Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Παράπονα κατοίκων για τους διαρκώς μετακινούμενους κάδους απορριμμάτων

Τα προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, προβλήματα είναι, και όσο κανείς δεν τα λύνει όταν πρέπει, τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του.

Αυτή τη φορά η ένωση πολιτών «Ενάργεια» έγινε  πάλι αποδέκτης παραπόνων από κατοίκους που διαμαρτύρονται για την διαρκή μετακίνηση δύο (2) κάδων απορριμμάτων σε ένα τμήμα της οδού Νίκου Νικηφορίδη.

Συγκεκριμένα, ενώ αρχικά ο ένας εκ των δύο κάδων βρισκόταν για χρόνια μπροστά από την πολυκατοικία αρ. 23, ξαφνικά, μεταφέρθηκε στην απέναντι πλευρά του δρόμου, όχι σε σταθερή θέση, αλλά και εκεί, διαρκώς μετακινούμενος είναι πέρα-δώθε.

Ο δεύτερος κάδος, ενώ αρχικά βρισκόταν στην γωνία της συμβολής των οδών Τιμοθέου και Ν. Νικηφορίδη, στο ύψος του θερινού κινηματογράφου «ΛΑΟΥΡΑ», εδώ και λίγο καιρό «μετακόμισε» και αυτός, και σήμερα βρίσκεται επί της οδού Νίκου Νικηφορίδη μπροστά από το παλιό βενζινάδικο, δείτε φωτογραφία. 

 

Αποτέλεσμα αυτών των μετακινήσεων είναι ότι οι κάτοικοι πλέον της πολυκατοικίας αρ. 23 και των οικιών αρ. 25 & 27 της οδού Νίκου Νικηφορίδη, αναγκάζονται, για να πετάξουν τα σκουπίδια τους, είτε να διασχίσουν την με συχνή ροή αυτοκινήτων, και άρα επικίνδυνη, οδό, είτε για την ενέργεια αυτή υποχρεώνονται να διανύσουν κάθε φορά μεγαλύτερη απόσταση προς την απέναντι πλευρά του δρόμου.

Είναι γνωστό ότι τις θέσεις των κάδων απορριμμάτων τις καθορίζει η Υπηρεσία Καθαριότητας, με βάση πάντα τις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων, και για τον λόγο αυτό η ένωση πολιτών «Ενάργεια» προώθησε (16 και 17 Μαΐου 2021) τις διαμαρτυρίες των κατοίκων προς τον Δήμο και την Υπηρεσία Καθαριότητας, ώστε να δοθεί λύση στο προαναφερόμενο (μικρό) πρόβλημα, ζητώντας την οριστική και ορθή επιλογή των θέσεων των δύο κάδων απορριμμάτων (επιθυμητή η αρχική θέση των), καθώς επίσης και τη σταθεροποίηση αυτών, με πλευρικά κάγκελα.

Για το blog «Βύρωνας, η πόλη μας»

Μαργιαλένα Αθηναίου

17 Μαΐου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου