Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Ανταπάντηση στη Δημοτική Αρχή σχετικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα στην οδό Νίκου Νικηφορίδη

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όταν μια συλλογικότητα υποβάλλει μια ερώτηση προς την όποια αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, με κοινοποίηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχει λόγος που αιτείται να κοινοποιηθεί η ερώτηση δια του Προέδρου και προς το Δ.Σ.

Και αυτός είναι οι πιθανές ερωτήσεις που ενδεχομένως οι δημοτικοί σύμβουλοι θα θελήσουν να κάνουν συμπληρωματικά, στην περίπτωση εκείνη που δεν τους ικανοποιεί η όποια απάντηση της αρμόδιας Υπηρεσίας ή σε εκείνη που εγείρονται κι άλλα ερωτήματα-ζητήματα σχετικά με την εξεταζόμενη υπόθεση.

Δυστυχώς όμως, το τελευταίο διάστημα, με τις ευλογίες –κυριολεκτικά- του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, η Διοίκηση του Δήμου προχωρά σε γραπτές απαντήσεις του στυλ, «σας απαντώ, γιατί οφείλω εκ του Συντάγματος να σας απαντήσω, «take it or leave it», και αν σας αρέσει», αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό τον διάλογο ή την, επί του θέματος, περαιτέρω συζήτηση, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ως πρόσφατο παράδειγμα αναφέρουμε την γραπτή απάντηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου στην 5η ερώτηση, της 20 Απριλίου 2021, της ένωσης πολιτών της «Ενάργειας», σχετικά με «το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων της οδού Νίκου Νικηφορίδη»: 

11 Μαΐου 2021 : ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΡΓΕΙΑ

 

-Ερώτηση για το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων στην οδό Νικηφορίδη. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: “Με την ολοκλήρωση του έργου των ασφαλτοστρώσεων έγιναν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις κατά μήκος της οδού Νικηφορίδη και πιο συγκεκριμένα διαπλατύνθηκαν σε αρκετά σημεία τα φρεάτια υδροσυλλογής (από το ύψος του κινηματογράφου Λάουρα έως το μνημείο του Νικηφορίδη) ώστε να απορροφούν μεγαλύτερο όγκο ομβρίων υδάτων” (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μ. Καραγιάννης).

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αφήνοντας στην άκρη την αναφορά περί της ολοκλήρωσης του έργου των ασφαλτοστρώσεων - και του τρόπου επιλογής των οδών, γιατί μάλλον με προσβολή μοιάζει, όταν, έργο ασφαλτόστρωσης ειδικά στο 1/3 της οδού Νίκου Νικηφορίδη έχει να γίνει από τον προηγούμενο αιώνα... δείτε στο τέλος του κειμένου το φωτογραφικό υλικό - οφείλουμε, ΑΝΤΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ στη Διοίκηση του Δήμου, να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις, με την ελπίδα ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης θα αντιληφθούν επιτέλους ότι δεν αρκεί μόνον να παρευρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!

Α) Διαπλάτυνση σε μερικά φρεάτια υδροσυλλογής, ακόμη και πιο πάνω από το ύψος του κινηματογράφου Λάουρα και σχεδόν έως το πρώην Συμβολαιογραφείο (της σχολάζουσας κληρονομίας Μανούσου), όντως έγινε, αλλά αυτό ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ των πλημμυρικών φαινομένων της οδού, γιατί αφενός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ η ίδια η Διοίκηση είχε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Δεκεμβρίου 2019 ότι θα πράξει, αφετέρου γιατί οι σχάρες των νέων φρεατίων υδροσυλλογής επιτρέπουν τη εισδοχή σκουπιδιών μέσα σε αυτά, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα το συχνό φράξιμο και τη δυσλειτουργία των φρεατίων, εάν δεν γίνεται τακτικά ο εσωτερικός καθαρισμός τους. Ο επιφανειακός καθαρισμός δεν επαρκεί πλέον.

 

Β) Το φρεάτιο που βρίσκεται στο ύψος του αρ. 27 της οδού (απέναντι από τον κινηματογράφο Λάουρα) ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΑΓΜΕΝΟ, παρότι, το συγκεκριμένο σημείο, δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο των ομβρίων υδάτων που κατηφορίζουν ορμητικά από την οδό Φορμίωνος, λόγω της κλίσης του δρόμου, αλλά και του συγκεντρωτικού συνδυασμού, της συρροής, εκείνων των ομβρίων που έρχονται από τις δυο πλευρές της οδού Τιμοθέου! Από χρόνια τσιμεντοποιημένο ή μη πρέπει επιτέλους να βρεθεί τρόπος να διανοιχτεί!

 

Παρεμπιπτόντως, οι περίοικοι (κάτοικοι και καταστηματάρχες) διαμαρτύρονται επίσης, επειδή, κάθε Τρίτη, στο τέλος της λαϊκής αγοράς του Παγκρατίου, όταν τα συνεργεία Καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων πλένουν το δρόμο της οδού Τιμοθέου (στο τμήμα που ανήκει στην Αθήνα) τα απόνερα/αποπλύματα λιμνάζουν στο προαναφερόμενο φραγμένο φρεάτιο, το οποίο λειτουργεί ως εστία μόλυνσης! 

Συμπερασματικά, θεωρούμε ότι το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων της οδού Νίκου Νικηφορίδη, με την διαπλάτυνση μερικών φρεατίων ενδεχομένως θα μετριαστεί ελαφρά, αλλά, δυστυχώς, ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό των φρεατίων αλλά και του κατεστραμμένου -κυριολεκτικά- οδοστρώματος της οδού Νίκου Νικηφορίδη... που το 1/3 αυτής έχει ασφαλτοστρωθεί πριν το 2000!

Ενάργεια

28 Μαΐου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου