Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Δημοτική Αρχή και αντιπολίτευση ευτελίζουν τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, εμπαίζοντας 20 μήνες τους πολίτες!

Ντύνουμε την αλήθεια στα πράγματα και την αφήνουμε να ξεχυθεί ανάμεσα στις λέξεις και στους δρόμους της πόλης μας...

Την ώρα που το Γραφείο Τύπου του Δήμου Βύρωνα, προπαγανδίζοντας, μας βομβαρδίζει καθημερινά με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, όπως για παράδειγμα του ότι «εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η πρόταση του Δήμου Βύρωνα με τίτλο «SMART CITIES» (Έξυπνη πόλη), ύψους 4.861.000€ που είχε κατατεθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», την ίδια ώρα, οι πολίτες αδυνατούν να βρουν έστω και ένα μόνο βατό πεζοδρόμιο αυτής της έξυπνης πόλης… για να περπατήσουν!

Και αυτό συμβαίνει γιατί απλά τα δικαιώματα των πεζών στο Δήμο Βύρωνα «σκοντάφτουν» στα τρία «Α» της Δημοτικής Αρχής, δηλαδή, στην Αδιαφορία της, στην Αδράνεια της και στην Ανικανότητά της, «σκοντάφτουν» όμως και στην ανυπαρξία ουσιαστικά της αντιπολίτευσης, η οποία διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά. Είναι οι ίδιοι, που σε μερικούς μήνες θα ζητάνε πάλι την ψήφο μας...

20 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

Για παράδειγμα: ΕΙΚΟΣΙ (20) ΜΗΝΕΣ πέρασαν από τις αρχές Ιουλίου του 2020 όταν πολίτες διαμαρτυρήθηκαν (με τη διαμεσολάβηση των συλλογικοτήτων «Ενάργεια» και «Βύρωνας & τριγύρω») καταθέτοντας ερώτηση (Α.Π.: 12542/09/07/2020) στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την καταπάτηση των Συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους στο πεζοδρόμιο της οδού Χρ. Σμύρνης, αριθμός 132-138 - που απεικονίζεται στην φωτογραφία*- και παρά την απαράδεκτη απάντηση: «Εντάξει, το πολύ-πολύ να βάλουμε μια σειρά κολωνάκια να τελειώνει η ιστορία» του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Ιουλίου 2020, η κατάσταση παραμένει ως είχε!

Απολαύστε τη δήλωση του Αντιδημάρχου (21/07/2020):

Κος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ:
«Εντάξει, το ΜΠΑΖΑΡ πρέπει να πάμε να το ενοχλήσουμε γιατί καταλαμβάνει το πεζοδρόμιο, βάζει τα αυτοκίνητα εκεί και μάλιστα δεν είναι απ’ ότι κατάλαβα το σούπερ μάρκετ, είναι οι πελάτες που πάνε. Εντάξει το πολύ-πολύ να βάλουμε μια σειρά κολωνάκια να τελειώνει η ιστορία».
 


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Το πεζοδρόμιο που –άγνωστο πότε- έχει ανακατασκευαστεί ως ράμπα, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης των πελατών καταστήματος ή και των κατοίκων της περιοχής, εξαναγκάζοντας έτσι τους πεζούς να περπατούν στο οδόστρωμα της οδού Χρ. Σμύρνης, σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο, λόγω της συχνής ροής κυκλοφορίας αυτοκινήτων, της κλίσης του δρόμου, και της ταχύτητας με την οποία εισέρχονται στην οδό Χρ. Σμύρνης, τα προερχόμενα από την οδό Βουτζά αυτοκίνητα ή λεωφορεία. Ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος ελλοχεύει καθημερινά.

Η Αντιπολίτευση τί κάνει; Υπάρχει; 

Στην ίδια πλευρά του δρόμου, εκατό μέτρα πιο κάτω, στις εκλογές του 2019, οι δημοτικές παρατάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης “Α” και “Β”, «Νέα Εποχή» και «Μαζί για τον Βύρωνα», λειτουργούσαν τα προεκλογικά τους κέντρα. Σήμερα δε, η μία παράταξη έχει τα γραφεία της ακριβώς απέναντι από το αναφερόμενο πεζοδρόμιο.

Αλήθεια, έκαναν κάτι για το θέμα αυτό; Διαμαρτυρήθηκαν μήπως; Απαίτησαν την «εδώ και τώρα» ανακατασκευή του πεζοδρομίου, με κράσπεδο και ρείθρο και όχι με ράμπα; Ούτε που ασχολήθηκαν ποτέ! Κι όμως, είναι οι ίδιοι που σε μερικούς μήνες θα ζητάνε πάλι την ψήφο μας...

Και ότι ειπώθηκε από όσους μίλησαν σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Ιουλίου 2020 –δείτε παρακάτω τα Πρακτικά- δεν ήταν παρά αβελτηρίες, γιατί, απλά, δεν είχαν ούτε εικόνα, ούτε ιδέα του προβλήματος… Μίλησαν, για να μιλήσουν! 

 

Έτσι έχουν τα πράγματα, αυτή είναι η αλήθεια, και όποιος δεν θέλει να τη δει, εθελοτυφλεί!

Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται γρήγορα και σωστά. 

Το πεζοδρόμιο, όπως προαναφέραμε, πρέπει ΑΜΕΣΑ να ανακατασκευαστεί, με κράσπεδο και ρείθρο. Και για την ασφάλεια των πεζών, πρέπει να τοποθετηθούν και μεταλλικά κολωνάκια που θα αποτρέπουν ταυτόχρονα την στάθμευση των αυτοκινήτων πάνω στο πεζοδρόμιο. 

*Η φωτογραφία προέρχεται από το άρθρο του Σαββάτου 11 Ιουλίου 2020 με θέμα «Κατάληψη πεζοδρομίου - καταστρατήγηση δικαιωμάτων πεζών», δείτε εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/07/blog-post_25.html

Αρχικός τίτλος του άρθρου: "Τα δικαιώματα των πεζών στο Δήμο Βύρωνα «σκοντάφτουν» στα τρία «Α» της Δημοτικής Αρχής... και όχι μόνο" (8/01/2021)

15 Μαρτίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου