Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Ανεξεταστέα και υπόλογη για την αντιμετώπιση της «Μήδειας» η Δημοτική Αρχή Βύρωνα

Μηδέν στην προνοητικότητα, κάτω από τη βάση η βαθμολογία της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας της "Μήδειας"  

Όπως ο κάθε διαχειριστής μιας πολυκατοικίας οφείλει να εφοδιάζει αυτήν με πυροσβεστήρες σε κάθε όροφο, για την κατάσβεση μιας πιθανής μικρής πυρκαγιάς, και φροντίζει να τους αναγομώνει ετησίως, ακόμα και εάν ποτέ δεν συμβεί να πάρει κάποιο διαμέρισμα φωτιά, έτσι και ένας σώφρων Δήμαρχος, της οποιασδήποτε πόλης, μαζί με τον υπεύθυνο για το περιβάλλον Αντιδήμαρχο οφείλουν να την θωρακίσουν, με όλα τα απαραίτητα, τα αναγκαία εκείνα εργαλεία που θα χρειαστούν για να αντιμετωπίσουν μιαν φοβερή κακοκαιρία ή κάποιο καταστροφικό φυσικό φαινόμενο, έστω στην μία και μοναδική φορά που θα απαιτηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Γιατί, μπορεί κρύο, ως επί το πλείστον, να μην κάνει στην Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο στίχος του τραγουδιού του συγκροτήματος των Locomodo, ενίοτε όμως κάνει, και μάλιστα αρκετό… ενώ, γνωστό είναι ότι και κατά διαστήματα χιονίζει.

Και ανεξαρτήτως της μορφής του χιονιού και της υφής του με τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ολιγωρία ή κακός χειρισμός της υπόθεσης, ειδικά την σήμερον ημέραν, όταν η σύγχρονη μετεωρολογία έχει επακριβώς ενημερώσει για αυτό που θα ακολουθήσει.

Επί 15 μήνες (για να μην πούμε επί 6,5 χρόνια) παραμέλησαν τα δένδρα στα αλσύλλια... 

Όταν έχεις ενημερωθεί δις, και παρέμεινες αδρανής, το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να παραιτηθείς!

 

Το πως και το γιατί σε μια καταστροφή έχουν μεγάλη σημασία : Απολογισμός με δικαιολογίες και ευχολόγια, δίχως σοβαρή αυτοκριτική, και κυρίως δίχως λογοδοσία, σαν και αυτά που ακούστηκαν από τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κατωπόδη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Φεβρουαρίου 2021, δεν μπορεί, δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτός, από τη στιγμή που για την κακή κατάσταση των δένδρων των αλσυλλίων της Αγίας Τριάδας και της Ανάληψης, η Δημοτική Αρχή Βύρωνα είχε ενημερωθεί, μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο, από τις 4 Νοεμβρίου του 2019 (Αριθμός Πρωτοκόλλου: 27407/04-11-2019) αλλά και την 1η Σεπτεμβρίου του 2020 (Αριθμός Πρωτοκόλλου: 15903/01-09-2020).

Η διοίκηση είχε χρόνο να αποφύγει την καταστροφή των αλσυλλίων! Όταν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος είχε ενημερωθεί δυο φορές για την κατάσταση των δένδρων στα προαναφερθέντα αλσύλλια και παρέμεινε αδρανής, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί!
 
Γιατί δεν συνεκλήθη το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο;

“Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα για την αντιμετώπιση του ακραίου καιρικού φαινομένου της «Μήδειας» είχε χρόνο και για τη σύγκληση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, δηλαδή, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των επικεφαλής της Αντιπολίτευσης...”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα» κ. Μίλτος Μπαντής!

Αξίζει (πρέπει) όλοι οι πολίτες του Βύρωνα να ακούσουν, από το ένθετο σύνδεσμο του Youtube που παραθέτουμε,  ολόκληρη την «Ενημέρωση για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας» που έγινε στις 24 Φεβρουαρίου 2021. Ξεκινά στις 2 ώρες, 33 λεπτά και 10 δεύτερα : Δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=YshH2UEEqsE

Αφήνουμε τα συμπεράσματα στους πολίτες. Στην κρίση σας λοιπόν!


Τουλάχιστον η Διοίκηση ενήργησε σωστά με την εντός 12 ημερών απομάκρυνση όλων των κορμών και κλαδιών των κατεστραμμένων δένδρων... Η κατακραυγή βλέπετε!

Για το blog "Βύρωνας, η πόλη μας"
Μαργιαλένα Αθηναίου
Βύρωνας, 28 Φεβρουαρίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου