Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Νέα Εποχή ο Βασίλης Μουντοκαλάκης, δρομολογούνται εξελίξεις για την κεντροδεξιά στο Δήμο Βύρωνα

«Αν η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί οι πολίτες του Βύρωνα να εκλέξουν ξανά δήμαρχο προερχόμενο από τις τάξεις της, καλό θα είναι να αποσύρει υποψηφιότητες επίσημες και μη, που πλέον κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν "πολιτικά πτώματα" και να προχωρήσει στην επιλογή νέων ανθρώπων, γενικής αποδοχής και εκτίμησης».

Αυτά έγραφε ο συντάκτης της  Δημοκρατικής Ενότητας Βύρωνα πέρσι τέτοιο καιρό, Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019, στο άρθρο του «Μία γρήγορη και αντικειμενική ανάγνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στον Βύρωνα», δείτε εδώ:

Και ένα χρόνο μετά δρομολογούνται εξελίξεις. Διαβάζουμε από την ιστοσελίδα "Πολίτες του Βύρωνα":
Δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ κατέθεσε στη χθεσινή (21 Ιουλίου 2020) συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου ο Βασίλης Μουντοκαλάκης, ο οποίος έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος  με την Νέα Εποχή Βύρωνα και επικεφαλής τον κ. Γώγο Χρήστο.


Στη δήλωση του  που διάβασε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ενημερώνοντας το σώμα, ο κ. Βασίλης Μουντοκαλάκης μεταξύ άλλων αναφέρει:

... Δεν  ταυτίζομαι με τις απόψεις του επικεφαλής της παράταξης κ. Γώγου. Γιατί δρα και κινείται κατά το δοκούν.
… Θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες που με στήριξαν.
… Αποχωρώ και παραμένω ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

 Λίγο αργότερα ο επικεφαλής της Νέας Εποχής Βύρωνα κ. Γώγος δήλωσε απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο: 
«Με έπιασε εξ απήνης  ο κ. Μουντοκαλάκης. Το τίμιο και ηθικό είναι να παραδώσει την έδρα στην παράταξη».

Κύκλοι που γνωρίζουν καλά  τα δρώμενα στις γαλάζιες δημοτικές παρατάξεις –Γώγου, Μπαντή- που κινούνται πολιτικά στο χώρο της Ν.Δ. αναφέρουν ότι θα έχουμε εξελίξεις στην παράταξη του Γώγου και δεν αποκλείεται να συμπαρασύρουν γενικότερες ανακατατάξεις στις παρατάξεις αυτές.

Ήδη στέλεχος της Νέας Εποχής Βύρωνα, (σημείωση: γίνεται αναφορά στον Ανδρέα Λεκατσά που) αρθρογράφησε σε τοπική εφημερίδα ("Επικοινωνία" Ιούλιος 2020, Αρ. Φύλλου 67) αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι:


«Ωστόσο η ευθύνη για αυτή τη ζοφερή κατάσταση δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μόνο του Δημάρχου, είναι και της αντιπολίτευσης μείζονος και ελάσσονος. Οι έριδες και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις των δυο "κεντροδεξιών" υποψηφίων και των λιγοστών πλέον… πιστών ακολούθων τους (όχι απαραίτητα πάντα κεντροδεξιών) κυριαρχεί στην πολιτική τους επιχειρηματολογία. Υπάρχει ολοφάνερη αδυναμία έκφρασης οργανωμένου πολιτικού αντιπολιτευτικού λόγου.

Ζούμε μια διαμάχη χωρίς ιδεολογικό/πολιτικό πρόσημο, χωρίς ιστορική και πολιτική αφετηρία, μια διαμάχη που στηρίζεται σε άμετρη προσωπική φιλοδοξία χωρίς πολιτική ταυτότητα και στόχο, που ωφελεί μόνο τον εκλεγμένο Δήμαρχο. Επιχειρήματα του τύπου «φύγετε εσείς να έρθουμε εμείς». Συμπεριφορές επιπέδου φανατικού οπαδού μικρομεσαίας ομάδας. Δραματικές λεκτικές αντιπαραθέσεις προσώπων και διαρκείς κατηγορίες ένθεν και εκείθεν…! Ο μοναδικός που τρίβει τα χέρια του με όλα αυτά είναι ο νυν Δήμαρχος που βρίσκεται στο απυρόβλητο όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση…!

Αν θέλουμε να δούμε επιτέλους δράση στην πόλη μας, αν θέλουμε να δούμε να επαναδραστηριοποιούνται οι πολίτες και να συσπειρωθούν, έχουμε ανάγκη από ένα και μοναδικό ενιαίο αντιπολιτευτικό ψηφοδέλτιο το 2023, μια ενωτική πρόταση για την πόλη. Με προσωπικότητες άφθαρτες από διαχείριση εξουσίας, με πολιτικό και επιστημονικό υπόβαθρο μακριά από αντιπαλότητες, φθόνο, αντιπαραθέσεις, εγωισμούς του παρελθόντος, με καθαρές θέσεις και ανοικτές πόρτες σε όσους δημοκρατικούς πολίτες έχουν διάθεση ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ!!!

Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αμείλικτο. Οι πολίτες μίλησαν και καταδίκασαν το παλαιό και το άρρωστο. Όποιος δεν το βλέπει απλώς εθελοτυφλεί !!!!

Είναι λοιπόν προφανές ότι έπρεπε ήδη να είχε ξεκινήσει την επομένη των εκλογών η νέα παράταξη. Δεν υπάρχει πολιτικός χρόνος. Υπάρχει άμεση ανάγκη δραστηριοποίησης. Αλλιώς οι ήδη δις αποτυχόντες υποψήφιοι δήμαρχοι (και οι ελάχιστοι πλέον συν αυτώ) θα συνεχίσουν να μαλώνουν ….. και ο Βύρωνας που αγαπάμε θα συνεχίσει να βουλιάζει…!» 

Σίγουρα θα έχουμε θερμές φθινοπωρινές εξελίξεις στις δύο γαλάζιες δημοτικές παρατάξεις.
Εκτός και Αν...
http://politestouvirona.blogspot.com/2020/07/blog-post_48.html#more


Έτσι τελειώνει το άρθρο της κίνησης Πολίτες του Βύρωνα και εμείς υπενθυμίζουμε ότι, πέρσι λίγο πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών ο Μίλτος Μπαντής κλήθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για να στηρίξει την εκλογή του υποψηφίου Χρ. Γώγου, πράγμα που ουσιαστικά δεν έγινε...

Τέλος, σύμφωνα και με τις δικές μας (έγκυρες) πληροφορίες ήδη έχουν ξεκινήσει διεργασίες και βολιδοσκοπήσεις σε κεντρικό επίπεδο για την δημιουργία μιας νέας ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης με νέο υποψήφιο δήμαρχο...   


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου