Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

3 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου... πλην Βύρωνα!

Η 3 Ιουνίου, ΣΑΝ σήμερα, μετά από απόφαση που ελήφθη από τον ΟΗΕ, στις 12 Απριλίου 2018, έχει οριστεί να εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την γενική συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού, κατόπιν μιας εκστρατείας που έγινε από λάτρεις του ποδηλάτου, στην οποία πρωτοστάτησε ο Πολωνός κοινωνιολόγος και ακτιβιστής δόκτωρ Λέσεκ Σιμπίλσκι, πρώην μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Πολωνίας.

Από τότε τα  κράτη – μέλη του ΟΗΕ καλούνται να διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, καθώς επίσης και την ανάπτυξη μιας κουλτούρας ποδηλασίας στην κοινωνία, ενάντια στην αλόγιστη χρήση του Ι.Χ. αυτοκινήτου για τις καθημερινές μετακινήσεις των ανθρώπων.

Το ποδήλατο είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο που βρίσκεται εν χρήσει για περισσότερο από δύο αιώνες. Όχι μόνο βοηθάει τους ανθρώπους σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα, σε μια περίοδο που είναι ήδη εμφανείς οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή.

Δυστυχώς όμως στην πόλη μας (και) αυτή η ημέρα ξεχάστηκε από τους αρμοδίους, δηλαδή από την δημοτική αρχή. Ίσως γιατί τέτοια ζητήματα θεωρούνται από εκείνους ήσσονος σημασίας, και έχουν παύσει να τους απασχολούν. Βλέπετε, δεν βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο, έτσι ώστε η ημέρα αυτή να είναι ψηλά στην ατζέντα των επικοινωνιολόγων τους.

Αδιαφορεί η δημοτική Αρχή Βύρωνα γι’ αυτό και η πόλη μας δεν διαθέτει ούτε ένα ασφαλή ποδηλατόδρομο. Την αδιαφορία της εξάλλου την δείχνουν και οι «πράξεις» της.

Δείτε στην φωτογραφία τον εγκαταλελειμμένο και κλειστό χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης… Φροντίδα και ευγενική χορηγία της διοίκησης Κατωπόδη!

 

Τι κρίμα!


Το άρθρο μας το έστειλε ο φίλος Πολυμήστορας

 3 Ιουνίου 2021

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου