Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΑΝΑΦΟΡΑ της ΡΕΚ για τον αποκλεισμό των δημοτικών παρατάξεων από την Ιστοσελίδα του Δήμου και την περιθωριοποίηση των συλλογικοτήτων


Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα
            -Δήμαρχο Βύρωνα
            -Δημοτικούς  Συμβούλους Βύρωνα

Κατάθεση αναφοράς της ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ

Κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα, γίναμε αποδέκτες της επικοινωνίας σας μέσω ημέιλ, με τον εκπρόσωπο της συλλογικότητας «ΕΝΑΡΓΕΙΑ», όπου από τις απαντήσεις σας γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν αναγνωρίζετε την ύπαρξη και δράση της και κατ΄ επέκταση δεν αναγνωρίζετε την ύπαρξη οποιασδήποτε συλλογικότητας πολιτών και φορέων που δραστηριοποιείται στον Βύρωνα.

Για μας η θέση σας αυτή εισάγει νέα δεδομένα στην όποια δημοκρατική λειτουργία του θεσμού της αυτοδιοίκησης έχει απομείνει. Υπερβαίνοντας ακόμη και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που ακύρωσε το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019 και στη συνέχεια απαξίωσε το δημοτικό συμβούλιο, με την απάντησή σας επιχειρείτε να βάλετε στο περιθώριο τους πολίτες του Βύρωνα που εκφραζόμενοι συλλογικά, προσπαθούν με τις παρεμβάσεις τους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Η στάση αυτή είναι σε συνέχεια της πολιτικής τακτικής διαχείρισης του δήμου που επιχειρεί να βάλει στο περιθώριο ακόμα και τις θέσεις και απόψεις  των δημοτικών παρατάξεων. Ο αποκλεισμός των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης από την ιστοσελίδα του δήμου, παρά τις εξαγγελίες και δεσμεύσεις  της δημοτικής αρχής από το 2017, οι οποίες ανανεώθηκαν το 2020 επί προεδρίας σας, είναι ένα χαρακτηριστικό της ακολουθούμενης τακτικής της δημοτικής αρχής.

Οι συλλογικότητες των πολιτών που για δεκαετίες κράτησαν ζωντανή την κοινωνία, στηρίζοντας ευάλωτες ομάδες που ήταν «αόρατες» για τις κυβερνήσεις και αυτοδιοικήσεις και αναδεικνύοντας ζωτικά προβλήματα καθημερινότητας, μπαίνουν πλέον σε αμφισβήτηση από μια διοίκηση δημοτικής αρχής που στις εξαγγελίες της επικαλείται την συμμετοχή των πολιτών και των συλλογικοτήτων, αλλά στην πράξη την αποτρέπει. 

Κύριε πρόεδρε από τη θέση σας ως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, έχετε και την υποχρέωση να λειτουργείτε ως φορέας μεταβίβασης των προβλημάτων των πολιτών και της πόλης στο δημοτικό συμβούλιο και να ενθαρρύνετε τη συλλογική δράση και έκφραση των πολιτών.

Κατόπιν τούτων  ζητάμε να αποσύρετε την απάντηση που δώσατε στην συλλογικότητα και να εφαρμόσετε την επί τετραετία απόφαση που εκκρεμεί για την φιλοξενία των απόψεων όλων των δημοτικών παρατάξεων στην ιστοσελίδα του δήμου.

 

Βύρωνας 12/4/21
Τάσος Μαυρόπουλος δημοτικός σύμβουλος ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου