Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

ΡΕΚ : Να ακυρωθεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που ιδιωτικοποιεί λειτουργίες της Διεύθυνσης Πρασίνου


Να ακυρωθεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που ιδιωτικοποιεί  λειτουργίες της Διεύθυνσης Πρασίνου 

Η δημοτική αρχή Βύρωνα τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη, αξιοποιώντας νόμο της κυβέρνησης της Ν.Δ. που η ίδια έχει «καταγγείλει» όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ που την υποστηρίζει, παρέκαμψε το δημοτικό συμβούλιο στο οποίο είναι μειοψηφία και  ψήφισε στην Οικονομική Επιτροπή την παραχώρηση του κλαδέματος 2.279 δέντρων σε ιδιωτική εταιρεία.

Παρά το αίτημα των εργαζομένων και του συνόλου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, να αποσυρθεί το θέμα και να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή αξιοποιώντας το νόμο που μπορούσε να αγνοήσει, προχώρησε στην ψήφιση της εισήγησης της Δ/νσης Πρασίνου. 

Με την απόφαση αυτή, ουσιαστικά επιταχύνεται η ιδιωτικοποίηση μιας ακόμα βασικής λειτουργίας του δήμου, υλοποιώντας το σχεδιασμό των μνημονιακών κυβερνήσεων και ιδιαίτερα της σημερινής, που θέλουν να καταργήσουν το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης και να μετατρέψουν τους δήμους σε επιχειρήσεις και τους δημότες σε πελάτες. 

Η απόφαση αυτή είναι το αποτέλεσμα της μεθοδευμένης απαξίωσης της υπηρεσίας, στην οποία συνέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές, αποστερώντας την υπηρεσία από το απαραίτητο προσωπικό και μέσα. Ιδιαίτερη ευθύνη έχει η σημερινή δημοτική αρχή, που διοικεί το δήμο τα τελευταία έξι χρόνια, αφού δεν αναπλήρωσε ούτε τις κενούμενες θέσεις λόγω συνταξιοδότησης.

Η εφαρμογή της  θα αποβεί σε βάρος του χαρακτήρα του δήμου, του δημόσιου συμφέροντος, των πολιτών της πόλης μας, των εργαζομένων, των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή, να ακυρώσει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και να φέρει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αξιοποιώντας τις δυνατότητες που έχει για την κάλυψη των απαραίτητων θέσεων με μόνιμο προσωπικό.

 Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα

Βύρωνας, 21/9/20


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου