Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Δήμαρχε, ο Κοπανάς δεν είναι πεδίο για προσωπικά επικοινωνιακά παιχνίδια

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το χθεσινό άρθρο του Σωτήρη Παπαμιχαήλ που είχε τον τίτλο "Δήμαρχε, ο Κοπανάς δεν είναι πεδίο για προσωπικά επικοινωνιακά παιχνίδια" και σήμερα, 3 Ιουνίου 2021, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης συνεχίζοντας την επικοινωνιακή του τακτική έβγαλε ανακοίνωση-έκκληση που μιλά για ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και συστράτευση (αργά τον θυμήθηκε τον όρο αυτό) για τον λόφο Κοπανά (αργά τον θυμήθηκε και τον λόφο αυτό), τα Θέατρα Βράχων και τα γήπεδα που κινδυνεύουν...

Αναδημοσιεύουμε από το "Δήμος και Πολιτεία" πρώτα το άρθρο "Δήμαρχε, ο Κοπανάς δεν είναι πεδίο για προσωπικά επικοινωνιακά παιχνίδια" του Σωτήρη Παπαμιχαήλ και μετά την ανακοίνωση του Δήμου:

“Κάποτε, ο κος Κατωπόδης, πρέπει να καταλάβει πως η δημοκρατία απαιτεί συναίνεση στα έργα κι όχι στα λόγια, διότι αν χαθεί η υπόθεση Κοπανά θα χάσουμε όλοι”

Πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Βύρωνα κάλεσε ΟΛΟΥΣ τους δημοτικούς συμβούλους και φυσικά τις παρατάξεις να στηρίξουν την προσπάθεια του δήμου στον Άρειο Πάγο αλλά και στην κοινωνία, ώστε να μη περιέλθουν στα χέρια ιδιωτών ο λόφος Κοπανά καθώς και το θέατρο Βράχων και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, που υπάρχουν στην περιοχή.

Σήμερα 2/6 καλεσμένοι του δημάρχου Βύρωνα, στο θέατρο βράχων, βρέθηκαν βουλευτές όλων των κομμάτων, ώστε να ενημερωθούν με σκοπό την στήριξη τους στην παραπάνω υπόθεση.

Όμως ο δήμαρχος δεν φρόντισε να ενημερώσει, για την κίνησή του αυτή κανένα δημοτικό σύμβουλο και φυσικά ούτε τους επικεφαλής των παρατάξεων, που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο.

Μπορεί να νιώθει ως νέος Ναπολέων, όμως τέτοιες κινήσεις, που πιστεύει πως βελτιώνουν το πολιτικό προφίλ του, δεν βοηθούν καθόλου την προσπάθεια να παραμείνει ο χώρος και οι εγκαταστάσεις δημόσια περιουσία.

Στο θέατρο βράχων όμως βρέθηκαν οι κύριοι Μπαντής, Σωτηρόπουλος και Γείτονας, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από βουλευτές των κομμάτων.

Ο κος Σωτηρόπουλος μάλιστα ενημερώθηκε από δημοτικό σύμβουλο του Υμηττού, μια και ο εκεί δήμαρχος ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο του, για τις δράσεις, που γίνονται στην κοινή προσπάθεια.

Όπως πληροφορηθήκαμε δε, από τον κο Μπαντή, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στηλίτευσαν την κίνηση του δημάρχου, να μην ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους του Βύρωνα.

Εμείς εκείνο που καταλαβαίνουμε είναι πως ο δήμαρχος συνεχίζει την προσφιλή σ αυτόν τακτική να μην ενημερώνει κανέναν για το τι συμβαίνει παρά μόνο εάν έχει την ανάγκη του.

Δεν ενημέρωσε ούτε τους δημότες, ούτε τους δημοτικούς συμβούλους, για τις κινήσεις του στο Εφετείο με το γνωστό αποτέλεσμα να χάσει τη δίκη. Δεν ενημέρωσε ούτε όταν έχασε τη δίκη αλλά μόνο όταν χρειάστηκε και ζήτησε τη βοήθειά τους εκ των υστέρων, ώστε να τον στηρίξουν στον Άρειο Πάγο. Και συνεχίζει να μην ενημερώνει, λες και η υπόθεση Κοπανά αφορά τα κτήματά του κι όχι μια δημόσια περιουσία, για την οποία οφείλει να συνεργαστεί με όλους τους εκπροσώπους των δημοτών αλλά και με τους ίδιους τους δημότες, ώστε να μη χαθεί ο χώρος, που αποτελεί πνεύμονα πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

Κάποτε πρέπει να καταλάβει πως η δημοκρατία απαιτεί συναίνεση στα έργα κι όχι στα λόγια, διότι αν χαθεί η υπόθεση αυτή θα χάσουμε όλοι.

===============================

Πριν παραθέσουμε την ανακοίνωση του Δημάρχου, στηριζόμενοι σε δυο χαρακτηριστικά σημεία αυτής που αναφέρουν: "Σας καλώ να πάρετε στα χέρια σας την υπόθεση!" και "Ο ρόλος και η συμβολή σας στην έκβασή της είναι καθοριστικός!" εμείς, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ακόλουθο ΨΗΦΙΣΜΑ των πολιτών Χρήστου Παναγιωτόπουλου (πρώην Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα) και Δημήτρη Χατζηστέλιου, το οποίο στο τέλος του μήνα Ιουνίου θα αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Δημοτικό Συμβούλιο:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/ypoyrgeio_perivallontos_kai_energeias_na_parameinei_o_lofos_kopana_kai_i_periohi_toy_theatroy_vrahon_dimosia_kai_dasiki_ektasi/?fpla

===============================

 Επιστολή Δημάρχου προς Τοπικούς Φορείς Δήμου Βύρωνα

Αξιότιμοι συμπολίτες/ισσες, αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Απευθύνομαι  σε σας με αίσθημα ευθύνης, ως Δήμαρχος και ως βυρωνιώτης και ευελπιστώ να βρει απήχηση η έκκλησή μου για ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και συστράτευση για ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά τη ζωή της πόλης μας. 

Ο λόφος Κοπανά, τα πρώην λατομεία Εργάνη, τα Θέατρα Βράχων και τα γήπεδα κινδυνεύουν! 

Πριν 40 χρόνια διεκδικήσαμε με αγώνες κυρίως της νέας γενιάς και καταφέραμε να μετατρέψουμε ένα χώρο εγκαταλελειμμένο και βρώμικο σε χώρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αναψυχής. 

Σήμερα τα θέατρα "Μελίνα Μερκούρη" και "Άννα Συνοδινού" προς τιμήν των δύο καλλιτεχνών-πολιτικών με καθοριστικό ρόλο και έμπνευση για την δημιουργία τους, αποτελούν σημείο αναφοράς για όλη την Αττική. 

Τα γήπεδα και οι κοινόχρηστοι χώροι δίνουν τη δυνατότητα για την τέλεση εκδηλώσεων, συνεστιάσεων, χορών και συναυλιών, από όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, ενώ προσφέρουν διέξοδο για τη βόλτα και την καθημερινή άσκηση σε χιλιάδες συμπολίτες μας όλων των ηλικιών. 

Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία κατοχυρώνει το χώρο σε ιδιώτες. 

Με αυτή την απαράδεκτη  απόφαση ζημιώνεται το Ελληνικό δημόσιο, οι Δήμοι, όλοι  οι πολίτες και κυρίως η νεολαία! 

Οι Δημοτικές Αρχές των δύο Δήμων και το Δημόσιο, καταθέσαμε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο. Τα Δημοτικά Συμβούλια και των δύο Δήμων, Σύλλογοι, Σωματεία, Προσωπικότητες, πολλά δημοσιεύματα, συλλογή υπογραφών ενισχύουν το κοινό αίτημα ο χώρος να παραμείνει δημόσιος και δασικός! 

Στην πόλη του Μπάιρον μετά από 200 χρόνια, είναι τραγικό να υπερασπιζόμαστε την ποιότητα της ζωής μας απέναντι στα τουρκικά φιρμάνια! 

Σας καλώ να πάρετε στα χέρια σας την υπόθεση! 

Ο ρόλος και η συμβολή σας στην έκβασή της είναι καθοριστικός!
Η υπεράσπιση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα της περιοχής να γίνει ο αγώνας όλων μας, καθώς αφορά και θίγει τα δικαιώματα μας στην άθληση, στον ελεύθερο χρόνο, στον ελεύθερο χώρο και στην διατήρηση και συνέχιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς! 

Ο τόπος κερδήθηκε με αγώνες και με αγώνες θα παραμείνει δημόσιος!

Μαζί θα τα καταφέρουμε! 

Ως πρώτη κίνηση σας καλούμε να υπογράψετε και να διαδώσετε το ψήφισμά του δήμου Βύρωνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/dimos_vyrona_stirixte_to_aitima_toy_dimoy_vyrona_na_parameinei_sto_dimosio_i_periohi_ton_theatron_vrahon/

Γρηγόρης Κατωπόδης, Δήμαρχος Βύρωνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου