Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Δημοσκόπηση για τα αίτια της μη εφαρμογής της νομοθεσίας από τη Δημοτική Αρχή. Δείτε τι απάντησαν οι πολίτες!

Ενώ η καταστρατήγηση των Συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πεζών, εν γνώσει της Δημοτικής Αρχής, καλά κρατεί και συνεχίζεται σε όλη την επικράτεια του Δήμου, χθες, διεξαγάγαμε μια μίνι δημοσκόπηση.

Ζητήσαμε από 123 άτομα να μας απαντήσουν, όσο το δυνατόν πιο λακωνικά, το Ερώτημα: "Ποια πιστεύετε ότι είναι η κύρια αιτία που η (εκάστοτε) διοίκηση του Δήμου Βύρωνα δεν εφαρμόζει, ποτέ και πουθενά, την ισχύουσα νομοθεσία;" 

Το θέμα αφορούσε την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η οποία πρέπει να γίνεται με την προϋπόθεση που αναφέρεται στο 2ο Άρθρο της Απόφασης του Υπ. ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. 52488/2002 (ΦΕΚ 18Β’/02) και στο  Άρθρο 65 παρ. 2 του Νόμου 4688/2020:
«Σε κάθε περίπτωση, κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, πρέπει να εξασφαλίζεται η λωρίδα ελεύθερης όδευσης πεζών τουλάχιστον ενός μέτρου και πενήντα εκατοστών (1,50 μ.)…»

 

Το γνωρίζει πολύ καλά αυτό η Δημοτική Αρχή του Βύρωνα, όπως επίσης γνωρίζει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, η αυθαίρετη χρήση των κοινόχρηστων χώρων διαπιστώνεται από αυτήν ή την Αστυνομική Αρχή της περιοχής, καθώς επίσης και ότι οφείλουν να προβαίνουν σε κάθε ενέργεια για την οριστική διευθέτηση παρόμοιων ζητημάτων, αλλά δυστυχώς αυτές σφυρίζουν αδιάφορα, όπως το ίδιο κάνουν άλλωστε και όλες οι δημοτικές παρατάξεις, διαχρονικά!

Κατά τα άλλα, όλοι αυτοί οι αιρετοί, δηλώνουν προφορικά ή και γραπτώς, σε απαντητικές επιστολές, ότι «σέβονται τα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των Δημοτών τους».

Όμως, «εκείνος που δηλώνει ότι σέβεται τα δικαιώματα, πρέπει να έχει το θάρρος και να τα προασπίζει!» Έτσι δεν είναι;

Στο Ερώτημα της δημοσκόπησης λάβαμε διάφορες απαντήσεις οι οποίες πραγματικά συνοψίζονται στην πρόταση ενός φίλου:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Τα αίτια είναι η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και η ποικιλόμορφη διαπλοκή, με αυτούς που αυθαιρετούν και καταπατούν τα δικαιώματα των πεζών και τον δημόσιο κοινόχρηστο χώρο».

Διαφωνείτε μήπως;

Ενάργεια

29 Ιουλίου 2021

Υ.Γ: Η φωτογραφία ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ είναι από τις φωτογραφίες της Google και προέρχεται από την Περιφέρεια της Σικελίας στην νότια Ιταλία και την οδό Francesco Mormino-Penna, του Δήμου Σίκλι, της επαρχίας της Ραγκούζας, που έγινε γνωστή ως τοποθεσία του αστυνομικού τμήματος (Commissariato) του Επιθεωρητή Μονταλμπάνο (Commissario Montalbano) της ομώνυμης δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς.   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου