Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Στο Βύρωνα, τελείωσε η πίσσα για μπαλώματα και δρώμενα;

Αφού οι εκλογές καθυστερούν και το μαύρο στους Mαυρογιαλούρους αργεί, ίσως να άξιζε στους διοικούντες η παλιά μέθοδος τιμωρίας και εξευτελισμού, με την πίσσα και τα πούπουλα, που χρησιμοποιείτο κατά κόρον στην Αγγλία και την Β. Αμερική, το 18o & 19ο αιώνα.


Δυστυχώς όμως μας τελείωσε το “καλλιτεχνικό δρώμενο” αυτό, όπως από ότι φαίνεται τελείωσε και η πίσσα στις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά, δυο χρόνια τώρα, να μην μπαλώνουν κάποια σημεία, ορισμένων δρόμων, παρότι τους έχουν υποδειχθεί και οι ίδιοι τα γνωρίζουν. 

Ένα παράδειγμα, από τα πολλά, επανέφερε σήμερα, 22 Ιουλίου 2021, με αίτημά της προς το Δήμο η (Ένωση Πολιτών) «Ενάργεια». Ένα σημείο που, από 21 Νοεμβρίου 2019, το γνώριζε η Δημοτικά Αρχή, τους το είχε αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον Μάρτιο του 2020, και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Η. Βαλμάς, τους το υπενθυμίσαμε ξανά πριν μια βδομάδα… δείτε:
 

ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Της Ενάργειας

ΘΕΜΑ: «Κατεστραμμένο τμήμα οδοστρώματος, διασταύρωση Τιμοθέου και Αρήτης»
 
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, 

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το τμήμα του οδοστρώματος της οδού Τιμοθέου, από Αρήτης έως Νίκου Νικηφορίδη, είναι από πολύ καιρό… κατεστραμμένο!

Το είχε διαπιστώσει και το κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου (και ο Αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης) όταν 21 Νοεμβρίου 2019 μαζί είχατε επισκεφτεί την περιοχή, το είχε αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Μαρτίου 2020 και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Βαλμάς, υπάρχει δε και ως αναφορά στην απαντητική επιστολή της 14ης Ιουλίου 2021 της εκπροσώπου της Ενάργειας, προς Εσάς και τον Αντιδήμαρχο κ. Καραγιάννη: 

«Θα αναφέρω για παράδειγμα το τμήμα του οδοστρώματος της οδού Τιμοθέου, από Αρήτης έως Νίκου Νικηφορίδη. Κάθε Τρίτη, που γίνεται η Λαϊκή Αγορά του Παγκρατίου, ο κόσμος (κυρίως γυναίκες κάποιας προχωρημένης ηλικίας) που, λόγω έλλειψης βατών πεζοδρομίων, περπατά αναγκαστικά στο φθαρμένο/κατεστραμμένο τμήμα του δρόμου, σέρνοντας το καροτσάκι της λαϊκής, δυσανασχετεί και… σιχτιρίζει! 

Κι όμως, η επίλυση αυτού του προβλήματος, ήταν και είναι τόσο απλή… στην δε περίπτωση αυτή δεν υπάρχει και δικαιολογία, γιατί από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω είστε ενήμερος, προσωπικά, από τον Νοέμβριο του 2019!». 

Κατόπιν αυτών, Παρακαλούμε όπως η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου επιληφθεί άμεσα του θέματος, δίχως άλλη καθυστέρηση!

Ενάργεια

22 Ιουλίου 2021

========================

Το εάν η Διοίκηση θα ανταποκριθεί εμπράκτως και σύντομα στο αίτημά μας, δεν το γνωρίζουμε. Εμείς πάντως για ακόμη μια φορά προσπαθήσαμε, σύμφωνα με αυτό που γράφει ο τοίχος του ιστολογίου της "Ρωγμής στην ενημέρωση" https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/ :

«Εγώ ευτυχώς δεν έχω πάψει να ονειρεύομαι. Δεν έχω πάψει να θέλω. Βέβαια αυτό κοστίζει κόπους, διαψεύσεις. Όμως αυτό δεν με πειράζει. Το να αγωνίζεται κανείς είναι κι αυτό μια ηδονή»… Βασίλης Διαμαντόπουλος, Έλληνας ηθοποιός (15 Νοεμβρίου 1920 – 5 Μαΐου 1999)

Υ.Γ.: Η φωτογραφία προέρχεται από το άρθρο "A Brief, Sticky History of Tarring and Feathering"
https://www.mentalfloss.com/article/66830/brief-sticky-history-tarring-and-feathering

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου