Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

κύριε Μπαντή, για την συνδιοίκηση που επιθυμείτε, ρωτήσατε το Βυρωνιώτικο λαό;

 Συνέχεια...

Μέρος 2ο

Άρθρο, με αφορμή την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Μαρτίου 2021 του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα», Μίλτου Μπαντή, για συνδιοίκηση του δήμου με την παρούσα Δημοτική Αρχή, ως συνέχεια του άρθρου της Παρασκευής 19 Μαρτίου 2021 με τίτλο: «Ο νεοδημοκράτης δημοτικός σύμβουλος που ήθελε να συν-διοικήσει τον Δήμο του Βύρωνα» (το οποίο ξεπέρασε τις 1000 προβολές) διαβάστε το 1ο Μέρος εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/03/blog-post_19.html

ενάντιο στους αρνητές της ορθής σκέψης και βασισμένο στο απόφθεγμα του Γάλλου ιστορικού και πολιτικού Φρανσουά (Πιερ- Γκιγιώμ) Γκιζό (Guizot), (1787 - 1874), που είχε πει: «Ο λαός που μελετάει και γνωρίζει την ιστορία του, κρίνει σχεδόν πάντοτε ασφαλέστερα και ορθότερα, και για το παρόν του, και για τους όρους της προόδου του, και για το μέλλον του».

Συνεχίζοντας από το προηγούμενο άρθρο θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα μα πάρα πολλά, όμως θα επικεντρωθούμε μόνο σε τρεις (3) περιπτώσεις!


ε) Ο κ. Μίλτος Μπαντής, έκανε κάτι για το «φαινόμενο της κακοδιοίκησης» και τα δικαιώματα των πολιτών; Αυτό που με κόπο και «χρήμα» είχε κερδηθεί το 2011, επί δημαρχίας Νίκου Χαρδαλιά, καταπατήθηκε από το 2014 και μετά, επί δημαρχίας Άκη Κατωπόδη.

Ενώ είναι γνωστό ότι, το στοιχείο της ορθής διοικητικής συμπεριφοράς που ενισχύει καθοριστικά την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και βελτιώνει τις σχέσεις μεταξύ δήμου και πολιτών, είναι ο σεβασμός νόμων και δικαιωμάτων, αυτό το στοιχείο, που δυστυχώς έχει προ πολλού χαθεί στο Δήμο Βύρωνα και εμφανίζεται πλέον με το -κατά τον ορισμό του  Συνηγόρου του Πολίτη- «φαινόμενο της Κακοδιοίκησης», ποτέ δεν έτυχε υπεράσπισης από τον επικεφαλής Μίλτο Μπαντή! 

Η κακοδιοίκηση ποτέ δεν καταδικάστηκε, ποτέ δεν καταγγέλθηκε από την παράταξή του είτε με κάποιο Δελτίο Τύπου ή ανακοίνωση, είτε με κάποια ερώτηση ή με αίτημα εισδοχής του θέματος στο επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου.

Και είναι απορίας άξιο, γιατί, στον προσωπικό λογαριασμό στο fb του δημοτικού συμβούλου (της παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα») κ. Ηλία Βαλμά, υπήρξαν αναφορές περιπτώσεων του φαινομένου της κακοδιοίκησης!

στ) Τι έκανε ο κ. Μίλτος Μπαντής όλα αυτά τα χρόνια για τα δικαιώματα των πεζών; 

Όπως γνωρίζουν σχεδόν όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά στο Βύρωνα, ο κ. Μπαντής είναι δημοτικός σύμβουλος από το 2006, ενώ την χρονική περίοδο 2010 – 2012 διετέλεσε και Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και το 2012 – 2014 Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Νέων Τεχνολογιών.

Όλα αυτά τα 15 χρόνια, έκανε κάτι για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πεζών στην πόλη μας; 

Το 2012 δεν ήταν που ο Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης, κ. Δημήτριος Σάρολας, ανέφερε; «Κυρίες και κύριοι κατόπιν των ανωτέρω, είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω για κακοδιοίκηση τη διοίκηση του Δήμου και να ζητήσω τόσο από αυτή όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο να αντιμετωπίσουν εδώ και τώρα το υπάρχον, σε εκρηκτικές πλέον διαστάσεις, πρόβλημα».

Το 2014 δεν ήταν που κατέφθανε στο δήμο καταγγελία από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης αναφορικά με την κατάσταση στα πεζοδρόμια της πλατείας Ελ. Βενιζέλου (Αγ. Λάζαρος);

Το 2015 δεν ήταν που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το 9σέλιδο αίτημα πολιτών με θέμα «καταγγελία περί καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πεζών»;
«Όπου και να περπατήσω ο Βύρωνας με πληγώνει! Χαλασμένα πεζοδρόμια, σκάλες οικιών στη μέση των πεζοδρομίων, υπερβάσεις ορίων τραπεζοκαθισμάτων και περιπτέρων, κατακόρυφα στηρίγματα προστεγασμάτων, μόνιμες κατασκευές, καταστήματα που εκθέτουν τα εμπορεύματά τους επί των πεζοδρομίων (ενάντια και στον κανονισμό των πολυκατοικιών που στεγάζονται), μοτοσυκλέτες κι αυτοκίνητα παρανόμως σ’ αυτά σταθμευμένα, και … και τελειωμό δεν έχει». Απόσπασμα σελίδας αρ. 8.

Το 2020 δεν ήταν που ενώ κάποιος επικεφαλής δημοτικής παράταξης διαμαρτυρόταν εντόνως: «Για εμάς, ο υφιστάμενος Κανονισμός, τουλάχιστον με την υπάρχουσα νομοθεσία, για τις υπερκείμενες κατασκευές και τα υπόλοιπα είναι ξεκάθαρος. Αυτός έχει παραβιαστεί, και αντί να εφαρμοστεί η νομοθεσία άμεσα ή να έχει εφαρμοστεί μια πενταετία, εξαετία, δίνουμε και δύο μήνες παράταση προς όλους για να την εφαρμόσουν!» (από τα Πρακτικά της Συνεδρίασης της 15ης Ιανουαρίου 2020), με παρότρυνση και υποστήριξη του Μίλτου Μπαντή η Δημοτική Αρχή αναίρεσε το «Εντέλλεσθε, έως τη 15/1/2020, να απομακρύνετε όλες τις αυθαίρετες κατασκευές σας από τους κοινόχρηστους χώρους και να αποκαταστήσετε πλήρως την επιφάνεια από τυχόν φθορές, οπές κλπ.» και έδινε "αόριστη παράταση" στους επί χρόνια, με τις ευλογίες της σημερινής Διοίκησης, αυθαιρετούντες καταστηματάρχες; 

Το 2020 δεν ήταν που επί έξι (6) ολόκληρους μήνες, σε διάφορα σημεία της πόλης μας, καθημερινά, και εν γνώσει των διοικούντων, καταστρατηγούνταν τα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών-πεζών από την παράνομη κατά το Άρθρο 65 παρ. 2 του Νόμου 4688/2020 ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων;

Αλήθεια, έκανε κάποια ενέργεια; 

ζ) Ή μήπως έκανε κάτι για τα θέματα που αναφέρονταν στο προωθημένο ηλεκτρονικό μήνυμα της 14ης Ιανουαρίου 2020, και ώρα 12:57 μ.μ; Ακόμα και εάν τότε δεν το είχε προσέξει, γιατί δεν αντέδρασε όταν γράφονταν και ξαναγράφονταν άρθρα για τα προβλήματα της πόλης; Το εγκαταλελειμμένο κτήριο της Ολυμπιάδος, την καταστροφή των δρόμων από έργα τρίτων, την κατάσταση των οδοστρωμάτων;

Που θα καταλήξουμε λοιπόν εάν γίνει αποδεκτή η πρόταση του κ. Μπαντή; Σε μια "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" συνδιοίκηση; 

Μια τωρινή συνδιοίκηση θα είναι σαν να δίνεται άμεσα άφεση «αμαρτιών» στα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής του 2019! Τι να πρωτοθυμηθούμε εκτός των προαναφερομένων; Την εγκληματική απερισκεψία εργολάβου στο 1ο Δημοτικό σχολείο; Το φιάσκο με το κλείσιμο των δρόμων των προσφυγικών στον Καρέα με τοιχία; Της κακής ποιότητας ανασφαλτώσεις/ασφαλτοστρώσεις/μπετοστρώσεις (πχ Χαριδήμου, Παν. Τσαλδάρη) και την εξαναγκασμένη επανάληψη μερικών από αυτών ή την «απουσία» του επιβλέποντος μηχανικού; Τη στοχοποίηση των πολιτών; και τόσα άλλα...

Που πιστεύουμε ότι θα οδηγηθούμε με αυτή τη συνδιοίκηση;

Όχι βέβαια στο «μηδέν συν μηδέν, ίσον μηδέν» που είπε κάποιος πολίτης, αλλά σε μια συνδιοίκηση που παίρνει κάτω από τη βάση! Γιατί, η συμπεριφορά των δημοτικών παρατάξεων στο μακρόχρονο παρελθόν και στο παρόν, δεν μπορεί παρά να προδικάζει το μέλλον… Εξάλλου το να αντί/πολιτεύεται κανείς με μιαν απίστευτη ελαφρότητα ουσιαστικά με «συνδιοίκηση» μοιάζει! 

Μια εκλιπάρηση που νοθεύει την λαϊκή εντολή!

Είκοσι μήνες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου-Ιουνίου 2019, στο δήμο Βύρωνα έχει αρχίσει πλέον να διαφαίνεται ότι υπάρχει σαφής αναντιστοιχία μεταξύ των τότε εκλογικών αποτελεσμάτων και των σημερινών ποσοστών που θα ελάμβαναν οι δυο δημοτικές παρατάξεις «Στάση Βύρωνα» και «Μαζί για τον Βύρωνα», εάν σήμερα γίνονταν εκλογές.

Και άρα, ένα από τα ερωτήματα που τίθενται είναι το εξής: Με ποιο δικαίωμα θα υποχρεώσουν τον Βυρωνιώτικο λαό να υποστεί μία συνδιοίκηση «κουρελού»; Τον ρώτησαν;

20 μήνες μετά τις εκλογές, με πρόσχημα την κυβερνησιμότητα του δήμου, μια τέτοια ενέργεια, εκ μέρους κυρίως του «πρόθυμου», δεν αποδεικνύει παρά την έλλειψη σεβασμού στην ισοτιμία των πολιτών, και το ποιοι πραγματικά είναι οι εχθροί της απλής αναλογικής, με την «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» νόθευση της λαϊκής εντολής! 

Τα συμπεράσματα δικά σας! 

Αλλά για εμάς, που επίσης κρινόμαστε για αυτά που γράφουμε, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσουμε το συγκεκριμένο άρθρο παρά με τα όσα είχε γράψει ο Σωτήρης Παπαμιχαήλ στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΕΙΑ» και στο άρθρο του: "Φταίνε τα τραγούδια του, φταίει κι ο λυράρης..."

«Φταίμε ως λαός, γιατί ψηφίζουμε όσους μας κορόιδεψαν, όσους μας απογοήτευσαν. Φταίμε γιατί όλοι γκρινιάζουμε, αλλά δεν διεκδικούμε. Φταίμε γιατί καθόμαστε στον καναπέ κι αφήνουμε στους άλλους τον αγώνα. Φταίμε γιατί δεν συμμετέχουμε κι αν δεν αλλάξουμε εμείς, τίποτα δεν θ’ αλλάξει». Και ο  νοών νοείτω!

Για το blog "Βύρωνας, η πόλη μας"

Μαργιαλένα Αθηναίου

26 Μαρτίου 2021


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου