Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 στην Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε από τις Δημοτικές Παρατάξεις «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Κατωπόδη και «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ» με επικεφαλής τον κ. Γώγο Χρήστο, το 14ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που ανέφερε:
14. «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 25/2020 απόφασης της Ε.Π.Ζ. σχετικά με κλαδεύσεις και κοπές δένδρων στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου».


Αναζητήσαμε στην Δι@γεια –Διαφάνεια στο Κράτος- την υπ’ αριθμ. 25/2020 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για να ενημερωθούμε σχετικά αλλά διαπιστώσαμε ότι η ενημέρωση της σελίδας σταματά στην υπ’ αριθμ. 17/2020  Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δηλαδή, στις 26 Ιουνίου 2020.

Χθες, Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, μετά από κάλεσμα των Δημοτικών Παρατάξεων «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα», «Αριστερή Παρέμβαση» και «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση» πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Παλαιού Δημαρχείου, επί της οδού Βορείου Ηπείρου, διαμαρτυρία κατά της ψήφισης της συγκεκριμένης απόφασης.

Αναδημοσιεύουμε άρθρο από την ιστοσελίδα «Πολίτες του Βύρωνα»



Η Απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να μείνει στα χαρτιά.

Πρώτη διαμαρτυρία υπεράσπισης των δέντρων, της ιστορίας και του περιβάλλοντος.
 
Με αίτημα να μην κοπούν τα δέντρα στο παλαιό Δημαρχείο δεκάδες πολίτες συναντήθηκαν στην είσοδο επί της οδού Βορείου Ηπείρου την Παρασκευή  24 Ιουλίου στις 8 το βράδυ.

Ήταν η πρώτη οργανωμένη αντίδραση, στην απαράδεκτη  απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να κοπούν τα δέντρα στον αύλειο χώρο. Να θυμίσουμε ότι την απαράδεκτη αυτή απόφαση ψήφισαν οι παρατάξεις «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Κατωπόδη και η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ» με επικεφαλής τον κ. Γώγο Χρήστο. 

Τους συγκεντρωμένους πολίτες ενημέρωσαν για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάρολα Βάσια, Αναστούλης Παύλος και Μαυρόπουλος Τάσος. Στις τοποθετήσεις τους κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή για την απόφασή της αυτή και απευθυνόμενοι στους πολίτες τούς ζήτησαν να υπερασπιστούν τα δέντρα και να μην επιτρέψουν στη δημοτική αρχή να υλοποιήσει την απόφαση αυτή.

Στη συνάντηση - συγκέντρωση παραβρέθηκαν ακόμη οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ.  Μουντοκαλάκης Βασίλειος που πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη "Νέα Εποχή Βύρωνα", Παπαδημητρίου Θανάσης και Τσίακαλος Κοσμάς από την "Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα". Μοιράστηκε επίσης η ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων και άρχισαν να συγκεντρώνονται  υπογραφές διαμαρτυρίας.

Από τους συγκεντρωμένους σχολιάστηκε αρνητικά η απουσία των παρατάξεων, «Δύναμη Ελπίδας» του κ. Σωτηρόπουλου και «Λαϊκή Συσπείρωση» του κ. Γείτονα που ενώ καταψήφισαν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επέλεξαν να μην είναι παρόντες στη διαμαρτυρία.

Η δημοτική αρχή φαίνεται ότι προχωρεί τα σχέδια της για την αναμόρφωση του αύλειου χώρου του Παλαιού Δημαρχείου που αναμένεται να λειτουργήσει ως Μουσείο Ιστορίας και περιλαμβάνει και την κοπή των δένδρων.  Ήδη την Τρίτη 28 Ιουλίου στις 2 το μεσημέρι έχει συγκαλέσει συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να αποφασίσει την «Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης για τις εγκρίσεις εργασιών μικρής κλίμακας-κοπές δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους- για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Πρασίνου». Ως γνωστό στην Οικονομική Επιτροπή η δημοτική αρχή έχει την πλειοψηφία –5 στα 9 μέλη - και μπορεί να αποφασίζει μονοπαραταξιακά ότι θέλει.

Το Σαββατοκύριακο αναμένονται εξελίξεις και θα παρθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην υλοποιηθεί.

Στην παράταξη «ΜΑΖΙ για το Βύρωνα» του κ. Μπαντή** (βλέπε σημείωση) που απείχε από την ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο, πολλοί είναι εκείνοι που της χρεώνουν ότι διευκόλυνε την δημοτική αρχή με την στάση της, υπάρχουν σύμβουλοι της παράταξης που θεωρούν ότι πρέπει να επανεξέτασει την στάση της η παράταξη στην κατεύθυνση  να μην κοπούν τα δένδρα.

Στην ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι τα δέντρα χρειάζονται φροντίδα και όχι κόψιμο και ζητά να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτό μπορεί να γίνει πράξη με την ενεργοποίηση και όχι την απάθεια των συμπολιτών μας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν αυτή την απαράδεκτη απόφαση, χρειάζεται να το ξανασκεφτούν, για να μπορούν να κοιτάζουν τα παιδιά τους και  τους συμπολίτες μας,  στα μάτια.


**ΣΗΜΕΙΩΣΗ του blog "Βύρωνας η πόλη μας": Επικοινωνήσαμε σήμερα, Σάββατο 25 Ιουλίου 2020, μεταξύ 10.15 και 11.17, με τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Μαζί για τον Βύρωνα" κ. Μίλτο Μπαντή και μας ενημέρωσε ότι η θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της δικής του παράταξης ήταν ότι το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να επιστραφεί στην αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος και να επανεξεταστεί. Επειδή οι απόψεις του κ. Μ. Μπαντή, γενικά για το θέμα της κοπής των δένδρων, μας είναι γνωστές από την θητεία του ως Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, του ζητήσαμε να συνταχθεί με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις στην άρνηση της κοπής των δένδρων του Παλαιού Δημαρχείου, καθώς επίσης να αντιδράσει στην Οικονομική Επιτροπή της Τρίτης.

Από τον προσωπικό λογαριασμό στο facebook του κ. Μίλτου Μπαντή η ακόλουθη φωτογραφία: 




   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου