Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Υπηρεσίας Δόμησης στο Δήμο Βύρωνα και η συζήτηση στο Δ.Σ. για τα επικίνδυνα κτίσματα

Ο Δήμος Βύρωνα οφείλει να έχει δημιουργήσει Υπηρεσία Δόμησης

Την 1η Ιουνίου 2021, η Βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη κυρία Φιλιππάκη Δάφνη, στην με Αρ. Πρωτοκόλλου: 281.../30978/2021 απαντητική της επιστολή προς το μέλος της «Ενάργειας» κ. Νικόλαο Βούρτση ανέφερε: 

Σε ότι αφορά την άρνηση διενέργειας αυτοψίας από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων πράγματι η δυνατότητα παροχής διοικητικής υποστήριξης σε άλλος δήμους είναι περιορισμένη, με το δε άρθρο 43 του ν.4735/2020 το άρθρο 97Α του ν.3852/2010 τροποποιείται και προβλέπει στην παρ. 1 ότι «εκτός από τις υπηρεσιακές μονάδες που προβλέπονται στο άρθρο 97, σε κάθε Δήμο συστήνεται και λειτουργεί υποχρεωτικά Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ)». Συνεπώς, ο Δήμος Βύρωνα οφείλει να έχει δημιουργήσει Υπηρεσία Δόμησης”. 

Ο Δήμος Βύρωνα οφείλει να έχει δημιουργήσει Υπηρεσία Δόμησης… έγραψε ο Συνήγορος του Πολίτη, και μένει οι 7+1 δημοτικές παρατάξεις του Βύρωνα να ασχοληθούν επιτέλους με το θέμα και να απαιτήσουν να δημιουργηθεί Υπηρεσία Δόμησης ΑΜΕΣΑ! 

Όταν ο Βύρωνας “έχει την πολυτέλεια” να διαθέτει περισσότερα από 200 εγκαταλελειμμένα κτίσματα και από αυτά ένα μεγάλο ποσοστό να είναι και επικίνδυνα, τότε δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό. 

Πετάμε το γάντι προς τις δημοτικές παρατάξεις 

Το θέμα της δημιουργίας Υπηρεσίας Δόμησης στο Δήμο, μαζί με το θέμα των επικίνδυνων κτισμάτων της πόλης, πρέπει ΑΜΕΣΑ να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αν θρηνήσουμε θύματα θα είναι πολύ αργά! 

Το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 η κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» δημοσιοποίησε με φωτογραφικό υλικό την αποκόλληση πέτρας από επικίνδυνο κτίσμα, στην γωνία των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Χειμάρας, για το οποίο είχε συνταχθεί, κατόπιν καταγγελίας της κίνησης, η από 19 Μαρτίου 2020 Έκθεση Επικινδύνου της Υπηρεσίας Δόμησης Αθηνών. Ευτυχώς η πέτρα προσγειώθηκε στο πεζοδρόμιο χωρίς εκείνη την στιγμή να περνάει κανείς…




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Όποιος παραλείπει να διενεργήσει πράξη την οποία έχει καθήκον να εκτελέσει και από την οποία πράξη ή παράλειψη προκαλείται σωματική βλάβη σε άλλο, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται…» λέει ο νόμος, που λέει ο λόγος, αφού στο Βύρωνα ζούμε...!!! 

 Τρία (3) χρόνια και είναι ακόμη εκεί! 

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε μιαν άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση: Την από 19/09/2018 Έκθεση Επικινδύνου, της κυρίας Μητρούλια της ΥΔΟΜ, σχετικά με το κτίσμα της οδού Κωνσταντιλιέρη αρ. 76-80, η οποία ανέφερε ότι το συλλεκτήριο πέτασμα –σκάφη- έπρεπε να τοποθετηθεί ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ (δηλαδή, γύρω-γύρω) των όψεων του εν λόγω κτίσματος, πράγμα που -ΠΡΟΣΟΧΗ- δεν έχει γίνει στην πρόσοψη του κτίσματος… παρότι, καθημερινά εκεί σταθμεύουν πολλά αυτοκίνητα, και άρα γίνεται συχνή χρήση του πεζοδρομίου. 

 

Και προκαλεί εντύπωση, γιατί 6 μήνες μετά την κοινοποίηση της Έκθεσης Επικινδύνου, το γεγονός της παράλειψης του συλλεκτηρίου πετάσματος, αλλά και της απουσίας ενεργειών, είχε καταγγελθεί και προς το Α.Τ. Βύρωνα, με το υπ’ αριθμ. πρωτ: 1020/1/21-11-2-19 ΥΠΟΜΝΗΜΑ, λόγω του ότι η Έκθεση Επικινδύνου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Και η Αστυνομική Αρχή ή Δημοτική Αρχή θα άρει αναγκαστικά τον κίνδυνο ακολουθώντας τις υποδείξεις μας είτε απαγορεύοντας τη χρήση του επικινδύνου είτε κατεδαφίζοντάς το».

Δείτε την Έκθεση Επικινδύνου για Κωνσταντιλιέρη 76-80


και την Έκθεση Επικινδύνου για Κωνσταντινουπόλεως και Χειμάρας


 Ενάργεια
 
14 Ιουνίου 2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου