, ενώ αντιθέτως υπήρξε κάλυψη των κακοτεχνιών της εργολαβίας ασφαλτοστρώσεων 2010-2011, καθυστέρηση στην διαδικασία του Πορίσματος της Πραγματογνωμοσύνης για τις πλακοστρώσεις σε κάποια περιοχή, αφήστε που το σκάνδαλο θα θαβόταν! Χρειάζονται κι άλλες ενδείξεις;

Κάπως σαν να λέμε «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει» ή σαν να παρακολουθούμε ένα επεισόδιο της ξένης τηλεοπτικής σειράς "Τα φιλαράκια"... δείτε την παραπάνω χαρακτηριστική φωτογραφία.


12 Μαίου 2020

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου