Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Ζώσανε τα φίδια τη Δημοτική Αρχή για την υπόθεση του λόφου Κοπανά…

Λόγω των ημερών του Πάσχα των Ελλήνων, δεν θα ασκήσουμε τώρα κριτική στη Δημοτική Αρχή του Βύρωνα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση σχετικά με τον λόφο Κοπανά και την απόφαση του Εφετείου που ουσιαστικά τον παραχωρεί σε ιδιώτες. Τα στοιχεία όμως που συγκεντρώσαμε για τα λάθη της, θα τα αποκαλύψουμε μετά τις γιορτές… 

«Σ’ έχουν πνίξει οι αναμνήσεις, γι’ αυτό που έκανες, δακρύζεις και πονάς» έλεγαν οι στίχοι του ρεμπέτικου τραγουδιού «Η μετανιωμένη» του Σταύρου Τζουανάκου, και έτσι μετανιωμένη τρέχει και δεν φτάνει η Διοίκηση τις μέρες αυτές...

Αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο που πλησιάζει από την δημόσια κατακραυγή, και για να χρυσώσει το χάπι, αντιγράφοντας κίνηση κατοίκων, μέχρι και αίτημα στήριξης από τους πολίτες ανέβασε στην ιστοσελίδα του Δήμου, για να παραμείνει λέει στο δημόσιο η περιοχή των Θεάτρων Βράχων. Δείτε το Ψήφισμα του Δήμου στο Avaaz.org, στο τέλος του κειμένου.

Ας δούμε τις όψιμες ενέργειες της Διοίκησης Γρηγόρη Κατωπόδη όπως τις ανακοίνωσε σήμερα, 28 Απριλίου 2021, το Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Βύρωνα:

Α) Κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο, παρουσία των δημάρχων Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη και Δάφνης - Υμηττού, Αναστάσιου Μπινίσκου η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου, η οποία παραχωρεί μεγάλο μέρος της περιοχής του λόφου Κοπανά σε ιδιώτες. 


Β) Σχετικά με τη δικαστική διαμάχη, χθες, Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου, υπήρξε ενημέρωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: 

«Την Μ. Τρίτη 27, Απριλίου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του νότιου τομέα Γιάννης Μουζάλας, Νίκος Παππάς, Θεανώ Φωτίου και Ραλλία Χρηστίδου, συναντήθηκαν, ύστερα από αίτημα τους με το Δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη, στο δημαρχείο του Βύρωνα. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής ήταν επίσης παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καραγιάννης και Χρήστος Σπυρόπουλος. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των βουλευτών για τη νέα τροπή που έχει πάρει η υπόθεση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην περιοχή των Θεάτρων Βράχων, ύστερα από την πρόσφατη απόφαση του εφετείου που δικαιώνει τους ιδιώτες. 

Μετά από την αναλυτική ενημέρωση που έγινε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, εξέφρασαν αμέριστη στήριξη προς το Δήμο Βύρωνα και εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τόνισαν επίσης, ότι θα φέρουν άμεσα το θέμα στη Βουλή και θα προβούν σε μια σειρά από ενέργειες με στόχο την κατοχύρωση της περιοχής των θεάτρων βράχων και των κοινωφελών δραστηριοτήτων που φιλοξενεί, ως δημόσια περιουσία προς όφελος των πολιτιστικών και αθλητικών αναγκών όλων των πολιτών». 

Γ) Αίτημα Στήριξης για να παραμείνει στο δημόσιο η περιοχή των Θεάτρων Βράχων 

"Με πρόσφατη απόφαση του εφετείου, μια μεγάλη έκταση πέριξ των Θεάτρων Βράχων -η οποία φιλοξενεί επίσης σχολεία, γήπεδα και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες- παραχωρείται σε ιδιώτες που εμφανίζονται ως κληρονόμοι των παλαιών ιδιοκτητών. Μάλιστα, η δικαστική αυτή απόφαση στηρίζεται σε τίτλους κτήσης της Οθωμανικής περιόδου. Η διεκδίκηση αυτής της δημόσιας γης από ιδιώτες ξεκινά το 2003 και 2005 όταν έγιναν οι πρώτες αγωγές. Το 2016 η απόφαση πρώτου βαθμού δικαίωνε το ελληνικό δημόσιο και τους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού. Το 2017 ασκήθηκε έφεση από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες και το εφετείο τώρα αποφάσισε ότι οι εκτάσεις αυτές δεν ήταν δασικές κι ότι ανήκουν στους διεκδικητές τους. 

"Η δημοτική αρχή Βύρωνα δηλώνει αποφασισμένη να αξιοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα, αλλά χρειάζεται και τη στήριξη των πολιτών, προκειμένου να διατηρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς στην περιοχή των Θεάτρων Βράχων, που αποτελεί μια όαση πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής για ολόκληρη την Αττική και εδώ και δεκαετίες προσφέρει μοναδικές στιγμές σε όλους τους πολίτες της, που επισκέπτονται και παρακολουθούν τα καλλιτεχνικά δρώμενα του περίφημου Φεστιβάλ, Στην Σκιά των Βράχων" τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης".

Δηλώστε εδώ τη στήριξη σας στην προσπάθεια αυτή.

Για το blog "Βύρωνας, η πόλης μας

Μαργιαλένα Αθηναίου

Βύρωνας, 28 Απριλίου 2021 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου