Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Τους "εξαναγκάσαμε" να καθαρίσουν τον Λόφο Κυνοσάργους (πίσω από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου)

Στις 10 Ιουνίου 2020 από έναν τυχαίο περίπατο στο λόφο Κυνοσάργους και το αλσύλλιο αυτού, πίσω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στα όρια του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Δάφνης-Υμηττού,


η εικόνα σκουπιδιών και εγκατάλειψης που αντικρίσαμε, δείτε οπωσδήποτε το άρθρο της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2020, με τίτλο, «Δήμοι Δάφνης - Υμηττού και Αθήνας: Έτυχε να περπατήσω στους δρόμους της πόλης και αηδίασα...»




"μας κεραυνοβόλησε" τόσο, ώστε, η κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» κυρίως και επικουρικά η συλλογικότητα «Ενάργεια» να κινηθούμε* άμεσα, δυναμικά και «καυστικά» αντιστοίχως, σε όλα τα επίπεδα (Δημάρχους - Αντιδημάρχους – Υπηρεσίες Καθαριότητας Δήμων & Δημοτικό Συμβούλιο Δάφνης-Υμηττού) για να καθαρισθεί ο χώρος.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 

Επειδή πολλοί αναρωτιούνται και άλλοι μας αποκαλούν συγκοινωνούντα δοχεία:
Η κοινή δράση της συλλογικότητας «Ενάργεια» και της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» βασίζεται στην Αισώπεια αρχή "η ισχύς εν τη ενώσει" (Μύθος: Γεωργοῦ παῖδες ἐστασίαζον) και είναι απόρροια της πρόσκλησης της 20ης Αυγούστου 2019 για την από κοινού ενάραξη του Συστήματος, με μια μορφή πρόσκαιρης ενότητας, με συγκερασμό των θέσεών μας και ενιαία στρατηγική για συγκεκριμένα –και μόνον- θέματα, δίχως αλλοίωση της Αυτοτέλειας και των αρχών που διέπουν την κάθε πρωτοβουλία πολιτών.







Και μέσα στον Ιούνιο το πετύχαμε…

Οι ενέργειες αυτές βέβαια είχαν και ως συνέπεια την αφύπνιση –όπως συνήθως γίνεται πάντα και καθυστερημένα- των κατοίκων και κάποιας δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης του Δήμου Δάφνης-Υμηττού.
 

Δείτε για παράδειγμα παρακάτω, 7 Ιουλίου 2020
"Την περιοχή του λόφου Κυνοσάργους στην ευρύτερη περιοχή του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου επισκεφθήκαν μετά από πρόσκληση των κατοίκων ο Γιώργος Δαουλάρης επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών Πόλη Φωτεινή, τον οποίο συνόδευε ο Δημοτικός Σύμβουλος Δάφνης-Υμηττού Νίκος Ντίνος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης Μαρίνα Κόλλια. Στη διάρκεια της επίσκεψης οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν για τα θέματα που αντιμετωπίζει η περιοχή στα σύνορα Δήμου Αθηναίων και Δάφνης-Υμηττού. Θέματα που εστιάζονται σε τομείς της καθαριότητα στην ασφάλεια των κατοίκων και στην μεγάλη επισκεψιμότητα από παρέες κυρίως νέων που λόγω τις μορφολογίας της περιοχής συχνάζουν τις βραδινές ώρες με μηχανές και οχήματα δημιουργώντας θόρυβο και άλλα θέματα.
Πρόσφατα όχημα μετά από ελιγμούς έπεσε σε προστατευτικό πεζούλι το οποίο διέλυσε όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και τα κομμάτια του είναι γκρεμισμένα στο λόφο. Να σημειώσουμε ότι μαζί με τα ερείπια από το πεζούλι υπάρχουν γκρεμισμένα και τα αγαπημένα μεταλλικά κολωνάκια της διοίκησης που λόγω του κόστους τους καλό είναι να ενδιαφερθεί να μαζέψει παράλληλα με την επισκευή στο πεζούλι ώστε να προστατέψει άλλο όχημα από πτώση στο λόφο.
Οι πολίτες μας ενημέρωσαν ότι αισθάνονται ξεχασμένοι ειδικά από τη πλευρά του δήμου Δάφνης Υμηττού. Μας ενημέρωσαν ότι παρά τις προσπάθειες τους να ενημερώσουν την διοίκηση μέχρι και τώρα δεν έχουν δει έμπρακτο ενδιαφέρον.
Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ντίνος ενημέρωσε σε ότι αφορά στο θέμα της καθαριότητας τη λύση θα δώσει η αγορά μικρών απορριμματοφόρων τα οποία είναι πιο εύκολα να προσεγγίζουν τις περιοχές του Δήμου όπου η μορφολογία του εδάφους δυσκολεύει τη πρόσβαση στα μεγάλα οχήματα που διαθέτει ο δήμος. Την αγορά τους είχε εισηγηθεί και τη περίοδο που συμμετείχε ως μέλος της τότε διοίκησης αλλά δεν εισακούστηκε και δεσμεύτηκε με τον Γιώργο Δαουλάρη να επαναφέρουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Σε ότι αφορά τα θέματα της ασφάλειας, του φωτισμού, της καθαριότητας καθώς και της συντήρησης των υποδομών οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι θα αναφερθούν τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και το κοινοτικό σε μια προσπάθεια να αποτελέσουν κίνητρο στη διοίκηση η οποία έχει και την ευθύνη της πράξης να μεριμνήσει για λύσεις.
Μέχρι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο θεωρούμε ότι η αναφορά μας μπορεί να δώσει κίνητρο στη διοίκηση να δείξει άμεσο ενδιαφέρον για τη περιοχή και τα προβλήματά ώστε στο δημοτικό συμβούλιο που θεωρητικά θα γίνει στο τέλος του μήνα όταν φέρουμε τα θέματα και αυτής της περιοχής να μας ενημερώσει για τις ενέργειές της που θέλουμε να πιστεύουμε θα έχει δρομολογήσει".
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου