Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ

Την Δευτέρα 14 -6 -2021 ο οδηγός του σχολικού  του 7ου Παιδικού Σταθμού έλλειπε από την εργασία του ύστερα από οδηγία του ιατρού εργασίας. Αντικαταστάθηκε από συνάδελφο της δημοτικής συγκοινωνίας και μαζί με το  συνοδό που  ήταν κανονικά στην εργασία του, θα γινόταν το δρομολόγιο. 

Προς έκπληξη όμως όλων μας, πληροφορούμαστε ότι  χωρίς κανένας να το έχει ζητήσει η Διοίκηση των Παιδικών Σταθμών ζήτησε  από μέλος του παιδαγωγικού προσωπικού  να συνοδεύσει το σχολικό μαζί με το συνοδό, (κάτι που από το νόμο απαγορεύεται γιατί υπερβαίνει το μέγιστο αριθμό ενηλίκων στο Σχολικό) με την αιτιολογία: να δείξει το δρομολόγιο  στον οδηγό. 

Τα ερωτήματα  που προκύπτουν  είναι τα εξής: 

Αφού ήταν ο σύνοδος  στη θέση του, τι εξυπηρετούσε  η μετακίνηση της  παιδαγωγού  στο δρομολόγιο; 

Τι είδους ανασφάλεια ή καλύτερα αδυναμίες στη διαχείριση του Σχολικού κρύβει αυτή η ενέργεια; 

Ο οδηγός δεν οφείλει να γνωρίζει ή να τον ενημερώσουν για το δρομολόγιο; 

Με τι κριτήριο αποφασίζουν να διαθέσουν μία παιδαγωγό να συνδράμει στο δρομολόγιο του σχολικού, (κάτι που δεν γινόταν μέχρι τώρα) αποδυναμώνοντας έτσι την στήριξη του σχολείου που ήδη δυο άλλοι παιδαγωγοί ήταν σε άδεια; 

Πώς καλύφθηκε το κενό της παιδαγωγού; Ειδικά  με τα αυστηρά πρωτόκολλα  της πανδημίας που θέλουν επαρκή προσωπικό και όχι ανάμειξη τμημάτων. Μήπως έτσι οδηγούμαστε σε άλλες "επικίνδυνες" λύσεις; 

Ας σημειωθεί ότι κατόπιν παρέμβασης το Σωματείου, την επόμενη μέρα το δρομολόγιο του σχολικού έγινε κανονικά και χωρίς προβλήματα, χωρίς την επιπλέον παιδαγωγό η οποία,  ως έπρεπε στήριξε το έργο της δομής. 

Για μια ακόμη φορά καλούμαστε να παλέψουμε για τα αυτονόητα, για την κοινή λογική που πρέπει να διέπει τις αποφάσεις και την ορθή λειτουργία των δομών μας. 

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να σταθεί στο ύψος των αναγκών και να διαχειρίζεται  τις περιστάσεις ανάλογα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΕΛΑΓΙΑ ΜΠΙΚΑ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΓΙΑΚΟΣ

 
 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021           




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου