Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα για το Κέντρο Υγείας Βύρωνα

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου μέλη της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα, επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Βύρωνα. Ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος κ. Μαυρόπουλος Τάσος καθώς και τα στελέχη της παράταξης κ.κ. Κάντζιας Αλεξ και Παναγιωτόπουλος Θεόδωρος συναντήθηκαν με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Μαργαρίτη, συνομίλησαν με τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους εκφράζοντας την στήριξη και τις ευχαριστίες τους στο έργο που προσφέρουν, και αντάλλαξαν απόψεις για την καλύτερη και αναβαθμισμένη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και γενικότερα για την ενίσχυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΕΚ: "Η βασική άμυνα ενός πληθυσμού είναι ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο με ανθρώπινες συνθήκες ζωής και εργασίας, σε συνδυασμό με ένα υψηλής ποιότητας δημόσιο σύστημα υγείας και ασφάλισης.

Θεωρούμε ότι οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας σε επίπεδο δήμου και γειτονιάς, ειδικά μέσα σε συνθήκες πανδημίας, έχουν να παίξουν έναν κρίσιμο ρόλο στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων αλλά και στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, ώστε να αποφεύγονται οριζόντια μέτρα που διαλύουν την κοινωνία και την οικονομία. 

Γι αυτό και εμείς διεκδικούμε: 

  • Την διενέργεια συχνών επαναλαμβανόμενων και δωρεάν τεστ στον πληθυσμό του Βύρωνα, ιδιαίτερα στους μαθητές όταν θα ανοίξουν τα σχολεία. 
  • Την αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού και την απόσπαση δεύτερου καρδιολόγου. 
  • Την βελτίωση της περίφραξης και την φύλαξη του κτιρίου όλο το εικοσιτετράωρο. 
  • Την κινητοποίηση της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για την αξιοποίηση του υπογείου του κτιρίου, που σήμερα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες αλλά και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού".


Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα

 

 Βύρωνας, 29 Δεκεμβρίου 2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου