Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Γιαπί οι 6ος και 9ος Παιδικοί Σταθμοί στο Βύρωνα. Τι είπαν, Σωματείο Εργαζομένων, ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ και η κίνηση "Πολίτες του Βύρωνα"


Γιαπί οι 6ος και ο 9ος Παιδικοί Σταθμοί που συστεγάζονται στο Βύρωνα. Έντονες οι διαμαρτυρίες των γονέων και των εργαζομένων σε αυτούς, αλλά και αντιδράσεις με δελτία τύπου από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, από τη δημοτική παράταξη "Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα" (ΡΕΚ Βύρωνα) που δημοσιοποιούμε, καθώς και ένα δημοσίευμα της κίνησης "Πολίτες του Βύρωνα" το οποίο αναδημοσιεύουμε.   


 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Προς  τον
 Δήμαρχο Βύρωνα κ. Κατωπόδη, 
την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ  ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ  ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ( βρεφικός και νηπιακός)
Είναι επικίνδυνο και απαράδεκτο.
 

Κύριε Δήμαρχε

Αυτό που συμβαίνει στους συστεγαζόμενους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς 6ο και 9ο είναι πρωτάκουστο και άκρως επικίνδυνο.

Στο κτήριο που συστεγάζονται οι δυο παιδικοί σταθμοί γίνονται ανακατασκευές και ο χώρος έχει μετατραπεί σε οικοδομικό εργοτάξιο. Οι εργασίες σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε θα διαρκέσουν μέχρι και τρεις μήνες.

Στο χώρο αυτό από χθες Δευτέρα 1 Ιουνίου επαναλειτούργησαν οι δυο σταθμοί και οι γονείς έφεραν τα βρέφη και τα προνήπια σε ένα εργοτάξιο και όχι παιδικό σταθμό.

Την ώρα που γίνονται οικοδομικές επισκευές, που δουλεύουν κομπρεσέρ, που προκαλείται θόρυβος, σκόνη, μέσα έξω, πάνω κάτω μπαινοβγαίνουν οι οικοδόμοι, ταυτόχρονα λειτουργεί ο χώρος και ως βρεφονηπιακός σταθμός. Πρόκειται για μια απαράδεκτη, πρωτοφανή και επικίνδυνη κατάσταση η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Δεν μιλάμε για υγειονομικούς κανόνες και μέτρα προστασίας. Αρκεί να δει κανείς που παρασκευάζεται  το πρωινό των νηπίων. Το σωματείο με αίσθημα ευθύνης, έχει αναδείξει το πρόβλημα  και ενημερώσει την δημοτική αρχή. Μάταια όμως.

Αύριο Τέταρτη 3 Ιουνίου και ώρα 8.30 το πρωί  καλούμε στο χώρο των Παιδικών Σταθμών  την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις να διαπιστώσουν τα όσα σας αναφέρουμε και καταγγέλλουμε.  Απαιτούμε ΤΩΡΑ να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να εξευρεθεί άμεσα  λύση. Ότι δεν κάνατε έγκαιρα καλείστε να το πράξετε τώρα.


Το  Δ. Σ.

 
Βύρωνας, 2 Ιουνίου 2020

=================================

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Καλείται η δημοτική αρχή έστω και τώρα, να πάρει τα απαραίτητα μέτρα στον 6ο και 9ο παιδικό σταθμό.
 

Τη Δευτέρα 01 Ιούνη 2020, διεξήχθη το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα. Στο 1ο θέμα της συζήτησης  που αφορούσε την «Ενημέρωση για τα μέτρα του Δήμου Βύρωνα εν όψει του ανοίγματος Δομών, Σχολείων και Καταστημάτων», η Δημοτική Αρχή παρουσίασε μια ιδανική κατάσταση όσον αφορά τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, αντικρούοντας τις αναφορές του προέδρου των εργαζομένων, για ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό, ακαταλληλότητα κτιρίων, ελλειπή προετοιμασία  και συνθήκες μη συμβατές με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Με τη σημερινή μας επίσκεψη στον 6ο και 9ο παιδικό σταθμό, μια μέρα μετά τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής  στο δημοτικό συμβούλιο, δυστυχώς επιβεβαιώσαμε τις αναφορές του Σωματείου των Εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα, που έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο και τα όσα περιγράφουν στη σημερινή τους επιστολή προς τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις.

Ειδικότερα στο κτίριο που συστεγάζονται ο  6ος  και 9ος παιδικός σταθμός, βρίσκονται σε εξέλιξη οικοδομικές εργασίες ανακατασκευής που μπορεί να διαρκέσουν μέχρι τρεις μήνες. Ο χώρος έχει γίνει εργοτάξιο, που δεν επιτρέπει την τήρηση των υγειονομικών κανόνων και μέτρων  προστασίας που προβλέπονται.

Η δημοτική αρχή ενώ είχε όλο το χρόνο για προετοιμαστεί και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα δυστυχώς  δεν έκανε τίποτα, ξεπερνώντας τις έγκαιρες επισημάνσεις εργαζομένων και παρατάξεων με διαβεβαιώσεις χωρίς αντίκρισμα. Η κατάσταση αυτή δεν πρέπει να συνεχιστεί και καλείται η δημοτική αρχή έστω και τώρα, κατόπιν εορτής, να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.

Αντί να αναλώνεται η δημοτική αρχή στο να μας βομβαρδίζει καθημερινά με  δελτία τύπου που παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα, ας αφιερώσει λίγο χρόνο να ασχοληθεί με τα τρέχοντα προβλήματα των πολιτών.

Βύρωνας, 02/6/20

================================


ΕΥΓΕ στο Δήμαρχο Βύρωνα και την δημοτική αρχή
ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ


Το κτήριο που λειτουργούν Δύο Παιδικοί  Σταθμοί  έχει μετατραπεί σε  εργοτάξιο οικοδομικών εργασιών 

Χθες  ξεκίνησε και  πάλι η λειτουργία δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών. Με χαμογέλα και ευχαρίστηση γύρισαν στο γνωστό περιβάλλον που τόσο αγαπούν  παιδιά και εκπαιδευτικοί.

Αυτό όμως που αντίκρισαν γονείς, παιδιά και εργαζόμενοι στους συστεγαζόμενους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, 6ο και 9ο στο Δήμο Βύρωνα δεν έχει προηγούμενο.

Το κτήριο έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο  οικοδομής,  αφού γίνονται εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου. Παιδικές φωνές συνυπάρχουν μαζί με το θόρυβο του κομπρεσέρ, τα φτυάρια των εργατών και τα οικοδομικά μπάζα. Μια εικόνα πράγματι πρωτόγνωρη για βρέφη και νήπια.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες και απαιτούν να εξευρεθεί άμεσα,  τώρα λύση. Γονείς τηλεφωνούν στη διοίκηση και διαμαρτύρονται.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής μεγάλες, τα αντανακλαστικά και οι ικανότητες της ελλειμματικές.

Το σωματείο των εργαζομένων καλεί  Τετάρτη 3 Ιουνίου  στις 8.30 το πρωί  στο χώρο των παιδικών σταθμών ( Βορείου Ηπείρου)  τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις για να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Πολίτες του Βύρωνα
Βύρωνας, 3 Ιουνίου 2020

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την ιστοσελίδα "Πολίτες του Βύρωνα"
http://politestouvirona.blogspot.com/2020/06/blog-post_3.html

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου