Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΡΕΚ Βύρωνα προς Δήμαρχο: Καθαρίστε το παλαιό κτήριο του Ταπητουργείου, ενημερώστε τον λαό για τη διαδρομή στον Υμηττό

Προς ενημέρωσή σας, δημοσιοποιούμε άλλα δυο αιτήματα που κατέθεσε για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, χθες, 25 Μαΐου 2020, η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση (ΡΕΚ) ΒΥΡΩΝΑ και τα οποία αφορούν:
α) τον άμεσο καθαρισμό του εγκαταλελειμμένου κτηρίου στην Παλαιά Αγορά του Αγίου Λαζάρου και του δημοτικού κτηρίου του Ταπητουργείου και 
β) τη χορήγηση αντιγράφου του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΣΠΑΥ και ΥΠΕΝ.



1ο ΘΕΜΑ
Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα
           - Δήμαρχο Βύρωνα
           - Αντιδήμαρχο Καθαριότητας
           - Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών
  
Να καθαριστούν άμεσα το εγκαταλελειμμένο κτήριο στην Παλαιά Αγορά Βύρωνα και το κτήριο του Ταπητουργείου
 
Σας καταθέτουμε την επιστολή στον τοπικό τύπο, πολιτών του Βύρωνα που κατοικούν στην πλατεία Αγίου Λαζάρου. Η κατάσταση που βιώνουν όπως περιγράφεται στην επιστολή και όπως διαπιστώσαμε και εμείς είναι αφόρητη, εγκυμονώντας πολλούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Οι πολίτες αυτοί έχουν καταθέσει αίτημα στο δήμο για καθαρισμό του συγκεκριμένου χώρου από τις 09 Απρίλη του 2019, χωρίς μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή να τους έχει απαντήσει ή να έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για τη λύση του προβλήματος. Η περίφραξή του δε για τον περιορισμό της επικίνδυνης κατάστασης και για να μην μετατραπεί η Παλαιά Αγορά του Βύρωνα σε σκουπιδότοπο που οποιοσδήποτε θα απέθετε άχρηστα αντικείμενα, όπως πληροφορούμαστε έγινε από περίοικο.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής ώστε να καθαριστεί το εγκαταλελειμμένο κτήριο και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να σταματήσει να αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και να αλλοιώνει την εικόνα της Παλαιάς Αγοράς.

Επίσης, αλγεινή είναι η εικόνα στο δημοτικό κτήριο του Ταπητουργείου Βύρωνα, με ανάλογο κίνδυνο για τους περιοίκους από τις ακαθαρσίες στα σκαλιά και στο πεζοδρόμιο. Ένα κτήριο με ιστορική και λαογραφική αξία, αντί να αναβαθμιστεί και να αποτελεί πόλο έλξης, παραμένει παραμελημένο και αφημένο από τη δημοτική αρχή στις ακαθαρσίες. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η δημοτική αρχή η οποία καθημερινά μας βομβαρδίζει με δελτία τύπου εικονικής πραγματικότητας να καθαρίσει άμεσα και να διατηρεί το χώρο καθαρό.

Φωτογραφία από το "Πάλαι ποτέ στο Βύρωνα"


Βύρωνας 25/5/20 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ   ΕΝΩΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΒΥΡΩΝΑ

Ακολουθεί η επιστολή των κατοίκων του Αγίου Λαζάρου στον τοπικό τύπο.

ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ «ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΒΥΡΩΝΑ» 
Στον χώρο της «Παλιάς Αγοράς Βύρωνα» και δεξιά της πύλης εισόδου της, που γειτνιάζει με τον ακάλυπτο της πολυκατοικίας επί των οδών Χρ. Σμύρνης - Ευαγγελικής Σχολής 12 και Κωνσαντιλιέρη, υπάρχει ερειπωμένο ιδιόκτητο κτίριο, χωρίς σκεπή.

Το συγκεκριμένο κτίριο, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, έχει γίνει εστία μόλυνσης, αφού η ερειπωμένη σκεπή του έχει μετατραπεί σε περιστερώνα με συσσώρευση μεγάλου όγκου κοπριάς, με έντονη δυσοσμία και πηγή ακόμα και ατμοσφαιρικής ρύπανσης με την διασπορά της κοπριάς στα γύρω διαμερίσματα, αλλά και στα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται γύρω από τον χώρο αυτό.


Συγχρόνως στο δάπεδο του κτιρίου εκτός από τις κουτσουλιές υπάρχουν ψόφια περιστέρια, γεγονός που επιτείνει την ήδη υπάρχουσα εστία μόλυνσης. Δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών, μολυσμένα κουνούπια δημιουργούν έντονο πρόβλημα, ώστε η ζωή των κατοίκων να γίνεται αφόρητη με άμεσους κινδύνους για την δημόσια υγεία!!

Το θέμα δεν είναι σημερινό, είχε ενημερωθεί η δημοτική αρχή και η ιδιοκτήτρια παλιότερα, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα προς την επίλυση του προβλήματος.
Μάλιστα με αίτημα της διαχείρισης της παραπάνω πολυκατοικίας προς τον Δήμο Βύρωνα, με αρ. πρωτ. 9546/9-04-2019, είχε ζητηθεί να καθαριστεί ο συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος εκτός των άλλων, είχε μετατραπεί σε χώρο απόθεσης κατεστραμμένων αντικειμένων, από τα παρακείμενα καταστήματα. Στο αίτημα αυτό, η δημοτική αρχή Βύρωνα δεν απάντησε ποτέ!!! 

Κατόπιν όλων των παραπάνω, επανερχόμαστε στο έντονο υγειονομικό πρόβλημα που απειλή την υγεία τόσο των κατοίκων, των διερχομένων, αλλά και των πελατών των γύρω καταστημάτων και σας παρακαλούμε την δημοτική αρχή για την άμεση λύση του. 
Επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε ενέργειά μας σε  κάθε θεσμικό φορέα του Δήμου της πολιτείας και της Δικαιοσύνης για να προστατέψουμε την υγεία και την ποιότητα ζωής μας.

Η Διαχειρίστρια και οι κάτοικοι της πολυκατοικίας 


2ο ΘΕΜΑ:
Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα
           -Δήμαρχο Βύρωνα

Κοιν: -Δημοτικούς Συμβούλους Βύρωνα 
Αίτηση κατάθεσης εγγράφων

Από τα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε πως στις 19 τρέχοντος μήνα υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας για τη δημιουργία και πιστοποίηση μονοπατιών μήκους 90 χλμ. στον Υμηττό, μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του προέδρου του ΣΠΑΥ.
Επειδή οι δημότες του Βύρωνα πρέπει να είναι ενήμεροι για τις κυβερνητικές δράσεις που σχεδιάζονται για στον Υμηττό ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν έγκαιρα, παρακαλούμε να μας χορηγήσετε αντίγραφο του υπόψη μνημονίου.

Βύρωνας, 25/05/20
Τάσος Μαυρόπουλος  Δημοτικός Σύμβουλος ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου