Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΜΠΟΝΟΣ : Δελτίο Τύπου αναφορικά με τη σχολάζουσα κληρονομιά της οδού Νικηφορίδη και τις όποιες ανακρίβειες "ακούστηκαν"

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλειος Δεμπόνος αναφορικά με την υπόθεση της σχολάζουσας κληρονομίας των οδών Ν. Νικηφορίδη - Ν. Αρώνη και Τιμοθέου, δίνοντας παράλληλα απαντήσεις και για κάποιες ανακρίβειες που είδαν το φως της διασημότητας τις τελευταίες ώρες.


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά με την υπόθεση της σχολάζουσας κληρονομίας των οδών Ν. Νικηφορίδη- Ν. Αρώνη- και Τιμοθέου, στο Βύρωνα, και τη σύσταση του γνωμοδοτικού οργάνου της ειδικής επιτροπής περιβαλλοντικών θεμάτων, θέτω υπόψη σας τα ακόλουθα: 

1. Όπως, εμφαίνεται (βλ. επισυναπτόμενη φωτό) από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Δεκεμβρίου 2019, για το εν λόγω θέμα, συστήθηκε ειδική επιτροπή, στην οποία το ΜΟΝΟ κριτήριο επιλογής των μελών της - όπως ξεκάθαρα διατυπώνεται από την πρόταση του Δημάρχου κ. Γ. Κατοπώδη, ήταν η επιστημονική ιδιότητα του Δικηγόρου, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ- προκειμένου να εξετάσουν νομικά την επίμαχη υπόθεση (μαζί με τη νομική υπηρεσία του Δήμου) και να εισηγηθούν γνωμοδοτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, το μόνο αρμόδιο όργανο για να λάβει σχετικές αποφάσεις.

2. Διορίστηκα -όπως και τα λοιπά μέλη- ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. Γ. ΚΑΤΟΠΩΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΤΕΡΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (επισυνάπτεται επίσης και σχετ. απόφαση, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια ΑΔΑ: Ψ6ΤΙΩ9Ε-ΜΜΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ) ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΟΣ ΜΟΥ ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.

3. ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ. 

4. Η Επιτροπή αυτή, επιχείρησε ανεπιτυχώς στο παρελθόν να συνεδριάσει κατόπιν σχετικών ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων των μελών της, οι οποίες είχαν γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων στο Πρόεδρο της επιτροπής και διά το λόγο αυτό οι συνεδριάσεις ακυρώθηκαν. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΥΣΙΕΣ.

5. ΤΕΛΙΚΩΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΤΗΝ 21.1.2021, ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ την 11.12.2020 !!!!! (βλ. σχετικό email μου)

6. Αναφέρθηκε ότι στη συνεδρίαση της επιτροπής της 21.1.2020, κατατέθηκε πρόταση μίσθωσης από έτερο πρόσωπο πλην εμού, και μάλιστα κοστολογημένη, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ.

7. ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΝ 21/1/2021, ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ !!!, τους οποίους ανέφερα ενδελεχώς στην επιτροπή και επιθυμώ να επεξηγήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο, και τους οποίους για λόγους συμφέροντος του Δήμου μας, δεν χρήζουν προγενέστερης δημοσίευσης και επεξήγησης στο παρόν.

8. Να τονίσω τέλος με έμφαση ότι στη συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 9ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΘΕΜΑ, ΗΤΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΑΖΟΥΣΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Ν. ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ, -ως επιβεβαιώνεται από τα σχετικά πρακτικά, περίπου 33 σελίδες για το θέμα αυτό - ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΠΛΗΝ ΕΝΟΣ……….!!!!!

(τα πρακτικά  στη διάθεση……οποιουδήποτε το αμφισβητεί……)

Μετά τιμής

Βασίλειος Δεμπόνος
Ανεξάρτητος Δημοτικός
Σύμβουλος Βύρωνα

23 Ιανουαρίου 2021

 

ΑΠΟΦΑΣΗ 279/2019

Ψ6ΤΙΩ9Ε-ΜΜΠ

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ μετά από συζήτηση και τις τοποθετήσεις των μελών του

Λαμβάνοντας υπόψη:
1 . Το ως άνω αίτημα και όλα όσα ειπώθηκαν
2 . Τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν.3852/10

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Συγκροτεί Επιτροπή Περιβαλλοντικών θεμάτων Δήμου Βύρωνα, αποτελούμενη από τους κάτωθι:
1. Καραγιάννη Μιχαήλ, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ως Πρόεδρο
2. Δεμπόνο Βασίλειο, Δημοτικός Σύμβουλος από την μειοψηφία, ως μέλος
3 Σάρολα Βασιλική, Δημοτική Σύμβουλος από την μειοψηφία, ως μέλος
4. Σωτηρόπουλο Αλέξιο, Δημοτικός Σύμβουλος από την μειοψηφία, ως μέλος
5 Βούρτση Νικόλαο (Εκπρόσωπος της συλλογικότητας “ΕΝΑΡΓΕΙΑ”), ως μέλος

Η Επιτροπή είναι ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ, για να τρέξει ΜΟΝΟΝ την υπόθεση σχολάζουσας κληρονομιάς, προς όφελος του Δήμου αλλά και των Κατοίκων της περιοχής
Η  α π ό φ α σ η  α υ τ ή  έ λ α β ε  α ύ ξ ο ν τ α  α ρ ι θ μ ό  279 / 2019
...............................................................................................................................................................……………...….
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ

Ο Πρόεδρος
Πλακίδας Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου