Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Τι αξία έχει η ανθρώπινη ζωή για τη διοίκηση του Δήμου; Από ότι φάνηκε, καμία!

Αγαπητοί αναγνώστες, στις 18 Ιουνίου 2020 κατατέθηκε προς το Δήμο Βύρωνα με κοινοποίηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, δια του Προέδρου του κ. Γεωργίου Πλακίδα, η ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ των συλλογικοτήτων «Βύρωνας και τριγύρω» & «Ενάργεια» με θέμα: «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ» αναφορικά
α) με τη διασταύρωση Φορμίωνος και Τμώλου και
β) με την Αρχ. Χρυσοστόμου 15, έξω από το κλειστό γυμναστήριο.


Ακριβώς μια βδομάδα μετά, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Ιουνίου 2020, που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, ειδικά για την διάβαση της Αρχ. Χρυσοστόμου, που βρίσκεται έξω από τον αθλητικό χώρο, και όπου έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον δύο νεαρά άτομα, εκ των οποίων ένα ήταν παιδί, ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Μ. Καραγιάννης, στην ερώτηση των πολιτών, απάντησε ως εξής:

«Όσο αφορά το δεύτερο αθλητικό κέντρο και το κλειστό επάνω, εκεί λοιπόν θα κάνουμε μια τρισδιάστατη παρέμβαση, διαγράμμιση… έχει συνεννοηθεί ο κ. Τέγος, δεν ξέρω πότε, με μία προσφορά των ΟΚ, έχουμε βάλει δύο φανάρια παλλόμενα, δύο πάνω δύο κάτω, κοιτάμε να βρούμε μπαταρίες γιατί είναι παλαιού τύπου και δεν τις έχουν όλοι, ούτως ώστε να λειτουργήσουν τα δύο παλλόμενα, και με τις διαβάσεις, πιστεύουμε ως ένα βαθμό να λύσουμε τελικά το πρόβλημα».
(δείτε την απάντηση στο youtube στο σημείο  4.42'40")



Αυτή ήταν η απάντηση: «ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ…»
 
κύριοι της Διοίκησης, με τέτοιες απαντήσεις και τέτοια αντιμετώπιση με ημίμετρα, όπως διαγραμμίσεις διαβάσεων, αναζητήσεις μπαταριών για παλλόμενα φανάρια, δηλαδή με προχειρότητες, σε έναν κατηφορικό δρόμο όπου, για όσους γνωρίζουν (ενδιαφέρονται και δεν αδιαφορούν) αναπτύσσονται ταχύτητες πάνω από το όριο, δυστυχώς τα προβλήματα που κοστίζουν ζωές δεν λύνονται! 
 
ΠΗΡΑΜΕ (ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ) ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
 
Άμεσα πήραμε (για ακόμη μία φορά) την κατάσταση στα χέρια μας και αποστείλαμε, την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, με ηλεκτρονικό μήνυμα Κατεπείγον Αίτημα προς το Γραφείο του Περιφερειάρχη, την Γραμματεία Περιφερειακού Συμβουλίου, την Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής και την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών με θέμα: «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ  ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΧ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ  15 ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ».

Και ιδού:

ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Μέσα σε λιγότερο από 10 μέρες, μια Κεντρική Υπηρεσία, που σίγουρα θα έχει μεγαλύτερο φόρτο εργασίας από το Δήμο Βύρωνα (όπου αιτήσεις δεν απαντώνται ποτέ)  μας κοινοποίησε την παρακάτω απάντηση:


Ελπίζουμε κάτι να βγει μετά την παρέμβαση αυτή, κυρίως -αν όχι αποκλειστικά- της κίνησης πολιτών "Βύρωνας και τριγύρω", γιατί εάν περιμένουμε σωτηρία στην πόλη μας, με ενέργειες σαν και αυτές της Διοίκησης που προαναφέρθηκαν τότε είναι καλύτερα να τραγουδάμε... "φύγετε να φεύγουμε". Είναι απαράδεκτο το πόσο "ελαφρά" αντιμετωπίζονται τα θέματα εκείνα που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ζωή. Σαν να μην έχει καμία αξία γι' αυτούς. Κρίμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ: ΝΕΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΟ ΣΗΜΑΤΟΔΌΤΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου