Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Ρωγμή στην ενημέρωση...

 

ΕΡΧΕΤΑΙ κάτι άλλο… 

Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι το διαφορετικό στην ενημέρωση και επικοινωνία. 

•Μία νέα ηλεκτρονική σελίδα εναλλακτικής, ριζοσπαστικής, ανεξάρτητης επικοινωνίας και έκφρασης στην πόλη μας, τους όμορους δήμους και όχι μόνο. 

Για να δώσει «φωνή» στους από «κάτω» 

Να προβάλει πρωτοβουλίες, διεκδικήσεις και δράσεις συλλογικοτήτων και πολιτών. 

Να σταθεί κριτικά απέναντι στην εξουσία, τοπική και κεντρική. Να αναδείξει τα προβλήματα στη γειτονιά, να αποκαλύψει την αυθαιρεσία του εργοδότη. 

Να συμβάλει στο διάλογο, την αναζήτηση ιδεών και πρακτικών, πολιτικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών, πολιτιστικών, που μπορούν να μας βγάλουν από το σημερινό τέλμα. 

Να δώσει βήμα προβολής απόψεων στην κατεύθυνση της αναζήτησης μιας διαφορετικής καθημερινής και καλύτερης ζωής. Με δικαιώματα εργασιακά, κοινωνικά και πνευματικά, που θα πηγαίνουν την κοινωνία ένα βήμα μπροστά στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης. 

Στην εποχή του καπιταλιστικού νεοφιλελευθερισμού, που τα πάντα είναι ή θυσιάζονται για την Αγορά, που η δημοκρατία, οι ελευθέριες, τα δικαιώματα στήνονται στον τοίχο, στην εποχή της υποχώρησης και ήττας των ιδεών για μια άλλη κοινωνία. 

ΕΜΑΣ δεν μας ταιριάζει και δεν μας χωρά αυτός ο τόπος έτσι όπως τον έχουν δομήσει κοινωνικά, πολιτικά, δημοτικά, εργασιακά, περιβαντολλογικά. 

ΔΕΝ μας ταιριάζει η απαξίωση και η παραίτηση από την ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική. 

Θέλουμε να υπερβούμε αδυναμίες και λάθη. Να υπερβούμε ότι μας πληγώνει και μας στερεί το όνειρο. 

Φτιάχνουμε αυτή την ηλεκτρονική σελίδα, δείτε εδώ: https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/ για να επικοινωνούμε και να εκφραζόμαστε και να δρούμε για την πόλη, την περιοχή μας και όχι μόνο. 

Γιατί διαπιστώνουμε πως στην εποχή της πληροφορίας υπάρχει κενό και «μαύρη τρύπα» στην ενημέρωση που αφορά τα δικαιώματα των πολλών. 

Τίποτα το ανθρώπινο δεν μας είναι ξένο… 

•Με αδυναμίες, εμμονές αλλά και διάθεση να τα υπερβούμε, να συναντηθούμε με όλες και όλους και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, που διαπιστώνουν πως χρειάζονται περισσότερο χώρο για να εκφραστούν και να μιλήσουν, που καταλήγουν πως δεν μας ταιριάζουν όλα αυτά, που αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς και εναντίον μας. Πολύ περισσότερο αυτή την εποχή της Πανδημίας και του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού της αγοράς. 

•Θέλουμε από κοινού να προσπαθήσουμε, να επιδιώξουμε, να επιχειρήσουμε και να δημιουργήσουμε μία τομή διαφορετική στην επικοινωνία και την ενημέρωση. Να προσπαθήσουμε να εκφράσουμε έναν ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό, κινηματικό χώρο. Να συμβάλουμε στο διάλογο και τη κοινή δράση για όλα όσα μας ενώνουν και μας πληγώνουν. Δεν επιζητούμε τον μονοκομματισμό, αλλά τον ριζοσπαστισμό, την πολυφωνία και την κοινή αναζήτηση. 

Για όλα τα παραπάνω δημιουργούμε…
Μία ανεξάρτητη, ριζοσπαστική, εναλλακτική ηλεκτρονική φωνή!

Έρχεται και θα είναι σύντομα κοντά μας 

Καλή μας συνάντηση, συμπόρευση, επικοινωνία και δράση...

 

Σημείωση-Σχόλιο του blog "Βύρωνας η πόλη μας" : Μας ενημέρωσαν και το δημοσιεύσαμε όπως μας το έστειλαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου