Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Βασίλης Δεμπόνος και Τάσος Μαυρόπουλος ανάχωμα στην παραβατικότητα Δημοτικής Αρχής και Προέδρου του Δ.Σ. Βύρωνα

Βασίλης Δεμπόνος και Τάσος Μαυρόπουλος ανάχωμα στην παραβατικότητα Δημοτικής Αρχής και Προέδρου του Δ.Σ.


Συμπολίτες, 
την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 η Δημοτική Αρχή Βύρωνα και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, για νιοστή φορά, αψήφησαν τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρέπει πλέον να είναι γνωστό σε όλους όσοι μας παρακολουθούν, από τις πολλές φορές που το έχουμε γράψει, ότι, το Άρθρο 5 «Δημοσιότητα των συνεδριάσεων Αναφορές – Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών», παρ. 6. του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ. με σαφήνεια αναφέρει ότι: «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ προτάσεις που κατατίθενται σ` αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου».
 
Στις 7 Ιουλίου 2020 οι ενώσεις πολιτών «Ενάργεια» και «Βύρωνας και τριγύρω» κατέθεσαν προς τον Δήμο Βύρωνα το με Αριθ. Πρωτ.: 12407 αίτημα: «Αίτημα για συζήτηση στο Δ.Σ. του κόστους των Παιδικών Χαρών που έχουν ανακατασκευαστεί καθώς και διαφόρων θεμάτων που τις αφορούν» γιατί, αφενός μεν οι Παιδικές Χαρές που ανακατασκευάστηκαν κόστισαν κατά 1/3 λιγότερα χρήματα από όσα διατείνεται η Διοίκηση, αφετέρου δε γιατί εκφράζονται αμφιβολίες ακόμη και για τα δαπανηθέντα ποσά.
 
Στο δε αίτημα υπήρχαν ακόμα και άλλα σοβαρά θέματα που αφορούν, τη φύλαξη, τη συντήρηση, την καθαριότητα των Παιδικών Χαρών ή τον περιβάλλοντα χώρο της Παιδικής Χαράς της Ανάληψης, στο «αμφι-λεγόμενο» Πρότυπο Πάρκο Αναψυχής… καθώς επίσης και προτάσεις όπως για παράδειγμα η επίλυση του προβλήματος της ύπαρξης επικίνδυνων κρασπέδων στην Παιδική Χαρά της Αγίας Τριάδας.
Επισυνάπτουμε τον σύνδεσμο όπου μπορείτε να διαβάσετε το αίτημα: https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/07/blog-post_12.html
  
Αναζητείται φιλότιμο
 
Το θέμα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, από τις 7 Ιουλίου 2020, δεν συζητήθηκε παρά την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που είχαν ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος του Δ.Σ., να το φέρουν προς συζήτηση, γιατί αυτοί είναι εκείνοι που  καταρτίζουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
 
Δεν το έφεραν προς συζήτηση Παρά ακόμη και τις γραπτές (ηλεκτρονικό μήνυμα Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα: 8.27 μ.μ.) υποσχέσεις/δεσμεύσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ότι, δεν θα το έφερνε –προσέξτε- υπό μορφή Ερώτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
 
Και όμως, ο αναξιόπιστος όπως αποδεικνύεται τελικά Πρόεδρος αυτό έπραξε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2020. Κατά παράβαση του Κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. το Αίτημα των πολιτών το έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως Ερώτηση, η οποία θα απαντηθεί εντός της επόμενης εβδομάδας από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Εάν υπάρχει φιλότιμο, κανονικά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα θα πρέπει ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!   

Εμείς, οι πολίτες των συλλογικοτήτων «Ενάργεια» & «Βύρωνας και τριγύρω», στις 10 Νοεμβρίου, την διαφαινόμενη παραβατικότητα των Δημάρχου και Προέδρου του Δ.Σ., την επισημάναμε
προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος που είχε θέμα: "Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ.".
 
Έτσι, στο Δημοτικό Συμβούλιο που ακολούθησε, της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2020, οι δημοτικοί σύμβουλοι (αλφαβητικά) Βασίλης Δεμπόνος (της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή») και Τάσος Μαυρόπουλος (επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα») -που εικονίζονται στις φωτογραφίες- στάθηκαν* στο ύψος των περιστάσεων προασπίζοντας αφενός μεν τα δικαιώματα των πολιτών που απορρέουν από τον Κανονισμό, αφετέρου δε το κύρος του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Παρακολουθείστε** στο Youtube, από το 23 λεπτό μέχρι το 29.50 λεπτό, τις επί της διαδικασίας τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων κυρίων Βασίλη Δεμπόνου και Τάσου Μαυρόπουλου, στην μικρή συζήτηση που διεξήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα που σας αναφέραμε: https://www.youtube.com/watch?v=4GMe0wxaWjk

  Δημοτικό Συμβούλιο 11/11/2020


*Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, στους πολίτες –κυρίως δημότες Βύρωνα- που απαρτίζουν τις συλλογικότητες «Ενάργεια» & «Βύρωνας και τριγύρω» αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν υπήρξε καμία αντίδραση ή παρέμβαση από κάποιον άλλο δημοτικό σύμβουλο ή κάποιον επικεφαλής δημοτικής παράταξης. 
Τους υπενθυμίζουμε ότι, εκτός από το ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβαν, ένα από τα 2-3 θέματα που συζητήθηκαν στις συναντήσεις που έκαναν οι εκπρόσωποί μας μαζί τους (με ΟΛΟΥΣ τους επικεφαλής -και δημοτικούς συμβούλους- των παρατάξεων του λεγόμενου Προοδευτικού χώρου), την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020, ήταν και το Αίτημα για τη συζήτηση στο Δ.Σ. των Παιδικών Χαρών. Τότε υπήρξαν λαλίστατοι
 
**Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ότι, το αίτημα που κατατέθηκε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήταν ούτε του κ. Βούρτση, όπως ειπώθηκε από τον Πρόεδρο, ούτε της συλλογικότητας «Ενάργεια» που ακούγεται διαρκώς στο απόσπασμα. Το αίτημα κατατέθηκε ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ (αλφαβητικά) από την κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» και την ένωση πολιτών ή συλλογικότητα «Ενάργεια». Όσο δε για τις ανακρίβειες που ελέχθησαν από την πλευρά τους, απόδειξη της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν τα θέματα γενικά, δεν έχει κανένα νόημα να ασχοληθούμε
Αυτά προς ενημέρωση εκείνων που τελικά αποφασίσουν να παρακολουθήσουν το 7λεπτο απόσπασμα στο Youtube.
 
Εν κατακλείδι,
Εμείς, θα περιμένουμε την απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα, που όπως δήλωσε την άλλη βδομάδα θα αποσταλεί στις δημοτικές παρατάξεις και προς εμάς, και αναλόγως θα πράξουμε… αν και ότι είχαμε να κάνουμε (Βύρωνας και τριγύρω, Ενάργεια, μην ξεχνάμε και τον κ. Δημήτρη Σουλιώτη) το κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και με το παραπάνω μάλιστα!
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
 
"Παιδικές Χαρές Δήμου Βύρωνα: 2010-2021, όλη η αλήθεια για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτών"  

"Παιδικές Χαρές
"
 Ενάργεια

Βύρωνας, Παρασκευή και 13 του 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου