Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Οι βιαστές είναι ανεπιθύμητοι στην κοινωνία μας...

Λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο των αποκαλύψεων της σεξουαλικής παρενόχλησης αθλητών στον χώρο της ιστιοπλοΐας, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 πληροφορηθήκαμε από την ιστοσελίδα ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ (το πρώτο Ελληνικό Δικαστικό blog: dikografies.blogspot.com) και την Μαίρη Μπενέα (mbenea5@gmail.gr) ότι, στην αλλαγή του χρόνου, στο Αστυνομικό Τμήμα του Βύρωνα, υπήρξε καταγγελία από νεαρή γυναίκα για βιασμό της (άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το γεγονός συνέβη τα Χριστούγεννα). 

Ας δούμε πως η υπόθεση παρουσιάστηκε στο προαναφερόμενο blog:

"Κατήγγειλε ότι, τη βίασαν σε Πρωτοχρονιάτικο... κορωνοπάρτυ και έφαγε πρόστιμο 300 ευρώ, για παραβίαση των μέτρων του κορωνοϊού!

Θύμα 22χρονη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε σε Πρωτοχρονιάτικο πάρτυ είκοσι ατόμων, που έγινε στο Βύρωνα, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Η κοπέλα φέρεται ότι, ξημερώματα Πρωτοχρονιάς, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και κατήγγειλε ότι, έπεσε θύμα βιασμού από 45χρονο, που συμμετείχε στο πάρτυ, σε διαμέρισμα, όπου βρίσκονταν άλλα είκοσι άτομα.

Ακολούθησε η σύλληψη του 45χρονου, που είναι επιχειρηματίας και πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος το αρνήθηκε.

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ μετά την απολογία του στον ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο εμφάνισης στο Α.Τ. κάθε 1η και 15 του μήνα.

Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν πρόστιμα παραβίασης των μέτρων κατά του covid 19, όχι μόνον στον 45χρονο, αλλά και στην καταγγέλλουσα, όπως επίσης και στους υπόλοιπους, που συμμετείχαν στο πάρτυ.

Η υπόθεση του βιασμού είναι σε εξέλιξη στον ανακριτή, καθώς εκκρεμούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων". // Δείτε εδώ:

https://dikografies.blogspot.com/2021/01/blog-post_50.html

Αναφορικά με το περιστατικό στις 5 Μαρτίου 2021 ο Βύρωνας γέμισε με τα φέιγ βολάν που βλέπετε  στις παρακάτω φωτογραφίες

Στους δε τοίχους της οδού Επταπύργου, πλησίον της συμβολής αυτής με την οδό Αγίας Σοφίας, καθώς επίσης και στην άσφαλτο, έχουν αναγραφεί πάρα πολλά συνθήματα...


Να τονίσουμε  ότι προ μηνών ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Βασίλης Πλιώτας, με σχετική εγκύκλιο τριών σελίδων ζήτησε αφενός την επαγρύπνηση όλων των εισαγγελέων της χώρας, ώστε να παρεμβαίνουν ταχύτατα για έρευνα όταν αναφαίνονται έστω και ελάχιστα υποστασιακά στοιχεία τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων, αφετέρου έδωσε σαφείς οδηγίες για τον τρόπο που οφείλουν να χειρίζονται τις αντίστοιχες υποθέσεις, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ορθά καταγγελίες που σχετίζονται με σεξουαλικά αδικήματα.

Βέβαια, επειδή, στις περιπτώσεις αυτές, η διαφύλαξη του τεκμηρίου αθωότητας του/των κατηγορουμένου/ων ή του/των υπόπτου/ων μέχρι την έκδοση καταδικαστικής απόφασης, σύμφωνα και με τα όσα καταγράφει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, θεωρείται αυτονόητη, για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να αναφέρουμε το όνομα του εμπλεκόμενου στην καταγγελία, ούτε και τη σχέση του με το πολιτικό σύστημα, φωτογραφίζοντας τον.

Για το Βύρωνας, η πόλη μας

Μαργιαλένα Αθηναίου

12 Μαρτίου 2021 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου