Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Άστεγος διαμένει μέσα σε επικίνδυνο και ετοιμόρροπο κτίσμα, Κωνσταντινουπόλεως και Χειμάρας

Όταν απαντώνται έτσι όπως απαντώνται στο δημοτικό συμβούλιο οι ερωτήσεις που υποβάλλονται από τις δημοτικές παρατάξεις και τους πολίτες ή συλλογικότητες, τότε, ουδεμία πρόοδος μπορεί να γίνει στον δήμο.

Ακούσαμε χθες, 14 Ιουλίου 2021, να λέει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών ότι, στο επικίνδυνο κτίσμα στην γωνία των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Χειμάρας, τοποθέτησε προστατευτικό πλέγμα για να αποκλειστεί το πεζοδρόμιο, λόγω πτώσεως σοβάδων, αφού υπήρχε άμεσος κίνδυνος θανάσιμου τραυματισμού και προφανώς γι' αυτόν η ιστορία τελείωσε εκεί.


 

Ο Αντιδήμαρχος κατοικεί σε άλλο δήμο ή δεν έχει επίγνωση του τι συμβαίνει στην πόλη μας; γιατί διαφορετικά θα γνώριζε ότι, εδώ και καιρό, εντός του ετοιμόρροπου κτίσματος διαμένει άστεγος, ο οποίος έχει ξηλώσει το προστατευτικό, για να μπαινοβγαίνει, και έχει πλήρως εγκατασταθεί... με κρεβάτι κλπ.

Το κτήριο είναι επικίνδυνο. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΗΣ ΥΔΟΜ, ΑΠΌ 13 ΜΑΡΤΟΥ 2020. Αν καταρρεύσει ενώ είναι μέσα;

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου τι κάνουν; είναι ενήμερες για το θέμα, για να τον μεταστεγάσουν σε κάποια δομή ή ξενώνα ή μήπως η ευθύνη ολόκληρου του δήμου σταματάει στην τοποθέτηση του προστατευτικού πλέγματος;

Αυτή την στιγμή υπάρχει ανθρωπιστικό θέμα, για το οποίο, από ότι φαίνεται, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός...


15 Ιουλίου 2021

Άρθρο της κίνησης πολιτών "Βύρωνας και τριγύρω" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου