Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Ένα επικίνδυνο μείγμα: Δημοτική Αρχή Βύρωνα και εγκαταλελειμμένα ή και επικίνδυνα κτίσματα!

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που έχουν σχέση με το επικίνδυνο κτίσμα της οδού Κωνσταντινουπόλεως αρ. 5 και Χειμάρας και τις ενέργειες (sic!) της Δημοτικής Αρχής, οι συλλογικότητες "Βύρωνας και τριγύρω" και "Ενάργεια" εξέδωσαν το ακόλουθο δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Των
«Βύρωνας και τριγύρω»
και «Ενάργεια» 

Η ένωση πολιτών «Ενάργεια», αρχικά, και η κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω», μετέπειτα, δημιουργηθήκαμε, όχι για να υποκαταστήσουμε ή να αντικαταστήσουμε μελλοντικά τις ήδη υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις, αλλά από αναπόφευκτη ανάγκη των καιρών και κυρίως λόγω της αδράνειας των διοικούντων και όσων διαχρονικά σαν κακές αγελάδες ή αίγες ανατρέπουν το αγγείο με το γάλα, λειτουργώντας ως ενδιάμεσος κρίκος της αλυσίδας Δημοτική Αρχή-Διοίκηση-Δημοτικό Συμβούλιο και πολίτες. 

Για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς και να μην πάρουμε θέση στηλιτεύοντας –για πολλοστή φορά- την συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά το επικίνδυνο κτίσμα της οδού Κωνσταντινουπόλεως αρ. 5 και Χειμάρας, για το οποίο, μετά από καταγγελία των «Βύρωνας και τριγύρω», τον Μάρτιο του 2020, συντάχθηκε, ύστερα από αυτοψία από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, μια Έκθεση Επικινδύνου, η οποία ανέφερε ότι, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν επισκεύαζε μέσα σε ορισμένη προθεσμία την οικοδομή, ώστε να αρθεί ο κίνδυνος, θα διωκόταν ποινικά, σύμφωνα με τα άρθρα 286 και 434 του Ποινικού Κώδικα (Ν 1492/50).

 

Παρόλα αυτά, το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, από την πρόσοψη του κτίσματος αποκολλήθηκε και έπεσε στο πεζοδρόμιο ένα μεγάλο κομμάτι σοβά, ενώ από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε  κανείς.

Η μόνη ενέργεια στην οποία προχώρησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όπως ανέφερε ο αιρετός Αντιδήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο (14/07/21), ήταν η περίφραξη του πεζοδρομίου με πλέγμα, όταν είναι γνωστό στους κατοίκους της περιοχής ότι, εκεί μέσα από καιρό κατοικούν «άστεγοι»… εκ των οποίων μάλιστα ο ένας, τα βράδια, παρουσιάζει παραβατική συμπεριφορά.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έτερος αιρετός Αντιδήμαρχος της Διοίκησης Γρ. Κατωπόδη, εγγράφως δήλωσε ότι, η διαμονή των «αστέγων» στο επικίνδυνο κτίσμα είναι σε γνώση του ιδιοκτήτη και της Αστυνομίας, Αντί να καταγγείλει το γεγονός και να ζητήσει άμεσα την εισαγγελική παρέμβαση κατά του ιδιοκτήτη αλλά και της Αστυνομικής Αρχής, έκλεισε τηλεφωνικώς συναντήσεις για την επόμενη βδομάδα (19 & 20/07/21). Εάν στο μεταξύ γίνει κάποιος σεισμός και πέσει το οίκημα, με τους άστεγους μέσα… τι θα κάνουν οι αιρετοί; Θα ζητάνε συγγνώμη και θα κρύβονται από το Πανελλήνιο;

17 Ιουλίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου